LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo sjedište

Nakon 5 godina ESN Hrvatska ponovno u Zagrebu, splitska podružnica proglašena najboljom

Donosimo vam uvid u atmosferu Nacionalne platforme Erasmus studentske mreže, održane u Zagrebu, na kojoj je nagradu za najbolju podružnicu odnio ESN Split.

Donosimo vam uvid u atmosferu Nacionalne platforme Erasmus studentske mreže, održane u Zagrebu, na kojoj je nagradu za najbolju podružnicu odnio ESN Split.

Nakon Dubrovnika, glavni grad Hrvatske postao je domaćin Nacionalne platforme Erasmus studentske mreže (ESN) Hrvatska, od 24. do 26. studenoga, koja okuplja 90 članova iz šest gradova diljem Lijepe Naše. Svake se godine platforma seli u drugi grad.

Samu je platformu otvorila predsjednica ESN-a HrvatskaPetra Lang, na Arhitektonskom fakultetu. Nakon toga partnerica konferencije mag. iur. Ida Ogulinac iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu govorila je o važnosti rada ESN-a Hrvatska te kako Sveučilište podupire jednu od podružnica, a to je ESN Zagreb. Nakon početnih pozdrava nacionalni je odbor izložio svoj rad tijekom proteklih nekoliko mjeseci, izvještaj o dosad najuspješnijem Croatian Erasmus Eventu te prezentaciju o radu partnera platforme HomeInZagreb. Radionicu su održali i članovi Mreže mladih Hrvatska, čiji je član ESN Hrvatska. Sudjelovala su i tri internacionalna gosta iz Nicossia (Cipar), Olomuc (Češka) te Brno (Češka) kako bi podijelili svoje najbolje prakse te odnijeli kući neke ESN-ove.

Drugi dan platforme predsjednice svake od podružnica izložile su svoj rad, a to su – Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zadar i Zagreb, nakon čega su uzvanici tijekom pauze za kavu i na sajmu mobilnosti mogli saznati više od ostalih članova podružnice. Izložen je i rad vanjskih suradnika, kao i nadolazeći Social Inclusion Days koji se događaju u cijeloj Erasmus studentskoj mreži diljem Europe.

Članovi su također sudjelovali na radionicama tijekom kojih su upoznavali svoje kolege iz drugih gradova na istim pozicijama, područjima djelovanja ESN Hrvatska. Saznali su kako se prijaviti na natječaj, kako voditi tim, kako staviti volontiranje u životopis, vježbali su komunikacijske vještine, upoznali vrijednost internacionalnih studenata u lokalnoj zajednici itd.

Zadnji dan platforme sastojao se od planova za budućnost i tekućih događanja te najbitnije od svega – dodjele nagrada podružnicama koje su se istaknule u tom periodu, a nagradu za najbolju podružnicu odnio je ESN Split. Posljednjeg su dana članovi dobili i certifikate o vještinama stečenim tijekom platforme u sklopu neformalne edukacije i treninga.

FOTO: ESN CROATIA