Koncert u Domu sportova

Antivalentinovo: Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 pokazali otpor trendovima zapada

av

Ujedinjeni Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 poručili su svojoj publici da se ljubav ne živi samo jednom u godini.

Najveća rock fešta u godini još je jednom zagrijala prepunu dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Ujedinjeni u borbi protiv konzumerizma i trendova sa zapada koji nameću kolektivnu histeriju oko iskazivanja ljubavi na određeni dan u godini, hrvatski su glazbenici 10. veljače održali svoj, sad već tradicionalni, treći Antivalentinovo koncert. Uz začetnike ideje projekta, grupu Let 3, nastupili su Demolition group, Edo Maajka i TBF.

U večer nas je uveo jedan od najzanimljivijih slovenskih rock sastava originalnog glazbenog izraza, Demolition Group. Edo Maajka zatim se, nakon pauze zbog odlaska u Izrael, vidno raspoložen vratio na pozornicu. Raspjevao je publiku, a izvrsnu je uvertiru u ostatak večeri, koja je prštala pozitivnom energijom, napravio svojim završnim hitom No sikiriki.

Atmosferu je dodatno podigao rasplesani splitski trio TBF koji je, potaknuvši cijelu dvoranu na jednoglasno pjevanje hitova poput Uvik kontra i Grad spava, još jednom dokazao koliko se sjever i jug vole. Hitovi su to posvećeni gradu koji, bez obzira na razne probleme s čistim zrakom, pitkom vodom i ostalim osnovnim potrebama građana, uvijek povezuje jedinstvena ljubav. Iako je Antivalentinovo proizašlo iz ideje naglašavanja činjenice da se ljubav ne živi samo jednom u godini i odupiranja isticanju veljače kao mjeseca ljubavi, Mladenove poruke nabijene emocijama uvukle su se u srca publike. Frontmen grupe nije skrivao oduševljenje i zahvalnost na gostoprimstvu u metropoli te odličnoj atmosferi među publikom. Osim poruka ljubavi, ni njegovi, najblaže rečeno neobični, energični plesni pokreti nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Za eskalaciju energije u Domu sportova pobrinuli su se legendarni kreativci iz grupe Let 3. Voljeli njihove ekstravagantne ličnosti ili ne, euforijom kakvu ovaj sastav unosi među publiku malo se koji izvođač može pohvaliti. Neponovljivi Prlja i Mrle zabavljali su publiku hitovima Vjeran pas, Profesor Jakov i Pokvarena žena, dok je vrhunac večeri bila izvedba skoro trideset godina stare pjesme Izgubljeni s TBF-om.

Bez obzira na ljubavni status pojedinaca, neupitna je činjenica da odličan line-up, koji okuplja najbolje sastave domaće rock glazbe, iz godine u godinu uspješno podiže ljestvicu očekivanja odličnom kvalitetom tuluma. Osim toga, ni ne čudi što se hrvatska publika rado odaziva na koncerte scene koja nudi istinski smislene tekstove relevantne za suvremeno društvo. Od ekipe koja oduševljava upravo kombiniranjem specifičnog humora i kritikom svakodnevice u svom stvaralaštvu očekujemo još veliki broj antivalentinovskih uspješnica.

Komentari na članak

Vezani članci

Mjuzikl

Good VIbrations

Stereo Deficit svira Arctic Monkeyse u Vintageu

Koncert će ujedno biti i zagrijavanje za 14. izdanje Tabor Film Festivala koji će ove godine ugostiti imena kao što su Rundek Cargo Trio, Kries, ABOP, Radio Aktiv, Rolin Humes i druge.

Ivan Galić

Intervju s Ivanom Galićem

Bivši stanar Save održat će solistički koncert u Lisinskom

Pred Ivanov sutrašnji solistički nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog razgovarali smo o počecima, uspjesima, poteškoćama koje su ga kroz sviranje pratile te o trenutnom boravku u Weimaru.

LET3 u Domu sportova

Let 3 najavljuje veliki koncert

Let 3: Antivalentinovo u Domu sportova

Što će nam pripremiti povodom „Antivalentinova” članovi benda za sada ne otkrivaju, a koncert najavljuju sloganom: – Ništa ljubav, samo karanje!

kiša

Carnival Snowboard Session

Vikend vratolomija začinit će Kiša metaka, Reinkarnacija te Ličo i Palačinka Soundsystem

U prodaji su ulaznice za koncert koji će se održati povodom Carnival Snowboard Sessiona. Imena izvođača garantiraju izvrstan provod.

let3

Najava koncerta

Antivalentinovo uz Let 3 u Domu sportova

"Ništa ljubav, samo karanje", "prigodan" je slogan koncerta.