STUDENTSKO NATJECANJE POKRETAČ

Imate li rješenje za svjetske ekonomske probleme?

Novci

S ekonomskim se poteškoćama, kao što su razlika između bogatih i siromašnih, različiti gospodarski i tržišni problemi, sve veća nezaposlenost, neuspješna ulaganja i pad populacije, suočavaju ne samo Republika Hrvatska već i zemlje diljem svijeta. Prijavom svog inovativnog poslovnog modela u kategoriji ekonomije imate priliku doprinijeti rješavanju navedenih poteškoća.

Prijave na Pokretač, studentsko natjecanje u organizaciji Studentskog informativnog kutka, u tijeku su. Cilj je projekta osmišljavanje poduzetničke ideje kojom će se predložiti način rješavanja aktualnih društvenih poteškoća. Prijavljeni će studenti za svoj inovativni poslovni model u jednoj od pet kategorija biti vrijedno nagrađeni.

Nakon kategorija obrazovanja, zdravstva, mira i sigurnosti te očuvanja hrane i vode potrebno je dotaknuti se posljednje, ali ne i manje važne kategorije u kojoj se moguće prijaviti, a riječ je o kategoriji ekonomije. S ekonomskim se poteškoćama, kao što su razlika između bogatih i siromašnih, različiti gospodarski i tržišni problemi, sve veća nezaposlenost, neuspješna ulaganja i pad populacije, suočavaju ne samo Republika Hrvatska već i zemlje diljem svijeta.

U mnogim se zemljama još uvijek traga za stalnim rješenjima ekonomske problematike. Riječ je, primjerice, o Španjolskoj i susjednoj nam zemlji Italiji, koje je prošlog desetljeća u podjednakoj mjeri pogodila ekonomska kriza. Ipak, Španjolska se iz nje uspjela izvući te danas predstavlja jednu od najbrže rastućih zemalja Europske unije, dok se Italija i dan danas suočava s poteškoćama poput birokracije, rastućeg državnog duga, starenja stanovništva i pada produktivnosti.

Nadalje, u zemljama je na globalnoj razini prisutna razlika između bogatih i siromašnih. Konkretan je primjer država Kalifornija koja, sudeći prema svim svojim ekonomskim karakteristikama, kao što su uspješna industrija visoke tehnologije i holivudska industrija zabave i filma, predstavlja petu ekonomsku svjetsku silu. Dok se mnoge države bore da dostignu pogodne ekonomske uvjete za život, na zapadu Sjedinjenih Američkih Država situacija je znatno bolja.

U slučaju Republike Hrvatske sva se ekonomska problematika očituje u njezinu tržištu rada. Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem veljače ove godine u Hrvatskoj je registrirano više od 150 tisuća nezaposlenih osoba, zbog čega su mlade generacije primorane preseliti u države kao što su Njemačka i Irska, što ne pogoduje hrvatskoj ekonomiji.

Ipak, utješna je činjenica da je Hrvatska jedna od zemalja s rastućim padom nezaposlenosti. Ako želite pridonijeti ovom trendu, kao i poboljšanju sveukupne ekonomije, razmislite o kreiranju svog inovativnog poslovnog modela te ga prijavite do 15. svibnja. Njime imate priliku konkurirati za nagrade ukupne vrijednosti 9 tisuća kuna i dva STEMI hexapod robota. Dodatne informacije o prijavi na studentsko natjecanje Pokretač dostupne su na stranici sik.hr/pokretac te na Facebook stranici natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Alumnus - Kijevo Jako Sport

MNK Kijevo bio je laka zadaća

Novi bodovi za Alumnus

U 15. kolu 'Studenti' su uspjeli upisati još jednu pobjedu, a žrtva je bio MNK Kijevo Jako Sport. Utakmica je riješena u prvom poluvremenu.

TVZ Mobile Challenge Cup 2014.

„TVZ Mobile Challenge Cup”

Još danas se možete prijaviti na „TVZ Mc2” natjecanje za „developere” i dizajnere

TVZ Mobile Challenge Cup je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija. Cilj natjecanja je povezati znanje i praksu, odnosno ambiciozne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu s najboljim hrvatskim tvrtkama.

Youth Future Croatia 2019

SIK-ova konferencija

Youth Future Croatia 2019. donosi sve o zanimanjima budućnosti

Jednodnevna konferencija Youth Future Croatia 2019. održat će se 29. svibnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zanimljivi gosti govorit će o zanimanjima budućnosti.

https://www.pexels.com/photo/ask-blackboard-chalk-board-chalkboard-356079/

Studentsko natjecanje

BLACKBOX: Stipendija u vrijednosti od 8000 kn za najbolje u rješavanju zagonetki

– Želimo novoj generaciji studenata omogućiti da testiraju svoje znanje i vještine na zagonetkama koje nisu klasični zadaci, testovi ili projekti. Zagonetkama koje će ih poticati da kopaju, traže puteve, da koriste različite pristupe i da se zabavljaju dok to rade. – rekao je jedan od pokretača BLACKBOX natjecanja.

Elektrijada 2017.

Studentsko natjecanje

FER-ovci osvojili drugo mjesto na Elektrijadi 2017.

U konkurenciji preko 1800 studenata s 23 različita fakulteta ponovno je potvrđena dominacija FER-a u sportu. U ukupnom plasmanu, zagrebački studenti zauzeli su drugo mjesto.