STUDENTSKO NATJECANJE POKRETAČ

Imate li rješenje za svjetske ekonomske probleme?

Novci

S ekonomskim se poteškoćama, kao što su razlika između bogatih i siromašnih, različiti gospodarski i tržišni problemi, sve veća nezaposlenost, neuspješna ulaganja i pad populacije, suočavaju ne samo Republika Hrvatska već i zemlje diljem svijeta. Prijavom svog inovativnog poslovnog modela u kategoriji ekonomije imate priliku doprinijeti rješavanju navedenih poteškoća.

Prijave na Pokretač, studentsko natjecanje u organizaciji Studentskog informativnog kutka, u tijeku su. Cilj je projekta osmišljavanje poduzetničke ideje kojom će se predložiti način rješavanja aktualnih društvenih poteškoća. Prijavljeni će studenti za svoj inovativni poslovni model u jednoj od pet kategorija biti vrijedno nagrađeni.

Nakon kategorija obrazovanja, zdravstva, mira i sigurnosti te očuvanja hrane i vode potrebno je dotaknuti se posljednje, ali ne i manje važne kategorije u kojoj se moguće prijaviti, a riječ je o kategoriji ekonomije. S ekonomskim se poteškoćama, kao što su razlika između bogatih i siromašnih, različiti gospodarski i tržišni problemi, sve veća nezaposlenost, neuspješna ulaganja i pad populacije, suočavaju ne samo Republika Hrvatska već i zemlje diljem svijeta.

U mnogim se zemljama još uvijek traga za stalnim rješenjima ekonomske problematike. Riječ je, primjerice, o Španjolskoj i susjednoj nam zemlji Italiji, koje je prošlog desetljeća u podjednakoj mjeri pogodila ekonomska kriza. Ipak, Španjolska se iz nje uspjela izvući te danas predstavlja jednu od najbrže rastućih zemalja Europske unije, dok se Italija i dan danas suočava s poteškoćama poput birokracije, rastućeg državnog duga, starenja stanovništva i pada produktivnosti.

Nadalje, u zemljama je na globalnoj razini prisutna razlika između bogatih i siromašnih. Konkretan je primjer država Kalifornija koja, sudeći prema svim svojim ekonomskim karakteristikama, kao što su uspješna industrija visoke tehnologije i holivudska industrija zabave i filma, predstavlja petu ekonomsku svjetsku silu. Dok se mnoge države bore da dostignu pogodne ekonomske uvjete za život, na zapadu Sjedinjenih Američkih Država situacija je znatno bolja.

U slučaju Republike Hrvatske sva se ekonomska problematika očituje u njezinu tržištu rada. Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem veljače ove godine u Hrvatskoj je registrirano više od 150 tisuća nezaposlenih osoba, zbog čega su mlade generacije primorane preseliti u države kao što su Njemačka i Irska, što ne pogoduje hrvatskoj ekonomiji.

Ipak, utješna je činjenica da je Hrvatska jedna od zemalja s rastućim padom nezaposlenosti. Ako želite pridonijeti ovom trendu, kao i poboljšanju sveukupne ekonomije, razmislite o kreiranju svog inovativnog poslovnog modela te ga prijavite do 15. svibnja. Njime imate priliku konkurirati za nagrade ukupne vrijednosti 9 tisuća kuna i dva STEMI hexapod robota. Dodatne informacije o prijavi na studentsko natjecanje Pokretač dostupne su na stranici sik.hr/pokretac te na Facebook stranici natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

RSC pobjednici

Studentsko natjecanje

„Ready, steady, code!“ mladim programerima donio 20 000 kuna

Na studentskom programerskom natjecanju „Ready, steady, code!“ okušala su se 64 natjecatelja. Donosimo vam imena pobjednika!

Squash

Zagrebački sveučilišni savez poziva

Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba u squashu

Zagrebački sveučilišni savez organizira sveučilišno prvenstvo grada Zagreba u squashu 29. ožujka 2014. u Vita fitness&spa centru.

ECOTROPHELIA Hrvatska 2016.

ECOTROPHELIA Hrvatska 2016.

Otvorene prijave za natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda

Započele su prijave za ECOTROPHELIA Hrvatska 2016 koje će se održati u lipnju. Pobjednik automatski postaje predstavnik na europskoj razini natjecanja u Parizu.

http://hannahreveur.tumblr.com/post/145878892455/13062016-it-has-been-quite-a-while-since-i

Studentsko natjecanje Pokretač

Business Model Canvas: Kako poduzetničke ideje pretočiti na papir

Business Model Canvas popularan je način planiranja poslovanja ili projekta, a odlično će poslužiti kandidatima studentskog natjecanja Pokretač.

Konferencija

Međunarodno studentsko natjecanje

FER-ovci napadaju titulu najboljih na Elektrijadi

Nakon što su na prošloj Elektrijadi zadržali titulu najboljih u sportu te drugo mjesto u znanju i generalnom plasmanu, ove će se godine oko 250 studenata FER-a natjecati u 14 znanstvenih i 8 sportskih disciplina.