„In all kinds of alcohol veritas“

Zaigrajte s najbližima božićne igre uz „partnera" koji će vas još više zbližiti – alkohol!

Drunk Christmas

Čaša više nikad nije naodmet, posebno ne u vrijeme Božića!

Svima nam je već poznato kako je Božić vrijeme darivanja, ljubavi i provođenja vremena s najmilijima. No, budući da smo svi marljivi i radišni studenti, zašto ne provesti Božić i – u sjećanju na fakultet ili u čast Božiću / druženju s najbližima – dodati (malo) više alkohola, i to ne onog niskobudžetnog?

Donosimo vam nekoliko igara kako da Božić pretvorite u nešto čega se – nećete sjećati ili nešto što će vam možda olakšati neke od situacija koje slijede u nastavku članka. Tipičan Božić možda je mrvicu predosadan, zato zagrijte trbuhe, osim kolačima i francuskom salatom (koja zapravo nije francuska), i kojom zaigranom čašicom više. Možda vam ove igre neće zvučati kao nešto posebno, pretjerano zabavno ili čak ostvarivo, no uzmite to kao izgovor za veće količine alkohola; niste kroneri već ste samo društveni i volite igre, bilo individualno ili s ostalim ukućanima. Pa zaigrajmo:

1. Igra Božić na Facebooku

Ulogirajte se, pripremite bocu i čašu, zatim svaki put kada opet netko postavi fotografiju sebe kraj svog predivnog božićnog drvca – pijte! Ili kada se nekolicina odluči pohvaliti novim božićnim džemperom iz H&M-a. Pijte duplo kada očajni zov slomljenih srdaca i usamljenih ljudi opet emocionalno umire preko statusa jer će ponovno dočekati Božić bez svoje polovice. Because last Christmas they gave them their heart. Ah, sudba kleta.

2. Igra za vrijeme božićnog ručka/večere

Obitelj je ponovno u posjeti, a već predosjećate navalu istih besmislenih razgovora i još besmislenijih pitanja: Kako je na faksu? Kako je na poslu? Jesi li našao/našla curu/dečka? Kad ćeš se udati/oženiti? U tvojim godinama ja sam imao/imala već pet komada djece i uz sve to se stiglo okopati cijeli vrt i skuhati 3 ručka! Za to vam igra čak i nije potrebna, znate da ćete se htjeti opiti u istom trenu. Iskoristite trenutak za čašu više kad vam prokomentiraju izgled jer ste se opet udebljali (pa Božić je, d'oh!) ili kad vam opet pokazuju fotografije djece za koje morate lagati kako su oni „nešto najslađe što ste u životu vidjeli" i kako je došao red na vas. Ne, došao je red za još jednu čašu vina!

3. Igra za vrijeme radnog vremena

Ako uz studiranje radite i život vas toliko ne mazi da radite čak i za Božić, vrijeme je da to olakšate, naravno, alkoholom. U slučaju da ugledate osobu koju je opsjeo božićni duh, a to očito pokazuje svojim božićnim outfitom, bilo da se odnosi na odjeću ili kape – čaša neka bude spremna. Nazovite to vašim božićnim duhom. Ako opet čujete komentar ili pitanje od kolege pokraj vas o vašoj ljubavnoj situaciji – popijte i zamišljajte ga/ju na lomači. Ili ako vas netko sa smiješkom pita jeste li bili „dobri ili zločesti" ove godine Budite dobri prema sebi i dopustite si taj gutljaj. Znate da vam treba.

4. Igra za vrijeme zamatanja darova

Naravno, ovo vrijedi za one koji pripremaju darove i zapravo ih žele zamotati, a ne opet ubaciti ispod bora u ukrasnoj vrećici i čekati sveopće odglumljeno iznenađenje. Ovako će barem biti zamotano! Ako ste nespretni, ova će igra za vas biti još zabavnija! Pripremite čašu usred svog kvazi kreativnog nereda i počastite se gutljajem svaki put kada ponovno izgubite škare, neravno izrežete ukrasni papir ili ga izrežete predugo/prekratko, ili pak kada vam selotejp pokvari sve i poželite se baciti kroz zatvoren prozor. Ako jednostavno ne ide, odustanite od motanja darove i – pijte! Važan je trud, rezultati su ionako često loši, unatoč uloženom trudu i vremenu. Osim ako ne platite nekome da vam zamota vaš poklon. Onda pijte u čast spasenju!

Drunk Christmas1, FOTO: Laughtard

5. Igra u božićno jutro

Hrvati smo, tako da će većina nas sigurno posegnuti za šalicom kave. Zašto ne „zasladiti" šalicu tako da dodate likera u nju? Uzmite gutljaj za vrijeme razmjene darova, no uz duže gutljaje ako ste vi nekome poklonili nešto veliko i korisno, a oni vama čokoladu koja je bila na popustu u Lidlu. Ili kada netko ne razumije vaš dar i pristojno, ali loše odglumi kako mu/joj se dar zbilja sviđa. No postoji i slučaj gdje ste možda vi jedni od onih koji za vrijeme Božića odluče „prerasti" darivanje ili vam se jednostavno neda ili ste ponovno bankrotirali pa „osjećaje i zajedništvo" navodite kao plemenite darove, gdje više od toga nije potrebno i ne smijemo biti materijalisti. Tri kralja su pošla na dalek put, kojem bi i Tolkienovi likovi zavidjeli, kako bi Isusu donijeli darove, znate da ih i vi želite. U to ime popijte sve, a uključite i, naravno, ostale nezadovoljne ili zadovoljne ukućane. Ako već nema darova, neka ima alkohola!

6. Kapa Djeda Božićnjaka na vašem TV ekranu

Osim Sam u kući na TV-u i ostalih božićnih bajki iz prošlog stoljeća, vaš televizor može postati odličan rekvizit za igru! Pronađite negdje u prašini kapu Djeda Božićnjaka koju ste negdje slučajno pokupili pijani, stavite ju na ugao TV ekrana i fotografirajte scenu gdje izgleda kao da osoba na TV-u nosi vašu kapu! Naravno, ako uspijete, trenutak proslavite uz alkohol i budite ponosni. Možda će vam brzo dosaditi, ali Bože dragi, treba probati sve vrste igara.

7. Christmas Drinkopoly

Dobro, možda ne baš Drinkopoly, ali ova igra uključuje zavidno znanje božićnih pjesama! Jedna osoba otpjeva ili kaže prvi stih svoje omiljene božićne pjesme, a drugi nastavljaju, svaki po jedan stih. U slučaju da zaboravite stihove ili otpjevate/kažete krivo – pijete!

8. Igra Sam u kući

Ne, nije u pitanju situacija gdje se pokušavate riješiti obitelji kako bi bili sami doma. U ovoj igri neka svatko popije gutljaj svaki put kada usred filma čuje uvrede, prijetnje ili negodovanje na račun Kevina, ali i onda kada Kevin priča sam sa sobom ili netko kaže pizza ili polka.

No, naravno, najvažnije je da ste okruženi ljudima koje volite, koji vas vole i to je zbilja najveći dar. Da ne budemo previše emocionalni: pijte i u ime zajedništva i okupljanja!

Komentari na članak

Vezani članci

grumpy

„Žurke bez harmonike"

VIDEO: Antibožićne pjesme koje će rado pjevušiti svaki Grinch

Dozlogrdila vam je božićna euforija? Na pravom ste mjestu.

Santa Claus

Crveni djedica

Kako je nastao Djed Mraz

Djed Mraz se u ovo božićno vrijeme može vidjeti na svakom koraku. Njegov izgled po kojem je i danas prepoznatljiv oblikovan je još u 19. stoljeću u SAD-u.

Pokloni

Knjiga je najljepši poklon

Na posebnom automatu moguća zamjena neželjenih božićnih darova za knjige

Ovih blagdana u Njemačkoj, knjigoljupci su na posebnim automatima potpuno besplatno mogli dobiti knjige u zamjenu za neželjene božićne poklone.

Christmas loading

Božićno raspoloženje među studentima

VIDEO: Erasmus ekipa izaziva zagrebačke studente

Prije nekoliko sati u Facebook grupi Erasmus Zagreb 2015/2016 Official Group osvanuo je jedan zanimljiv video izazov. 

Drinking

ESN i Pernod Ricard

Dolazi do smanjenja konzumacije alkohola kod studenata

„Responsible Party” prva je europska inicijativa povezana sa smanjivanjem konzumacije alkohola kod studenata, koju su kreirali Pernod Ricard i ESN. Dosad je obuhvatila oko 580 tuluma te je pokazala pozitivne rezultate.