STUDENTSKO NATJECANJE POKRETAČ

Imate li rješenje za svjetske ekonomske probleme?

Novci

S ekonomskim se poteškoćama, kao što su razlika između bogatih i siromašnih, različiti gospodarski i tržišni problemi, sve veća nezaposlenost, neuspješna ulaganja i pad populacije, suočavaju ne samo Republika Hrvatska već i zemlje diljem svijeta. Prijavom svog inovativnog poslovnog modela u kategoriji ekonomije imate priliku doprinijeti rješavanju navedenih poteškoća.

Prijave na Pokretač, studentsko natjecanje u organizaciji Studentskog informativnog kutka, u tijeku su. Cilj je projekta osmišljavanje poduzetničke ideje kojom će se predložiti način rješavanja aktualnih društvenih poteškoća. Prijavljeni će studenti za svoj inovativni poslovni model u jednoj od pet kategorija biti vrijedno nagrađeni.

Nakon kategorija obrazovanja, zdravstva, mira i sigurnosti te očuvanja hrane i vode potrebno je dotaknuti se posljednje, ali ne i manje važne kategorije u kojoj se moguće prijaviti, a riječ je o kategoriji ekonomije. S ekonomskim se poteškoćama, kao što su razlika između bogatih i siromašnih, različiti gospodarski i tržišni problemi, sve veća nezaposlenost, neuspješna ulaganja i pad populacije, suočavaju ne samo Republika Hrvatska već i zemlje diljem svijeta.

U mnogim se zemljama još uvijek traga za stalnim rješenjima ekonomske problematike. Riječ je, primjerice, o Španjolskoj i susjednoj nam zemlji Italiji, koje je prošlog desetljeća u podjednakoj mjeri pogodila ekonomska kriza. Ipak, Španjolska se iz nje uspjela izvući te danas predstavlja jednu od najbrže rastućih zemalja Europske unije, dok se Italija i dan danas suočava s poteškoćama poput birokracije, rastućeg državnog duga, starenja stanovništva i pada produktivnosti.

Nadalje, u zemljama je na globalnoj razini prisutna razlika između bogatih i siromašnih. Konkretan je primjer država Kalifornija koja, sudeći prema svim svojim ekonomskim karakteristikama, kao što su uspješna industrija visoke tehnologije i holivudska industrija zabave i filma, predstavlja petu ekonomsku svjetsku silu. Dok se mnoge države bore da dostignu pogodne ekonomske uvjete za život, na zapadu Sjedinjenih Američkih Država situacija je znatno bolja.

U slučaju Republike Hrvatske sva se ekonomska problematika očituje u njezinu tržištu rada. Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem veljače ove godine u Hrvatskoj je registrirano više od 150 tisuća nezaposlenih osoba, zbog čega su mlade generacije primorane preseliti u države kao što su Njemačka i Irska, što ne pogoduje hrvatskoj ekonomiji.

Ipak, utješna je činjenica da je Hrvatska jedna od zemalja s rastućim padom nezaposlenosti. Ako želite pridonijeti ovom trendu, kao i poboljšanju sveukupne ekonomije, razmislite o kreiranju svog inovativnog poslovnog modela te ga prijavite do 15. svibnja. Njime imate priliku konkurirati za nagrade ukupne vrijednosti 9 tisuća kuna i dva STEMI hexapod robota. Dodatne informacije o prijavi na studentsko natjecanje Pokretač dostupne su na stranici sik.hr/pokretac te na Facebook stranici natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Pokretač, vizual

Studentsko natjecanje

Nagrađuju se najinovativniji studenti na SIK-ovu natjecanju „Pokretač”; OTP banka osigurala 9000 kn

Važnost društvenog djelovanja, ali i stvaranja poduzetničkog duha kod mladog naraštaja prepoznaje i OTP banka – upravo je ona osigurala 4500 kuna za pobjednika, odnosno pobjednički tim, 2500 kuna za drugoplasirane te 2000 kn za treće mjesto.

Pokretač, vizual

Nagrađivanje inovativnih poslovnih modela

Započelo studentsko natjecanje Pokretač, a najbolje očekuju bogate novčane nagrade i roboti

Svoj inovativni poslovni model studenti iz cijele Hrvatske mogu prijaviti na natjecanje Pokretač do 15. svibnja. Najbolje tri ideje nagradit će se novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 9000 kn te dvama STEMI hexapod robotima.

Studenti

Studentsko marketinško natjecanje

Upoznajte prve hrvatske finaliste L'Oreal Brandstorma!

Svoje kreativne ideje o tome kako će svjetski kozmetički brend La Roche Posay privući novi segment kupaca od 15 do 25 godina, uz značajan digitalni i tehnološki iskorak, predstavit će četiri tima iz naše regije.

Aplikacije

Studentsko natjecanje

Najbolje aplikacije studenata na završnici „App Start Contesta”

Osam najboljih studentskih timova odmjerit će snage petominutnom prezentacijom svojih aplikacija u završnici eSTUDENT-ovog natjecanja, nakon čega će žiri odabrati pobjednike.

Natjecanje "L'Oréal Brandstorm" 2017

Međunarodno studentsko natjecanje

"L'Oréal Brandstorm" oživljava najinovativnije studentske ideje

Otvorene su prijave za najveće studentsko međunarodno natjecanje "L'Oréal Brandstorm". Ovog puta ono preuzima i ulogu inkubatora kako bi mladim talentima pomoglo ostvariti njihove ciljeve i provesti u djelo njihove projekte.