Koncert u Domu sportova

Antivalentinovo: Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 pokazali otpor trendovima zapada

av

Ujedinjeni Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 poručili su svojoj publici da se ljubav ne živi samo jednom u godini.

Najveća rock fešta u godini još je jednom zagrijala prepunu dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Ujedinjeni u borbi protiv konzumerizma i trendova sa zapada koji nameću kolektivnu histeriju oko iskazivanja ljubavi na određeni dan u godini, hrvatski su glazbenici 10. veljače održali svoj, sad već tradicionalni, treći Antivalentinovo koncert. Uz začetnike ideje projekta, grupu Let 3, nastupili su Demolition group, Edo Maajka i TBF.

U večer nas je uveo jedan od najzanimljivijih slovenskih rock sastava originalnog glazbenog izraza, Demolition Group. Edo Maajka zatim se, nakon pauze zbog odlaska u Izrael, vidno raspoložen vratio na pozornicu. Raspjevao je publiku, a izvrsnu je uvertiru u ostatak večeri, koja je prštala pozitivnom energijom, napravio svojim završnim hitom No sikiriki.

Atmosferu je dodatno podigao rasplesani splitski trio TBF koji je, potaknuvši cijelu dvoranu na jednoglasno pjevanje hitova poput Uvik kontra i Grad spava, još jednom dokazao koliko se sjever i jug vole. Hitovi su to posvećeni gradu koji, bez obzira na razne probleme s čistim zrakom, pitkom vodom i ostalim osnovnim potrebama građana, uvijek povezuje jedinstvena ljubav. Iako je Antivalentinovo proizašlo iz ideje naglašavanja činjenice da se ljubav ne živi samo jednom u godini i odupiranja isticanju veljače kao mjeseca ljubavi, Mladenove poruke nabijene emocijama uvukle su se u srca publike. Frontmen grupe nije skrivao oduševljenje i zahvalnost na gostoprimstvu u metropoli te odličnoj atmosferi među publikom. Osim poruka ljubavi, ni njegovi, najblaže rečeno neobični, energični plesni pokreti nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Za eskalaciju energije u Domu sportova pobrinuli su se legendarni kreativci iz grupe Let 3. Voljeli njihove ekstravagantne ličnosti ili ne, euforijom kakvu ovaj sastav unosi među publiku malo se koji izvođač može pohvaliti. Neponovljivi Prlja i Mrle zabavljali su publiku hitovima Vjeran pas, Profesor Jakov i Pokvarena žena, dok je vrhunac večeri bila izvedba skoro trideset godina stare pjesme Izgubljeni s TBF-om.

Bez obzira na ljubavni status pojedinaca, neupitna je činjenica da odličan line-up, koji okuplja najbolje sastave domaće rock glazbe, iz godine u godinu uspješno podiže ljestvicu očekivanja odličnom kvalitetom tuluma. Osim toga, ni ne čudi što se hrvatska publika rado odaziva na koncerte scene koja nudi istinski smislene tekstove relevantne za suvremeno društvo. Od ekipe koja oduševljava upravo kombiniranjem specifičnog humora i kritikom svakodnevice u svom stvaralaštvu očekujemo još veliki broj antivalentinovskih uspješnica.

Komentari na članak

Vezani članci

Cold Snap, Throattwsiter, Apex - Good Vibrations

Nastupit će Cold Snap, Throattwister i Apex

Metal fešta za treći rođendan Good Vibrationsa!

Organizatori su  povodom rođendana priredili i bogate nagradne igre koje će se moći odigrati na fan page-u Good Vibrationsa, dok će iduće izdanje biti besplatno i, između ostalog, ponuditi panel diskusiju.

Plavi orkestar

Dom sportova

Koncert Plavog orkestra gotovo rasprodan

S novim singlom „Kad ti ljubav ime prozove” Plavi orkestar vraća se zagrebačkoj publici, koja ga, s tristotinjak preostalih ulaznica, očigledno željno očekuje.

Luka Ljubas

Hrvatska glazbena mladež

Najbolji mladi glazbenici na koncertu godine u Lisinskom

Veličanstveni koncert, koji će izvoditi laureati godišnje nagrade za najbolje ostvarenje mladih glazbenika „Ivo Vuljević”, održat će se 28. prosinca u Vatroslavu Lisinskom.

Partibrejkers

Vintage Industrial Bar

Partibrejkers započinju veljaču u Vintage Industrial Baru

Bit će to jedinstvena prilika da se Partibrejkersi nakon dužeg vremena poslušaju u klupskoj atmosferi s ograničenim brojem karata.

Dubioza kolektiv u Domu sportova

Koncert u Domu sportova

Dubioza kolektiv se vraća u Zagreb nakon dugih godina apstinencije

U posljednjih nekoliko mjeseci bend Dubioza kolektiv dao je naslutiti da su novi materijali blizu. Zagrebačka će ih publika uživo moći čuti u studenom ove godine.