LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvješće sa sjednice Hrvatskog studentskog zbora

HSZ želi omogućiti i izvanrednim studentima rad preko Student servisa, očekuju usvajanje novog zakona već na ljeto

Također, Zbor će se zalagati da za sav rad koji studenti budu obavljali preko Student servisa Studentski centri na zahtjev studenta mogu izdati potvrdu o radnom iskustvu. Jedan sat rada bit će jedan sat iskustva.

Također, Zbor će se zalagati da za sav rad koji studenti budu obavljali preko Student servisa Studentski centri na zahtjev studenta mogu izdati potvrdu o radnom iskustvu. Jedan sat rada bit će jedan sat iskustva.

Hrvatski studentski zbor na sjednici je odlučio podržati izradu Zakona o zapošljavanju i radu studenata i učenika prijedlogom da se svim studentima omogući rad preko Student servisa. Novi zakon omogućio bi da, osim redovnih studenata, preko Student servisa mogu raditi izvanredni studenti, studenti državljani Republike Hrvatske koji studiraju van domovine, ERASMUS studenti te strani studenti u Hrvatskoj.

– HSZ će tražiti najbolji mogući model kako sve ove skupine uključiti u sustav rada studenata i, kada se on pronađe, zastupat ćemo taj model. – rečeno je na sjednici.

Također, Zbor će se zalagati da za sav rad koji studenti budu obavljali preko Student servisa Studentski centri na zahtjev studenta mogu izdati potvrdu o radnom iskustvu. Jedan sat rada bit će jedan sat iskustva. Zbor je naglasio i da bi trebalo ukinuti ograničenje maksimalnog broja radnih sati za studente zbog sezonskih poslova.

– Ne želimo ograničavanje maksimalnog broja radnih sati za studente zbog toga što tijekom ljetne sezone student može raditi sati koliko želi kako bi zaradio više novca za drugi dio godine

Povjerenstvo koje radi na ovom Zakonu od sada će se sastajati svaki tjedan te će izvještavati javnost o napretku. Nadaju se da će novi zakon biti usvojen u Saboru do ljetne stanke.

Na istoj sjednici predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Petar Ramljak pohvalio je aktivno sudjelovanje studenata u raspravi o izmjeni Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru:

– Drago mi je da se ovoliko studenata uključilo u javnu raspravu i nadam se da će za sve zakone koji se tiču studenata biti ovolika razina zanimanja. – rekao je Ramljak.