Studentska prehrana u Zagrebu

Sve zagrebačke menze na jednom mjestu

Linija u menzi

Ako ne znate gdje jesti za vrijeme studiranja, donosimo vam pregled svih menzi u Zagrebu kako biste mogli odabrali onu koja vam najbolje odgovara.

Kada je u pitanju studentska prehrana zagrebački studenti mogu birati između 16 menzi i jedne blagovaonice od kojih su tri u sklopu studentskih domova, osam u sklopu fakulteta, četiri su privatne te restoran „Savska“ koji je objekt za sebe. Cijene su vrlo povoljne i prilagođene studentskom džepu, pa je tako cijena jednog menija 6,5 kuna. U privatnim menzama pak cijena obroka može doći i do 20 kuna. Dnevno student može pojesti četiri obroka. Restorani se također razlikuju po ponudi hrane te radnom vremenu.

Restoran Savska”

Menza u sklopu Studentskog centra Zagreb jedini je studentski restoran koji nije vezan za neki fakultet ili dom. Restoran „Savska“ nalazi se na adresi Savska 25, a sastoji se od dvije linije te Express restorana. U ponudi se nalaze meni obroci, jela po izboru i drugi prehrambeni proizvodi, a podjela se vrši putem samoposluživanja.

U lijevoj liniji se nudi ručak od 10 do 16 sati i večera od 17:30 do 20:30 sati, u desnoj samo ručak od 11:30 do 16 sati. Obje linije rade od ponedjeljka do petka. U Express restoranu studentima se nude jela s roštilja, pizze i slična gotova jela te drugi prehrambeni proizvodi. Restoran radi od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati i od 16 do 21 sat, a subotom od 9 do 21 sat.

Brza linija u SC-u, FOTO: Ivan Perkov / Studentski.hr

Menze u sklopu studentskih domova

 

SD Stjepan Radić

U sklopu Studentskog doma Stjepan Radić u Jarunskoj ulici, studenti imaju na raspolaganju dva restorana, pizzeriju i slastičarnicu. Ponuda u restoranima se sastoji od menija, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda. Podjela hrane vrši se preko linije samoposluživanja.

U Restoranu I studenti mogu jesti doručak od 7 do 9:30 sati (subotom od 8 do 10 sati), ručak od 11:30 do 16 sati te večeru od 17:30 do 21 sat. U Restoranu II ručak se nudi od 12 do 16:30 sati i večera od 18 do 21 sat. Restorani rade u dvije smjene svakim radnim danom te svaki drugi petak restorani ne rade cijeli dan.

Osim restorana studenti imaju mogućnost jesti u Pizzeriji, odnosno restoranu brze hrane gdje se nude jela poput pizze i hambi sendviča. Pizzeria radi u dvije smijene od 9:30 do 20:30 sati s pauzom od 15 sati do 16:30 sati, sve dane osim vikendom. Slastičarna nudi različite slastice i sladolede od ponedjeljka do subote. Radi u dvije smjene od 11 do 22 sata s pauzom od 16 do 17 sati.

Menza S.D. Stjepan Radić, FOTO: Maja Čirjak/Studentski.hr

SD Cvjetno naselje

U Studentskom domu Cvjetno naselje nalazi se restoran i caffe bar na adresi Odranska ulica 8. Restoran Cvjetno naselje nudi menu obroke, jela po izboru i druge prehrambene proizvode, a podjela se vrši putem dvije linije samoposluživanja. U sklopu restorana nalazi se i minilinija koja uglavnom  nudi slastice i sladoled. Restoran radi u dvije smjene sve dane u tjednu, osim ponedjeljkom kada ne radi za ručak.

Prva linija nudi ručak od 11 do 16 sati i večeru od 17:30 do 21 sat. Druga linija nudi doručak od 7 do 10 sati, ručak od 12 do 15 sati te večeru od 17:30 do 20 sati. Subotom, nedjeljom i blagdanima nema večere, a doručak je od 8 do 10 sati. Caffe bar Cvjetno radi od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat te prodaje slastice od 11 do 21 sat.

Menza na Cvjetnom, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Restoran Lašćina

U sklopu studentskog naselja Lašćina na adresi Laščinska cesta 32 nalazi se i menza koja radi u dvije smjene od ponedjeljka do subote. Ponuda se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda, a podjela se vrši preko linije samoposluživanja i pulta. Doručak je od 8 do 9:30 sati, ručak od 11 do 15:30 sati te večera od 17:30 do 20:30 sati. Jedino je subotom večera od 17:30 do 20 sati.

Menza Lašćina, FOTO: Kate Vladislavić/Studentski.hr

Menze u sklopu fakulteta i blagovaonice

 

Restoran u ZUK "Borongaj"

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj ima svoju menzu i caffe bar na adresi Borongajska cesta 83f. Ponuda restorana se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda, a podjela se vrši putem linije samoposluživanja.

Od ponedjeljka do petka doručak je od 7:30 do 10 sati i ručak od 10 do 16 sati. Jedino petkom ručak je od 10 do 14:30 sati, dok subotom i nedjeljom ne radi. Caffe bar „Borongaj" radi od ponedjeljka do četvrtka od 7:30 do 16 sati i petkom do 7:30 do 14:30 sati.

Kampus Borongaj, FOTO: Studentski.hr 

Restoran “Ekonomija”

Ekonomski fakultet je jedan od osam zagrebačkih fakulteta koji ima svoju menzu, a nalazi se na adresi Trg Johna Kennedyja 6. Menza se sastoji od dva restorana, od kojih je drugi restoran brze hrane. U prvom restoranu se nude menu obroci, jela po izboru i drugi prehrambeni proizvodi. Podjela se vrši putem linije samoposluživanja, te radi od ponedjeljka do petka od 11 do 15 sati.

Restoran Kefa koji se nalazi na gornjoj etaži fakulteta nudi proizvode brze hrane poput pizze, sendviča i hot doga, a podjela se vrši preko linije za samoposluživanje. Restoran radi od ponedjeljka do petka od 7:30 do 20 sati.

Ekonomski fakultet, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Restoran Medicina

U sklopu Medicinskog fakulteta nalazi se studentski restoran u ulici Šalata. Ponuda se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda te se vrši putem linije za samoposluživanje. Restoran radi od ponedjeljka do petka od 7:30 sati do 18:30 sati.

Dan otvorenih vrata 2013, FOTO: Studentski zbor MEF-a

Restoran Veterina

Veterinarski fakultet također ima svoju menzu na adresi Heinzelova 55, koja radi od ponedjeljka do petka u jednoj smjeni. Restoran nudi menije obroka, jela po izboru i prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje od 8 do 15 sati.

Veterinarski fakultet, FOTO: UNIZG

Restoran Šumarstvo

U sklopu Šumarskog i Agronomskog fakulteta nalazi se restoran koji nudi menu obroke, jela po izboru i druge prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje. Radi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a nalazi se na adresi Svetošimunska cesta 25.

Šumarski fakultet, FOTO: Wikipedia

Restoran FSB

Fakultet strojarstva i brodogradnje ima svoju menzu, a nalazi se u ulici Ivana Lučića 5. Restoran nudi pojedinačna jela, dodatna jela te druge prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje. Radi od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Ulaz na FSB, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Restoran ALU

Akademija likovnih umjetnosti u svom restoranu nudi menu obroke, jela po izboru i druge prehrambene proizvode putem linije za samoposluživanje. Menza radi od ponedjeljka do petka u jednoj smjeni, a nalazi se u Ilici 85. Doručak se poslužuje od 9 do 11 sati, a ručak od 12 do 15 sati.

FOTO: ALU.UNIZG

Blagovaona TTF

Blagovaona u sklopu Tekstilno-tehnološkog fakulteta nudi brze prehrambene proizvode poput sendviča, pizze i hambija. Radi od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati, a nalazi se na adresi Prilaz baruna Filipovića 28.

FOTO: Wikipedia

Privatne menze

 

Cassandra

Cassandra je privatna menza Fakulteta elektrotehnike i računarstva koja se sastoji od studentskog restorana i studentskog brzog restorana, a nalazi se u ulici Grada Vukovara 39. U ponudi su menu obroci od 10 do 16 sati, a u brzom restoranu do 8 do 19 sati. Restorani rade od ponedjeljka do petka.

FOTO: Wikipedia

Superfaks

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu nalazi se privatna menza Superfaks na adresi Pierottijeva 6 koja radi od ponedjeljka do petka. U ponudi restorana se nalaze meni obroci od 10 do 16 sati.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Odeon

U sklopu Građevinskog fakulteta nalazi se privatni restoran Odeon koji nudi meni obroke od 10 do 16 sati. Menza radi od ponedjeljka do petka, a nalazi se u ulici Andrije Kačića Miošića 26.

Građevinski fakultet, FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

VEMAG

VEMAG je privatna menza u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koja se nalazi na adresi Horvatovac 102a. Menza radi od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a u ponudi su meni obroci.

FOTO: Knjižnica Instituta Ruđer Bošković

Dodatne informacije i najnovije obavijesti o radu zagrebačkih menzi pratite na mrežnim stranicama Studentskog centra u Zagrebu. 

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Rijeka

Stipendije izvrsnim studentima u Rijeci

Sveučilište u Rijeci objavilo natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost

Ukupno će se dodijeliti 100 stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci. Prijave se zaprimaju zaključno do 12. veljače 2016. godine.

Virovitica

Dodjela bespovratnih sredstava

Potpisan ugovor o gradnji studentskog doma u Virovitici

Više od 18 milijuna kuna osigurano je za izgradnju studentskog doma u Virovitici. Većina sredstava osigurana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je manji dio dala Vlada RH.

United Kingdom

TOP 10

Top deset sveučilišta u Velikoj Britaniji

Prema istraživanju Lloyds Bank Quality of Student Life o kvaliteti studentskog života u Ujedinjenom Kraljevstvu, Loughborough University zauzeo je prvo mjesto.

1

„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.

putovanje

Razmišljaš o produljenju studiranja?

Pet razloga zašto bi svaki student trebao upisati apsolventsku godinu

Studentski dani pružaju nam bezbroj mogućnosti koje imamo samo u ovom trenutku. Stoga nije ni čudno što mnogi, kako se približava kraj njihovog fakultetskog obrazovanja, razmišljaju o produljenju studentskog statusa upisivanjem apsolventske godine.