Projekt studenata farmacije

Darujte krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti!

CPSA: Darivanje krvi

Pokažite svoju dobru stranu i odazovite se na dobrovoljno darivanje krvi koje ovog četvrtka, 18. siječnja, organizira Međunarodna federacija studenata farmacije u Petrovoj 3.

Vampiri i vampirice, imate priliku obilježiti početak nove godine sa stilom i darovati krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti. Pridružite se Udruzi studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) na dobrovoljnom darivanju krvi u sklopu projekta Regular Vampire Cup i spasite nekome život.

Vampire Cup projekt je Međunarodne federacije studenata farmacije (eng. International Pharmaceutical Students' Federation, IPSF) kojim se nastoji popularizirati darivanje krvi i potaknuti što više ljudi na tako plemeniti čin. Održat će se u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine u Petrovoj 3 (HZTM).

Dođite odmorni, povedite prijatelje i obitelj, ponesite osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja ako je imate, a za sve ostalo pobrinut će se ekipa iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Nakon darivanja, sve vas očekuje okrjepa te osjećaj zadovoljstva i sreće što ćete nekom pomoći.

Što se tiče tehničkih informacija, trebali biste imati najmanje 55 kg, a eventualni problem mogli bi predstavljati nedavni piercevi i tetovaže te konzumiranje alkohola i opojnih droga. Budući da je minimalni razmak između dva darivanja za žene 4 mjeseca, a muškarce 3 mjeseca, pripazite na to, a sve ostale informacije možete naći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Zbunjena faca

Bit će bolje

Znakovi koji govore da nemaš pojma što radiš sa svojim životom

Niste sigurni jeste li u totalnoj banani ili još ima šanse za vas? Ako se vidite u barem šest od ovih četrnaest znakova, dobrodošli u klub.

Poziv na akciju danvanja krvi

Prikupljanje uzoraka krvi za zakladu Ana Rukavina

eSTUDENT poziva: Dođi u utorak na FER i postani donator krvi

Zaklada Ana Rukavina u stalnoj je potrazi za potencijalnim darivateljima krvotvornih matičnih stanica, a s obzirom na to da je idealna dob darivatelja od 18 do 40 godina, članovi eSTUDENT-a htjeli su važnost ove akcije približiti primarno studentskoj populaciji kojoj i sami pripadaju i potaknuti mlade ljude na ovakvo životno važno djelovanje.

Pridružite se velikoj akciji darivanja krvi Kluba mladih Split

"I moja kaplja pomaže ga tkati..."

Pridružite se velikoj akciji darivanja krvi Kluba mladih Split

"I moja kaplja pomaže ga tkati" naziv je velike akcije darivanja krvi. Klub mladih Split i njegovi suradnici pozivaju vas da im se pridružite 19. travnja.

1

Tribina studenata FBF-a

Biti ili ne biti cijepljen? – pitaju se studenti Farmacije

Studentski zbor FBF-a poziva sve zainteresirane za temu cijepljenja na javnu tribinu na kojoj će priliku da izraze vlastiti stav o ovoj temi dobiti pet stručnjaka. Tribina se održava 7. prosinca u 17 sati u Kinu SC-a.

Doniranje krvotvornih matičnih stanica

Na Savi

Darivanje krvotvornih matičnih stanica na inicijativu dvije studentice

Građani su pozvani sudjelovati u akciji koja će mnogim oboljelima spasiti život.