Ususret Valentinovu

Prednosti i mane prijateljstva s povlasticama

Prednosti i mane prijateljstva s povlasticama

Ako ste u posljednje vrijeme razmišljali o tome da svom prijatelju ili prijateljici predložite prijateljstvo s povlasticama, ali niste sigurni kako će se takav dogovor odraziti na vaše prijateljstvo, možemo vam pomoći da lakše donesete ispravnu odluku!

Svi smo upoznati s vječnim pitanjima tipa: jesam li sposoban/na imati prijatelja/icu s povlasticama i kako ćemo se dogovoriti oko granica. Naime, imati prijatelja s povlasticama može biti odličan aranžman, ali isto tako može biti tempirajuća bomba koja ti se svakog trena može odbiti o glavu. Prilikom stupanja u takav odnos potrebno se dogovoriti oko niza pitanja od toga jesmo li ekskluzivni ili je li zajedničko gledanje nove epizode Game of Thrones praktički spoj? Na neka od tih pitanja ovaj tekst donosi odgovore.

Prednost: To je zabavna veza bez dodatnih emocija

Budimo iskreni, prijateljstvo s povlasticama funkcionira s puno manje drame nego klasična romantična veza. Ovaj aranžman vas oslobađa stresa i dodatne nesigurnosti jer znate da veza neće ići dalje od toga. Ako u ovu vezu uđete s najboljim prijateljem ili prijateljicom, već znate sve njihove mane kao i sve njihove divne osobine pa se ne morate pretvarati da ste netko drugi. Možete zajedno izlaziti na ona mjesta koja zajedno volite. Možete obući onu užasnu majicu koju svi mi imamo u ormaru umjesto preuske nove majice za izlaske. Zapravo, možete što god hoćete jer se pravila spoja ne primjenjuju na ovu vezu!

Mana: Ponekad ćete se zaplesti u osjećajima

S obzirom na to da nikad ne znate hoće li se za drugu osobu ovaj aranžman pretvoriti u nešto više, to je upravo najveća mana prijateljstva s povlasticama. Naime, seks je vrlo emotivan i intiman čin pa je realno za pretpostaviti da će netko u ovoj vezi razviti osjećaje za onog drugog. Ako vam se to dogodi imate dvije mogućnosti: ili se upustite u vezu ili odmah prekinite odnose. Nikad ne ulazite u prijateljstvo s povlasticama kako biste započeli romantičnu vezu jer te priče prolaze samo u filmovima.

FOTO: Pixabay

Prednost: Imate manje neugodnih razgovora

Prednost prijateljstva s povlasticama je u tome da ćete imati manje neugodnih razgovora s partnerom kako u spavaćoj sobi, tako i izvan nje. U romantičnoj vezi se često osjeća pritisak da se bude savršen s partnerom pa se neke ključne stvari često prešućuju ili ignoriraju nadajući se da će s vremenom postati manje bitne ili da će se stvari same od sebe popraviti. U prijateljstvu s povlasticama nema takvih problema jer možete biti otvoreni s vašim prijateljem te možete slobodno izraziti vaše želje i maštarije bez da budete osuđivani.

Mana: Morate se dogovoriti kako ćete se ponašati izvan spavaće sobe

Amerikanci imaju odličnu rečenicu koja riješava ovaj problem: You two bang and then you hang. Iako se možda uspijete dogovoriti s vašim prijateljem oko svih aspekata veze možda vaši prijatelji neće biti toliko otvoreni i spremni na razumijevanje. Rečenice tipa „Predobra si za njega!“ ili „Zašto ju jednostavno ne pozoveš na spoj?“ će vam postati dio svakodnevice! No, ne brinite. Vaši će prijatelji ili razumjeti vaš aranžman ili neće. Ništa oko toga ne možete napraviti osim da im jasno ne izložite osnove vaše veze i nadajući se da će vas razumjeti.

Prednost: Možete izlaziti na spojeve

Ovo može biti velika prednost, ako se s partnerom unaprijed ne dogovorite da ste isključivo ekskluzivni.

Mana: Možete izlaziti na spojeve

Sjetite se malo prije spomenutog argumenta glede osjećaja. Ako je jednom partneru uredu da se izlazi na spojeve s drugima, drugi možda neće biti pun razumijevanja. Osim toga, imajte na umu da više partnera znači i česte posjete doktoru, ako niste pažljivi; prakticirajte siguran seks! Naravno, ako ste se zaljubili u nekog koga ste upoznali na spoju, budite iskreni sa svojim prijateljem s povlasticama.

FOTO: Flickr

Prednost: Ovo je dobar način da eksperimentirate

Pokušajte eksperimentirati sa svojim partnerom jer ćete tako otkriti ono što volite, što vam odgovara, što vam ne odgovara i gdje su vam granice. Ovo je situacija u kojoj nema gubitnika!

Mana: Ovaj aranžman može uništiti vaše prijateljstvo

Jedna je stvar izgubiti dečka ili curu; plačemo, ljuti smo, ali ih na kraju uspijemo preboljeti. No, puno je teže preboljeti gubitak prijatelja koji vas tako dobro i intimno poznaje. Iako ste uvjereni da ništa ne može stati između vas dvoje, nemojte zaboraviti da je sve moguće! Pokušajte imati otvorenu komunikaciju i recite svom partneru sve što vas muči jer je velika vjerojatnost da i njega/ nju muče isti problemi!

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/engagement-couple-romance-bike-1718244/

Prva pomoć za ljubav

Poboljšanjem komunikacije do stabilnije veze

Svatko od nas ima određene osobine i ponekad se nađemo u vezi s osobom koja nam je potpuno u suprotnosti. Saznajte kako baš u takvoj vezi poboljšati komunikaciju i doživjeti sljedeću godišnjicu.

Graduation

Rješavanje praktičnih problema

Praktični kolegiji koje bismo trebali imati na fakultetu

Kada uspješno završimo studij, tek smo na početku. Života. Tražimo posao, stan, kupujemo „odjeću za odrasle", učimo kuhati, rješavati financijske probleme i biti samostalni. Bi li nam taj prijelaz mogao biti jednostavniji da neke vještine stječemo na fakultetu?

naslovna

15 razloga

Otkrivamo zašto su štreberice idealne partnerice

Iako se u filmovima prikazuju kao najniži „sloj“ u srednjoj školi, djevojke koje uče postavljaju nove trendove. Pogledajte samo neke od razloga zašto bi upravo ona mogla biti tvoja potencijalna cura.

Mobitel, Izvor: Pixabay (https://pixabay.com/en/iphone-smartphone-apps-apple-inc-410311/)

Ljeto je došlo

FOTO: 15 poruka koje ćete tijekom ljeta vjerojatno poslati kolegama s faksa

Izaći iz dobro uhodane rutine dolaskom ljeta i odmora od faksa nije tako bezbolno, iako je i dalje ugodno. Kada se vratimo natrag u svoje rodno mjesto iz grada u kojem studiramo, prvi dio studentskoga života koji će nam nedostajati bit će kolege i cimeri.

Restoran

Che bello & romantico!

FOTO: Restoran u vapnenačkoj špilji na talijanskoj obali

Hotelski restoran smješten je unutar špilje na jugu Italije gdje, dok jedete ukusne talijanske specijalitete, možete uživati u vjetru u kosi i uputiti sanjarski pogled prema Jadranskome moru i okomitim liticama.