Muke po omiljenom naslovu

Zabavni problemi knjigoljubaca na ljetovanju

Cure čitaju

Ljeto, more, sunce...knjiga. Sve je super, ali onda krenu problemi s pijeskom i namještanjem poza. Nasmijte se tipičnim poteškoćama s kojima se na plaži suočava svaki ljubitelj dobrog ljetnog štiva.

Ako spadate u kategoriju knjiških moljaca koji ne mogu izdržati na plaži bez odlične knjige, pronaći ćete se u sljedećim redcima. Osvrnuli smo se na probleme s kojima se možete susresti na plaži. Nažalost, ne nudimo konkretna rješenja za iste, ali se zato možemo svi zajedno nasmijati.

Poza

Mekani ručnik, ono maleno čudo na napuhavanje za vrat i knjiga. Stavili ste sunčane naočale jer ležite na leđima, a knjigu držite iznad glave. U početku se to čini kao super ideja, ali nakon nekog vremena shvatite da vam lice svejedno gori od sunca. Planirate to preživjeti, ali onda vam ruke počnu odumirati od nezahvalne poze. Odjednom imate osjećaj da ste u teretani, a ne na odmoru. Vrijeme je za promjenu poze.

FOTO: Pinterest

Sunce

Napokon ste se odlično smjestili. Ležite na trbuhu, a knjiga samostalno leži na ručniku. Namjestili ste se na laktove i uživate u novom poglavlju. Ali shvaćate da je sunčeva svjetlost toliko jaka da vam bijele stranice jednostavno blješte u oči. Skidate sunčane naočale i sa suzama u očima nastavljate dalje. Napokon shvaćate da ni ova poza nije idealna. Od srca vam preporučujemo šešir za sunčanje. Neće vam ostaviti tragove poput sunčanih naočala, a radit će vam puno bolji hlad.

FOTO: Pinterest

Pijesak

Ako imate sreće i nalazite se na mekanoj pješčanoj plaži, jednostavnije vam je smjestiti se. Nemate problema s kamenčićima koji žuljaju na nezgodnim mjestima. Sada vam je problem pijesak. Kako god se okrenete, na stranice knjige zalijepite dozu sitnog pijeska. Svaki vaš okret ili pomicanje ruke po osvježavajući napitak rezultira pješčanim flekicama po vašoj knjizi. Sada ste već ljuti jer praktički prljate vlastitu imovinu.

FOTO: Pinterest

More ili voda

Bilo da ste kraj mora ili rijeke i jezera, naravno da je sve oko vas mokro. Ako niste svaku stranicu omiljenog romana plastificirali, vjerujte da će vam se smočiti. Neovisno o tome koliko pazite, prolaze li kraj vas djeca (ili odrasli) velika je vjerojatnost da će vas pošpricati. Ne smijete vikati na ljude jer čitava poanta plaže na kraju krajeva i jest osvježavanje u moru. Stoga brižljivo brišete kapljice, ali shvaćate da je i ova bitka odavno izgubljena.

FOTO: Facebook

Vrućina

Naravno da je ljeti vruće. I prekrasno je čitati u hladu na plaži, daleko od sladolednih mrlja, pijeska i ultra jakog sunca. No, svima nama koji volimo čitati knjige, nekako je najdraže zavući se pod dekicu i uživati u odličnim naslovima. Pogotovo navečer kada je ugodna tišina. Najveći problem ljeti je upravo vrućina. Ne možete se pokriti ničim, a kamoli svojom najdražom debelom dekicom. Stoga, vrućina jednostavno nije prikladna za večernje čitanje u udobnosti mekanih pokrivača.

FOTO: Facebook

Pored ovih, obožavatelji čitanja susreću se i sa svakojakim drugim problemima. Primjerice, samo pakiranje za ljetovanje može zadati dodatnu gnjavažu. Spakirati nekoliko odličnih tvrdih uveza, ili više mekih? Već postojeći stres od pakiranja i previše torbi pojačava želja za što kvalitetnijim štivom. Ako imate e-book ili ste instalirali na vaš smartphone aplikacije za čitanje, svim vam srcem želimo dugotrajnu bateriju i puno, puno signala. Ako imate sličnih problema, slobodno nam priznajte!

Komentari na članak

Vezani članci

AEGEE Summer University

Summer University

AEGEE te poziva da doživiš ljeto svog života

Putuj, upoznaj Europu i ruši stereotipe! Prijavi se na AEGEE Summer University projekt!

10 suptilinih Harry Potter tetovaža

Čarolija tetoviranja

FOTO: 10 suptilnih Harry Potter tetovaža

Kako iskazati svoju ljubav prema fikcijskim likovima, primjerice Harryju Potteru? Tetovažama! Donosimo deset najljepših tetovaža koje smo uspjeli naći na društvenim mrežama, a da na suptilan i jedinstven način ističu ljubav prema knjigama i filmu o omiljenom čarobnjaku.

Isto

Sezona u punom jeku

10 situacija u kojima se mogu pronaći oni koji ovo ljeto rade sezonski posao

Brojni su studenti koji su ljeto odlučili iskoristiti na što bolji način i tako otišli nekamo raditi sezonski posao. Da je lako, sigurni smo da nije, kao i to da ponekad poželite odustati, ali vi ste unatoč svemu i dalje motivirani.

Dean Pelić

Intervju s modelom i autorom

Dean Pelić: Njegova strana priče nama

Provjerili smo što Dean misli o ženskim uletima, srodnoj duši te možemo li očekivati nastavak „Njegove strane priče Tebi".

Kokice

Projekcije filmova

Novi nastavci „Mamme mie”, „Nemoguće misije” i „Sicaria” na Ljetnoj pozornici Tuškanac

„Mamma Mia: Here We Go Again”, „Nemoguća misija: Raspad sistema” i „Sicario 2: Rat bez pravila” prikazat će se narednih dana na Ljetnoj pozornici Tuškanac.