Projekt studenata farmacije

Darujte krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti!

CPSA: Darivanje krvi

Pokažite svoju dobru stranu i odazovite se na dobrovoljno darivanje krvi koje ovog četvrtka, 18. siječnja, organizira Međunarodna federacija studenata farmacije u Petrovoj 3.

Vampiri i vampirice, imate priliku obilježiti početak nove godine sa stilom i darovati krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti. Pridružite se Udruzi studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) na dobrovoljnom darivanju krvi u sklopu projekta Regular Vampire Cup i spasite nekome život.

Vampire Cup projekt je Međunarodne federacije studenata farmacije (eng. International Pharmaceutical Students' Federation, IPSF) kojim se nastoji popularizirati darivanje krvi i potaknuti što više ljudi na tako plemeniti čin. Održat će se u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine u Petrovoj 3 (HZTM).

Dođite odmorni, povedite prijatelje i obitelj, ponesite osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja ako je imate, a za sve ostalo pobrinut će se ekipa iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Nakon darivanja, sve vas očekuje okrjepa te osjećaj zadovoljstva i sreće što ćete nekom pomoći.

Što se tiče tehničkih informacija, trebali biste imati najmanje 55 kg, a eventualni problem mogli bi predstavljati nedavni piercevi i tetovaže te konzumiranje alkohola i opojnih droga. Budući da je minimalni razmak između dva darivanja za žene 4 mjeseca, a muškarce 3 mjeseca, pripazite na to, a sve ostale informacije možete naći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Darivanje krvi, Split

Sveučilište u Splitu

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u gradu pod Marjanom

Pozivaju se sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti da se odazovu i u što većem broju podrže ovu akciju.

Daruj krv

Zaklada Ana Rukavina i Savez izviđača Hrvatske

Upišite se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide) upisano više od 50 tisuća potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je 58 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Citat iz filma 8

Životne lekcije iz filmova

10 inspirativnih filmskih citata

Iz filmova možemo svašta naučiti, kakva stvarnost može, a i ne mora biti. Donosimo vam deset citata koji nam mogu poslužiti kao životne lekcije.

Svjetski savez mladih Hrvatska

Svjetski dan posvećen osobama s Downovim sindromom

SSMH upozorava: Društvo umanjuje dostojanstvo ranjivih

Svjetski savez mladih Hrvatska želi naglasiti da sva ljudska bića od trenutka začeća imaju pravo na život. Shodno tome, pozivaju sve, posebno donositelje odluka, da stanu iza svakog ljudskog života, a posebno onih najranjivijih – nerođenih.

gledanje na sat

Problemi s nedostatkom vremena

Pet načina kako olakšati prenatrpan raspored

Ako više ne znate kako rasčistiti svoj prenatrpani raspored i kako odabrati od kojih aktivnosti odustati, postoji pet jednostavnih načina kako donijeti ispravne odluke i olakšati si život.