Koncert u Domu sportova

Antivalentinovo: Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 pokazali otpor trendovima zapada

av

Ujedinjeni Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 poručili su svojoj publici da se ljubav ne živi samo jednom u godini.

Najveća rock fešta u godini još je jednom zagrijala prepunu dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Ujedinjeni u borbi protiv konzumerizma i trendova sa zapada koji nameću kolektivnu histeriju oko iskazivanja ljubavi na određeni dan u godini, hrvatski su glazbenici 10. veljače održali svoj, sad već tradicionalni, treći Antivalentinovo koncert. Uz začetnike ideje projekta, grupu Let 3, nastupili su Demolition group, Edo Maajka i TBF.

U večer nas je uveo jedan od najzanimljivijih slovenskih rock sastava originalnog glazbenog izraza, Demolition Group. Edo Maajka zatim se, nakon pauze zbog odlaska u Izrael, vidno raspoložen vratio na pozornicu. Raspjevao je publiku, a izvrsnu je uvertiru u ostatak večeri, koja je prštala pozitivnom energijom, napravio svojim završnim hitom No sikiriki.

Atmosferu je dodatno podigao rasplesani splitski trio TBF koji je, potaknuvši cijelu dvoranu na jednoglasno pjevanje hitova poput Uvik kontra i Grad spava, još jednom dokazao koliko se sjever i jug vole. Hitovi su to posvećeni gradu koji, bez obzira na razne probleme s čistim zrakom, pitkom vodom i ostalim osnovnim potrebama građana, uvijek povezuje jedinstvena ljubav. Iako je Antivalentinovo proizašlo iz ideje naglašavanja činjenice da se ljubav ne živi samo jednom u godini i odupiranja isticanju veljače kao mjeseca ljubavi, Mladenove poruke nabijene emocijama uvukle su se u srca publike. Frontmen grupe nije skrivao oduševljenje i zahvalnost na gostoprimstvu u metropoli te odličnoj atmosferi među publikom. Osim poruka ljubavi, ni njegovi, najblaže rečeno neobični, energični plesni pokreti nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Za eskalaciju energije u Domu sportova pobrinuli su se legendarni kreativci iz grupe Let 3. Voljeli njihove ekstravagantne ličnosti ili ne, euforijom kakvu ovaj sastav unosi među publiku malo se koji izvođač može pohvaliti. Neponovljivi Prlja i Mrle zabavljali su publiku hitovima Vjeran pas, Profesor Jakov i Pokvarena žena, dok je vrhunac večeri bila izvedba skoro trideset godina stare pjesme Izgubljeni s TBF-om.

Bez obzira na ljubavni status pojedinaca, neupitna je činjenica da odličan line-up, koji okuplja najbolje sastave domaće rock glazbe, iz godine u godinu uspješno podiže ljestvicu očekivanja odličnom kvalitetom tuluma. Osim toga, ni ne čudi što se hrvatska publika rado odaziva na koncerte scene koja nudi istinski smislene tekstove relevantne za suvremeno društvo. Od ekipe koja oduševljava upravo kombiniranjem specifičnog humora i kritikom svakodnevice u svom stvaralaštvu očekujemo još veliki broj antivalentinovskih uspješnica.

Komentari na članak

Vezani članci

Trijumfalni koncert Nene Belana u rasprodanom Domu sportova

Tri desetljeća karijere

Trijumfalni koncert Nene Belana u rasprodanom Domu sportova

Neno Belan ove je subote obilježio tri desetljeća svoje karijere. Održao je koncert za pamćenje u rasprodanom Domu sportova.

Neno Belan

Koncert „Ljubav i moda – 30 godina" u Domu sportova

Neno Belan otkrio goste svog slavljeničkog koncerta

Krajem veljače Neno Belan sa svojim Fiumensima ima slavljenički koncert u zagrebačkom Domu sportova. Na pozornici će se priključiti Josipa Lisac, Zorica Kondža i Maja Posavec.

White Lies

Koncert u Tvornici kulture

White Lies u Hrvatskoj će opjevati osjetljivost veza koje s vremenom blijede

Novi album benda White Lies inspiriran je njegovim bliskim prijateljima. Zagrebačka publika može ga čuti na koncertu 8. studenoga u Tvornici kulture.

Rolin Humes2

Usuret "Feel So Fine Weekend" festivalu

INTERVJU: "Publika najbolje trza na naše najdulje pjesme"

Prije nadolazećeg festivala u Vrbniku na Krku, popričali smo s Robertom Hudulinom, pjevačem Rolin Humesa. Relativno su svježe ime na sceni, što se ne bi reklo po njihovim dobrim tekstovima, fenomenalnom glazbom koja stoji iza tekstova i zaraznom energijom na koncertima.

Vatra Dom sportova

Ususret koncertu u Domu sportova

Novi singl Vatre "Jantar" dobio i video spot - a novi ih ispit čeka idući tjedan!

Lijepe kadrove novog videa "Jantar" potpisuje Radislav Jovanov Gonzo, a jednu od glavnih uloga imaju klinci iz Odreda izviđača Plavi pingvin, koji su zajedno s bendom proveli prekrasno popodne usred šume, izmjenjujući vještine preživljavanja u prirodi, ali i bježeći od kiše.