Nagradni natječaj

Čokolino je omiljeni obrok – tvrde studenti; evo kako ga pripremiti i kako ga osvojiti

Čokolino Fit i Čokolino Plus

Da je Čokolino mnogima omiljena poslastica, potvrdili su mnogi studenti; ono im je često ukusna zamjena za obroke iz menze. Budući da je, k tome, za njegovu pripremu potrebna tek pokoja minuta, 10 pobjednika nagradnog natječaja Podravke i portala Studentski.hr sigurno će obradovati.

Podravkin Lino Čokolino generacijama je omiljena obiteljska hrana koja se sastoji od finih pahuljica s dodacima čokolade koje se pomiješane s mlijekom pretvaraju u hranjivu poslasticu. Premda su mnogim studentima prve asocijacije na ovaj proizvod roditelji koji su im ga pripremali (jer mame i tate znaju najbolje), njegovom okusu ni daleko od doma, čini se, mnogi od njih ne odolijevaju.

Što studenti kažu?

Čokolino nam je omiljeni obrok, tvrde studenti.

– Moj dan vrlo često započinje Čokolinom. Ukusan je to i topao doručak koji me uspije izvući iz kreveta i popravi mi dan unatoč predavanjima, studentskom poslu i učenju koje me gotovo svakog dana očekuje. – istaknula je Ivana, studentica medicine.

Njena se cimerica Maja nadovezala:

– Ivana ne želi priznati, ali nije nam Čokolino samo doručak. Vrlo često je i ručak i večera. Živimo u studentskom domu, na Savi, redovi u menzi često su veliki, a za ovaj nam je primamljivi obrok dovoljna minutica-dvije; moguće ga je pripraviti u domskoj kuhinji. Čak i u sobi – ja ga jedem s hladnim mlijekom.

Uz to što nas mami njegov dobro nam poznati okus, Mario, brucoš s Filozofskog fakulteta, tvrdi da se radi o jedinoj hrani u kojoj uživa kao doma:

– Priznajem da mi u ovih par mjeseci otkako sam iz Splita preselio u Zagreb ponajviše fali mamina kuhinja. Menza jednostavno nije dobra zamjena za njene specijalitete, a sam se ne mogu pohvaliti kulinarskim sposobnostima. Srećom, za pripremiti Čokolino – ni ne trebaju mi. Ugrijem mlijeko i evo ga – kao mamin je.

Kako zapravo pripremiti Čokolino?

Za pripremu jedne porcije potrebno je 2 dl mlijeka i otprilike 30 g, odnosno 5 velikih žlica Čokolino pahuljica. Mlijeko je prvotno potrebno prokuhati i ohladiti ga na 50 ºC, a u njega se zatim umiješaju pahuljice. Naravno, količine sastojaka ovise o ukusima – Čokolino može biti rjeđi i gušći, a vidjeli smo da neki preferiraju i hladno mlijeko. Kako god, vrijeme potrebno za pripremu u okvirima je tek nekoliko minuta.

Budući da je Čokolino postao sastavni dio shopping liste namirnica mnogih kućanstava, ne čudi da su s godinama kreirane nove recepture raznovrsnih slastica čiji je postao dio. Primjerice, u posljednje su vrijeme popularne čokolino kuglice, kao i čokolino torta. Dok odmarate od studentskih obveza, poigrajte se i iskušajte ih – preporučamo. 

Kako osvojiti Čokolino?

Studentski.hr i Podravka pokreću nagradni natječaj u kojem nagrađuju 10 sretnih dobitnika Čokolinom Fit i Čokolinom Plus. Postupak sudjelovanja jednostavan je kao i njegova priprema, sve što trebaš jest:

  • lajkati objavu ovoga članka na Facebook stranici portala Studentski.hr
  • podijeliti objavu na svojem profilu (javno)
  • u komentaru ostaviti fotografiju zdjelice iz koje jedeš Čokolino te označiti osobu s kojom ćeš podijeliti nagradu.

Sudjelovanje je moguće do 14. siječnja u 20 sati, nakon čega će se u komentaru objaviti imena dobitnika. Sretno, dragi studenti!

Komentari na članak

Vezani članci

Ekonomski fakultet III

Portal EduCentar

Istraživanje: Ekonomski i Filozofski fakultet najpoželjniji fakulteti za studiranje

Na koji način mladi donose odluku o izboru studija, koji faktori utječu na njihov odabir i koji im je studij najpoželjniji, istražio je portal EduCentar na više od 300 ispitanika.

Fotograf

„Cijeli svijet je pozornica“

Prijavite se na fotografski natječaj

Ako imaš oko za dobar kadar, fotografiju i njezinu obradu, ovaj je natječaj raspisan baš za tebe.

Split noću

Splitski studenti u Zagrebu

Nima Splita do Zagreba

Što nam znači zavičaj u Zagrebu? Znači nam sve. Znači nam više nego Nina i Severina.

Zrinjevac: ljeto

Food Film Festival Zagreb

Gurmansko-filmski festival na Zrinjevcu

Na zagrebačkom Zrinjevcu nudi vam se iznimna prilika da uz film uživate u istim vrhunskim gastronomskim poslasticama koje pripremaju i kušaju junaci na filmskom platnu.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Svjetski dan darivatelja krvi

CPSA organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi

U Galeriji Studentskog Centra u Zagrebu ove srijede, 14. lipnja, održava se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. CPSA poziva studente da se odazovu akciji jer ta sitnica nekome može spasiti život.