Znam da ništa ne znam

5 zdravih namirnica koje jedemo pogrešno

FOTO: Pinterest

U moru savjeta pronašli smo neke koji su uistinu korisni, a tiču se – hrane. Kako bez muke oguliti omiljeno voće ili ne baciti pola jabuke saznajte u nastavku!

Gotovo da nema osobe kojoj hrana ne predstavlja užitak. Jedna je to od osnovnih čovjekovih potreba, a kada jedemo ne razmišljamo pretjerano o načinu na koji to činimo. Međutim, kao za sve, i za jedenje postoje ispravni i neispravni načini i tehnike. Donosimo vam popis 5 zdravih namirnica koje vjerojatno jedete pogrešno te ispravne načine za njihovo konzumiranje.

  1. Jabuke

Sočne jabuke česta su voćka u studentskoj prehrani (živjela menza!). No isto tako, često ih jedemo na pogrešan način pa od iste te voćke u otpadu završi čak 30%. Sljedeći puta kad vam ruka posegne za jabukom, umjesto slatkog zagriza po sredini voćke, počnite jesti od vrha prema dolje – jezgra će jednostavno nestati, a plod biti u potpunosti iskorišten.

  1. Naranče

Vjerojatno nema osobe kojoj guljenje naranče bar jednom nije uzrokovalo dizanje kose na glavi. Ali nije kriva naranča nego neispravna tehnika guljenja. Tajna je u tome da nožem odrežete vrhove te napravite prorez po sredini i voćka će se sama odrolati!

  1. Šipak

Šipak je voće koje mnogi vole jesti. A čistiti? Vjerujemo malo tko. Umjesto borbe i mrcvarenja bobičastog ploda, prerežite šipak na četiri dijela, stavite u posudu s hladnom vodom i jednostavno razdvojite sjeme od kore. Neželjena kora sama će isplivati na površinu i vaš zdravi obrok spreman je za uživanje.

  1. Banane

Kad su u pitanju banane, možete pomisliti da nema ispravnog načina za guljenje, ali – varate se. Preporučuje se bananu guliti od dna prema vrhu, kako bi izbjegli neželjene konce koje sadrži kora voća.

  1. Pistacije

Ljubitelji ovoga orašastog ploda često se susreću s polomljenim noktima zbog nedovoljno otvorene ljuske. Savjet je da umjesto noktom, ljusku razdvojite – drugom ljuskom (onom koju ste prethodno uspjeli otvoriti).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FOTO: Pinterest

 

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni stol

Obogatite blagdanski stol

Reci, pa fino ispeci!

Neovisno o tome jeste li potpuni početnici ili vrhunski kulinarski majstori, uz pomoć ovih recepata možete obradovati svoje ukućane za blagdane. Jednostavno, povoljno i ukusno!

Different

Different

Aplikacija koja će obradovati studentski džep

Ekipa iz Differenta izbacila je novu aplikaciju koja će vam pomoći uštedjeti i vrijeme i novac, a pritom vas možda i motivirati na odabir nutritivno bogatijih namirnica.

Air France - ekonomska klasa

Ekonomska klasa vs. prvi razred

FOTO: Večera u avionu – od tjestenine do patke i kozica

Napravili smo vam malu fotogaleriju hrane iz 6 različitih avionskih kompanija uspoređujući ekonomsku klasu i prvi razred.

Menza na Cvjetnom

Studenti ekonomije ocjenjuju zagrebačke menze

„U menzi na Agronomskom fakultetu najgora atmosfera, a na FER-u najduži redovi“

Koja menza je najbolja? Koja ima hranu skoro poput mamine? U kojoj se najduže čeka u redu? Ako su vas ova pitanja ikada mučila, sada postoji rješenje. Studenti Ekonomije su se uhvatili posla i za vas recenziraju zagrebačke menze.

Voće-razno

Ljetna prehrana

Namirnice i napitci kojima ćete pobijediti vrućinu

Saznajte koje namirnice treba konzumirati tijekom ljeta kako biste se osvježili i sačuvali zdravlje.