Studentska prehrana u Zagrebu

Sve zagrebačke menze na jednom mjestu

Linija u menzi

Ako ne znate gdje jesti za vrijeme studiranja, donosimo vam pregled svih menzi u Zagrebu kako biste mogli odabrali onu koja vam najbolje odgovara.

Kada je u pitanju studentska prehrana zagrebački studenti mogu birati između 16 menzi i jedne blagovaonice, od kojih su tri u sklopu studentskih domova, osam u sklopu fakulteta, četiri su privatne te restoran „Savska“ koji je objekt za sebe. Cijene su vrlo povoljne i prilagođene studentskom džepu, pa je tako cijena jednog menija 6,5 kuna. U privatnim menzama pak cijena obroka može doći i do 20 kuna. Dnevno student može pojesti četiri obroka. Restorani se također razlikuju po ponudi hrane te radnom vremenu.

Restoran “Savska”

Menza u sklopu Studentskog centra Zagreb jedini je studentski restoran koji nije vezan za neki fakultet ili dom. Restoran „Savska“ nalazi se na adresi Savska 25, a sastoji se od dvije linije te Express restorana. U ponudi se nalaze meni obroci, jela po izboru i drugi prehrambeni proizvodi, a podjela se vrši putem samoposluživanja.

U lijevoj liniji se nudi ručak od 10 do 16 sati i večera od 17:30 do 20:30 sati, u desnoj samo ručak od 11:30 do 16 sati. Obje linije rade od ponedjeljka do petka. U Express restoranu studentima se nude jela s roštilja, pizze i slična gotova jela te drugi prehrambeni proizvodi. Restoran radi od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati i od 16 do 21 sat, a subotom od 9 do 21 sat.

Brza linija u SC-u, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Menze u sklopu studentskih domova

 

SD Stjepan Radić

U sklopu Studentskog doma Stjepan Radić u Jarunskoj ulici, studenti imaju na raspolaganju dva restorana, pizzeriu i slastičarnicu. Ponuda u restoranima se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda. Podjela hrane se vrši preko linije samoposluživanja.

U Restoranu I studenti mogu jesti doručak od 7 do 9.30 sati (subotom od 8 do 10 sati), ručak od 11:30 do 16 sati te večeru od 17:30 do 21 sat. U Restoranu II ručak se nudi od 12 do 16:30 sati i večera od 18 do 21 sat. Restorani rade u dvije smjene svakim radnim danom te svaki drugi petak restorani ne rade cijeli dan.

Osim restorana studenti imaju mogućnost jesti u Pizzeriji, odnosno restoranu brze hrane gdje se nude jela poput pizze i hambi sendviča. Pizzeria radi u dvije smijene od 9:30 do 20:30 sati s pauzom od 15 sati do 16:30 sati, sve dane osim vikendom. Slastičarna nudi različite slastice i sladolede od ponedjeljka do subote. Radi u dvije smjene od 11 do 22 sata s pauzom od 16 do 17 sati.

Menza S.D. Stjepan Radić, FOTO: Maja Čirjak/Studentski.hr

SD Cvjetno naselje

U Studenstkom domu Cvjetno naselje nalazi se restoran i caffe bar na adresi Odranska ulica 8. Restoran Cvjetno naselje nudi menu obroke, jela po izboru i druge prehrambene proizvode, a podjela se vrši putem dvije linije samoposluživanja. U sklopu restorana nalazi se i minilinija koja uglavnom  nudi slastice i sladoled. Restoran radi u dvije smjene sve dane u tjednu, osim ponedjeljkom kada ne radi za ručak.

Prva linija nudi ručak od 11 do 16 sati i večeru od 17:30 do 21 sat. Druga linija nudi doručak od 7 do 10 sati, ručak od 12 do 15 sati te večeru od 17:30 do 20 sati. Subotom, nedjeljom i blagdanima nema večere, a doručak je od 8 do 10 sati. Caffe bar Cvjetno radi od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat te prodaje slastice od 11 do 21 sat.

Menza na Cvjetnom, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Restoran Lašćina

U sklopu studentskog naselja Lašćina na adresi Laščinska cesta 32 nalazi se i menza koja radi u dvije smjene od ponedjeljka do subote. Ponuda se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda, a podjela se vrši preko linije samoposluživanja i pulta. Doručak je od 8 do 9:30 sati, ručak od 11 do 15:30 sati te večera od 17:30 do 20:30 sati. Jedino subotom večera je od 17:30 do 20 sati.

Menza Lašćina, FOTO: Kate Vladislavić/Studentski.hr

Menze u sklopu fakulteta i blagovaonice

 

Restoran u ZUK "Borongaj"

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj ima svoju menzu i caffe bar na adresi Borongajska cesta 83f. Ponuda restorana se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda, a podjela se vrši putem linije samoposluživanja.

Od ponedjeljka do petka doručak je od 7:30 do 10 sati i ručak od 10 do 16 sati. Jedino petkom ručak je od 10 do 14:30 sati, dok subotom i nedjeljom ne radi. Caffe bar „Borongaj" radi od ponedjeljka do četvrtka od 7:30 do 16 sati i petkom do 7:30 do 14:30 sati.

Kampus Borongaj, FOTO: studentski hr 

Restoran “Ekonomija”

Ekonomski fakultet je jedan od osam zagrebačkih fakulteta koji ima svoju menzu, a nalazi se na adresi Trg Johna Kennedyja 6. Menza se sastoji od dva restorana, od kojih je drugi restoran brze hrane. U prvom restoranu se nude menu obroci, jela po izboru i drugi prehrambeni proizvodi. Podjela se vrši putem linije samoposluživanja, te radi od ponedjeljka do petka od 11 do 15 sati.

Restoran Kefa koji se nalazi na gornjoj etaži fakulteta nudi proizvode brze hrane poput pizze, sendviča i hot doga, a podjela se vrši preko linije za samoposluživanje. Restoran radi od ponedjeljka do petka od 7:30 do 20 sati.

Ekonomski fakultet, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Restoran Medicina

U sklopu Medicinskog fakulteta nalazi se studentski restoran u ulici Šalata. Ponuda se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda te se vrši putem linije za samoposluživanje. Restoran radi od ponedjeljka do petka od 7:30 sati do 18:30 sati.

Dan otvorenih vrata 2013, FOTO: Studentski zbor MEF-a

Restoran Veterina

Veterinarski fakultet također ima svoju menzu na adresi Heinzelova 55, koja radi od ponedjeljka do petka u jednoj smjeni. Restoran nudi menu obroke, jela po izboru i prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje od 8 do 15 sati.

Veterinarski fakultet, FOTO: UNIZG

Restoran Šumarstvo

U sklopu Šumarskog i Agronomskog fakulteta nalazi se restoran koji nudi menu obroke, jela po izboru i druge prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje. Radi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a nalazi se na adresi Svetošimunska cesta 25.

Šumarski fakultet, FOTO: Wikipedia

Restoran FSB

Fakultet strojarstva i brodogradnje ima svoju menzu, a nalazi se u ulici Ivana Lučića 5. Restoran nudi pojedinačna jela, dodatna jela te druge prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje. Radi od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Ulaz na FSB, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Restoran ALU

Akademija likovnih umjetnosti u svom restoranu nudi menu obroke, jela po izboru i druge prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje. Menza radi od ponedjeljka do petka u jednoj smjeni, a nalazi se u Ilici 85. Doručak se poslužuje od 9 do 11 sati, a ručak od 12 do 15 sati.

FOTO: ALU.UNIZG

Blagovaona TTF

Blagovaona u sklopu Tekstilno-tehnološkog fakulteta nudi brze prehrambene proizvode poput sendviča, pizze i hambija. Radi od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati, a nalazi se na adresi Prilaz baruna Filipovića 28.

FOTO: Wikipedia

Privatne menze

 

Cassandra

Cassandra je privatna menza Fakulteta elektrotehnike i računarstva koja se sastoji od studentskog restorana i studentskog brzog restorana, a nalazi se u ulici Grada Vukovara 39. U ponudi su menu obroci od 10 do 16 sati, a u brzom restoranu do 8 do 19 sati. Restorani rade od ponedjeljka do petka.

FOTO: Wikipedia

Superfaks

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu nalazi se privatna menza Superfaks na adresi Pierottijeva 6 koja radi od ponedjeljka do petka. U ponudi restorana se nalaze meni obroci od 10 do 16 sati.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Odeon

U sklopu Građevinskog fakulteta nalazi se privatni restoran Odeon koji nudi meni obroke od 10 do 16 sati. Menza radi od ponedjeljka do petka, a nalazi se u ulici Andrije Kačića Miošića 26.

Građevinski fakultet, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

VEMAG

VEMAG je privatna menza u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koja se nalazi na adresi Horvatovac 102a. Menza radi od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a u ponudi su meni obroci.

FOTO: Knjižnica Instituta Ruđer Bošković

Dodatne informacije i najnovije obavijesti o radu zagrebačkih menzi pratite na mrežnim stranicama Studentskog centra u Zagrebu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski vodič 2017./2018.

Informiranje mladih

Studentski vodič besplatno se dijeli studentima u Zagrebu

Ovog i idućeg tjedna zagrebačkim će se studentima dijeliti besplatni Studentski vodič, i to na fakultetima, studentskim domovima, Studentskom centru i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Izložba 2

Odjel za medijski dizajn Sveučilišta Sjever

Studentska izložba umjetničke i medijske fotografije u Zagrebu

Radovi nastali na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever bit će izloženi do 19. ožujka u Zagrebu. Pogledajte umjetničke i medijske fotografije 15 studenata i dvoje profesora.

Pretraživanje interneta

SC otputovao u budućnost

Zagrebački studenti sada plaćaju stanarinu „online" putem

Od početka studenog moguće je internetsko plaćanje stanarine u studentskim domovima, a potvrda za isto stiže u PDF obliku. Donosimo vam pregled procesa plaćanja.

Studenti Splita za Slavoniju

Prikupljanje pomoći u Splitu

Humanitarna akcija „Studenti Splita za Slavoniju“

Akcija će se provesti u razdoblju od 20. do 23. svibnja 2014. u objektima Studentskog centra u Splitu na način da će studenti i zaposlenici kao i svi oni koji se žele odazvati ovoj humanoj akciji moći ostaviti u objekte SC-a.

Požar

Požar u studentskom domu

Gorio SD Cvjetno naselje, studenti ostali bez smještaja

– Grozan prizor, počelo je prodirati prema petom paviljonu i još bi samo nekoliko minuta bilo dovoljno da se i na njega proširi. Meni su u sobu već počeli prodirati dim i vrućina. Vatra je zahvatila i krov ambulante. – rekla je studentica Barbara koja je svjedočila događaju.