Projekt studenata farmacije

Darujte krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti!

CPSA: Darivanje krvi

Pokažite svoju dobru stranu i odazovite se na dobrovoljno darivanje krvi koje ovog četvrtka, 18. siječnja, organizira Međunarodna federacija studenata farmacije u Petrovoj 3.

Vampiri i vampirice, imate priliku obilježiti početak nove godine sa stilom i darovati krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti. Pridružite se Udruzi studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) na dobrovoljnom darivanju krvi u sklopu projekta Regular Vampire Cup i spasite nekome život.

Vampire Cup projekt je Međunarodne federacije studenata farmacije (eng. International Pharmaceutical Students' Federation, IPSF) kojim se nastoji popularizirati darivanje krvi i potaknuti što više ljudi na tako plemeniti čin. Održat će se u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine u Petrovoj 3 (HZTM).

Dođite odmorni, povedite prijatelje i obitelj, ponesite osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja ako je imate, a za sve ostalo pobrinut će se ekipa iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Nakon darivanja, sve vas očekuje okrjepa te osjećaj zadovoljstva i sreće što ćete nekom pomoći.

Što se tiče tehničkih informacija, trebali biste imati najmanje 55 kg, a eventualni problem mogli bi predstavljati nedavni piercevi i tetovaže te konzumiranje alkohola i opojnih droga. Budući da je minimalni razmak između dva darivanja za žene 4 mjeseca, a muškarce 3 mjeseca, pripazite na to, a sve ostale informacije možete naći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Svijet

Razine troškova života u svijetu

GRAFIKA: Usporedba troškova života sa svim državama svijeta

Jeste li ikad pokušali usporediti troškove života u Hrvatskoj s drugim zemljama Europe ili svijeta? Movehub je objavio zanimljive grafikone o razinama troškova života u svim zemljama svijeta.

https://pixabay.com/en/blood-blood-type-health-medical-1968458/

Spašavanje života

Upućen apel studentima i djelatnicima riječkog sveučilišta da daruju krv

Gradsko društvo Crvenog križa i Klub 25 organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 7. studenoga, od 12 do 16 sati.

https://www.flickr.com/photos/119385725@N06/13094562024/in/photolist-kX845L-abMzaA-6GF9WJ-dvyzU1-5Swfu1-B5FCq-969ojn-anaJcS-9UVG7J-bjNfVe-pMdgHJ-e4nfzD-c4Ahjf-4opJRv-24BDeif-2GENM6-afRNPR-aiHi3j-DRTMBK-47cg9D-dwWnEh-21FnUow-81JzpW-7Et78o-bMas6k-7ExUiN-qh3tvh-dbeJ4i-5cQWzp-ni1MWh-26XgEpd-VSxmZS-478wAP-9sGNQ-58NZwd-6C7H9R-9W8WQU-pU4Ynn-7NKUe4-7233dK-b7bpua-h9sYKP-9wP6ek-dzwZpZ-qL4GWt-U5hwV-eieMbu-7GhYwS-dkk2ox-ahBUe1

Ted, Robin, Lily, Marshall i Barney

10 lekcija koje nas je naučila serija „Kako sam upoznao vašu majku“

Serija „Kako sam upoznao vašu majku“ trajala je dugih devet sezona, a zadnja epizoda izašla je 2014. godine. Iako su već prošle četiri godine od posljednje epizode, serija je i dalje popularna stoga vam donosimo deset stvari koje nas je naučio ovaj iznimno uspješan „sitcom“.

Sreća

Kvalitetan odnos sa samim sobom

Pet načina kako steći pozitivnu sliku o sebi

Odnos koji je često vrlo teško kvalitetno održavati, odnos je sa samim sobom. Stoga vam donosimo pet savjeta pomoću kojih više nećete imati negativnu sliku o sebi.

https://static.pexels.com/photos/6469/red-hands-woman-creative.jpg

Citati

25 Gaimanovih životnih mudrosti

Zateknete li se u životnim situacijama u kojima ne znate što i kako dalje, svoj put pronađite u knjigama. Možete započeti s mudrostima Neila Gaimana.