Najtraženiji pojmovi s Google tražilice

„Pokémon Go“ najtraženiji pojam 2016. godine na najpoznatijoj tražilici svijeta

Google 2016

Provjerite koji su najtraženiji pojmovi godine na izmaku i tko je iz svijeta filma, glazbe i sporta zasjeo na prva mjesta najpopularnije svjetske tražilice.

Lamar Odom je prošle godine, neobjašnjivo, bio najtraženiji pojam na Google tražilici, ali ove godine su ga pretekli Pikachu i družina. Google je prije nekoliko dana objavio da je Pokémon Go najtraženiji pojam 2016. godine na najpopularnijoj svjetskoj tražilici. 

Ova je igrica tijekom ljeta izazvala pravu ludnicu i zarazila one najmlađe, ali i one nešto starije. Android i iPhone korisnici mogli su tražiti Pokemone po cijeloj kugli zemaljskoj. Naravno, to još uvijek mogu, ali igrica je brzo zaboravljena kada su započele nastave u školama pa je Pokemon Go danas relevantan koliko i Nicolas Cage.

U rujnu su ljubitelji iPhonea došli na svoje kada je predstavljena sedma po redu linija ovih skupih elektroničkih ljubimaca, a koliko ih mnogi obožavaju dokazuje i činjenica da je iPhone 7 drugi najtraženiji pojam na Googleu ove godine. 

Donald Trump je odmah iza Appleova proizvoda na trećem mjestu, ali je ipak najtraženija živuća osoba i to, sudbine li, ispred Hillary Clinton. Kada se govori o preminulim osobama, najtraženiji je Prince koji nas je napustio 21. travnja. 

U svijetu filmova apsolutno dominiraju Marvel i DC. Akcijska komedija Deadpool u glavnoj ulozi s urnebesnim Ryanom Reynoldsom nalazi se na prvom mjestu ispred, možda, razočaranja godine Suicide Squada. Captain America: Civil War nalazi se na četvrtom, dok je Batman vs. Superman na petom mjestu. Na trećem mjestu između ovih silnih superjunaka progurao se Leonardo Di Caprio i njegov medo s filmom The Revenant. 

Netflixova hit serija Stranger Things najtraženija je serija 2016. godine, dok je Celine Dion najtraženiji glazbenik. Od velikih sportskih događaja ove godine, najpopularnije su prema Googleu bile Olimpijske igre u Riju. Ako se govori o globalnim događajima najviše je ljude zanimala utrka za Bijelu kuću između Trumpa i Clinton. 

Što se Hrvatske tiče rezultati za ovu godinu iz nepoznatih razloga nisu izašli. Prošle je godine Tina Katanić bila najtraženija osoba, a Big Brother TV emisija. Više rezultata iz 2016. godine možete pronaći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixnio.com/objects/pencil-calculator-paper-business-economy-office

Sveučilište u Splitu

Poznato kojim će se studentskim projektima dodijeliti preko 1,8 milijuna kuna

Sveučilište u Splitu i ove je godine odlučilo izdvojiti oko 1,8 milijuna kuna na financiranje projekata iz nenatječajnih sredstava, a sveukupno 26 projekata imat će priliku kvalitetno utrošiti ovaj novac.

Exdizajn

Internetska prostranstva

Exdizajn nudi udrugama besplatnu izradu internetskih stranica

Želite li potpuno iskoristiti potencijale svoje udruge? Potrebna vam je funkcionalna internetska stranica.

17 znakova da ste „prerasli“ online dating

„Online” ljubav

17 znakova koji upućuju da prestanete tražiti partnere preko aplikacija

Razmišljate li o brisanju Tindera iz vašeg pametnog telefona? Ako se slučajno dvoumite, pročitajte tekst i saznajte jeste li „prerasli“ mobilne aplikacije za pronalaženje partnera ili su vam još potrebne!

nagradni natječaj

Nagradni natječaj

Više od 4000 mladih učilo o osobnim financijama

Nagradni natječaj “Pametno sa svojim novcem”, koji organizira udruga Štedopis, ulazi u treći krug. Više od 4000 mladih iz cijele Hrvatske u desetak dana je učilo kako voditi osobni proračun, štedjeti, kako biti odgovoran sa svojim novcem te brojne druge praktične savjete važne za svakoga građanina.

FSec ljetna škola

Međunarodna ljetna škola

Hakiranje protivničkih dronova privuklo pažnju stotinjak posjetitelja FSec škole na FOI-ju

Tijekom četiri dana održano je više od 10 zanimljivih predavanja na FOI-ju, a domaći i strani sudionici dobili su pregršt praktičnih zadataka od kojih je najveću pažnju zadobio zadatak Tima Pantona.