Znam da ništa ne znam

5 zdravih namirnica koje jedemo pogrešno

FOTO: Pinterest

U moru savjeta pronašli smo neke koji su uistinu korisni, a tiču se – hrane. Kako bez muke oguliti omiljeno voće ili ne baciti pola jabuke saznajte u nastavku!

Gotovo da nema osobe kojoj hrana ne predstavlja užitak. Jedna je to od osnovnih čovjekovih potreba, a kada jedemo ne razmišljamo pretjerano o načinu na koji to činimo. Međutim, kao za sve, i za jedenje postoje ispravni i neispravni načini i tehnike. Donosimo vam popis 5 zdravih namirnica koje vjerojatno jedete pogrešno te ispravne načine za njihovo konzumiranje.

  1. Jabuke

Sočne jabuke česta su voćka u studentskoj prehrani (živjela menza!). No isto tako, često ih jedemo na pogrešan način pa od iste te voćke u otpadu završi čak 30%. Sljedeći puta kad vam ruka posegne za jabukom, umjesto slatkog zagriza po sredini voćke, počnite jesti od vrha prema dolje – jezgra će jednostavno nestati, a plod biti u potpunosti iskorišten.

  1. Naranče

Vjerojatno nema osobe kojoj guljenje naranče bar jednom nije uzrokovalo dizanje kose na glavi. Ali nije kriva naranča nego neispravna tehnika guljenja. Tajna je u tome da nožem odrežete vrhove te napravite prorez po sredini i voćka će se sama odrolati!

  1. Šipak

Šipak je voće koje mnogi vole jesti. A čistiti? Vjerujemo malo tko. Umjesto borbe i mrcvarenja bobičastog ploda, prerežite šipak na četiri dijela, stavite u posudu s hladnom vodom i jednostavno razdvojite sjeme od kore. Neželjena kora sama će isplivati na površinu i vaš zdravi obrok spreman je za uživanje.

  1. Banane

Kad su u pitanju banane, možete pomisliti da nema ispravnog načina za guljenje, ali – varate se. Preporučuje se bananu guliti od dna prema vrhu, kako bi izbjegli neželjene konce koje sadrži kora voća.

  1. Pistacije

Ljubitelji ovoga orašastog ploda često se susreću s polomljenim noktima zbog nedovoljno otvorene ljuske. Savjet je da umjesto noktom, ljusku razdvojite – drugom ljuskom (onom koju ste prethodno uspjeli otvoriti).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FOTO: Pinterest

 

Komentari na članak

Vezani članci

Pita s jabukama

Iznenadit će vas odakle namirnice potječu

Neobično podrijetlo hrane

Jeste li se ikada, jedući pržene krumpiriće i unaprijed se žaleći samome sebi kako vam baš i nisu trebali, usput zapitali zašto je njima dodan pridjev francuski?

3D printeri izrađuju slatkiše

Consumer Electronics Show u Las Vegasu

3D printeri izrađuju prave slatkiše i čokoladu

Ovih su dana na Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu predstavljeni 3D pisači koji mogu izraditi različite stvari, a između ostalog slatkiše i čokoladu.

Pugedon uređaji

Kako razmišljaju ljubitelji životinja i prirode?

VIDEO: Aparat za boce hrani napuštene životinje

Turski ljubitelji životinja i prirode dosjetili su se kako u isto vrijeme spašavati i okoliš i napuštene životinje. Izumili su uređaje za plastične boce koji zauzvrat daju hranu i vodu.

Terra Madre Day

Važnost bioraznolikosti i tradicije

Prirodna hrana i kulinarska iznenađenja na obilježavanju Terra Madre Daya u Hrvatskoj

Terra Madre Day događaj je koji će vas približiti izvornoj i prirodnoj hrani, uz stavljanje posebnog naglaska na bioraznolikost i tradiciju. U Privrednikovom domu danas vas očekuje zanimljiv program i nekoliko kulinarskih iznenađenja.

5 zdravih namjernica koje će vam stvoriti zdrave prehrambene navike

Zdrava hrana

Pet zdravih grickalica za tulume u studentskim sobama

Kako bismo vam pomogli u razvijanju zdravih prehrambenih navika, donosimo popis pet izvrsnih namirnica i grickalica, koje će vam pomoći u održanju optimalne tjelesne težine.