Koncert u Domu sportova

Antivalentinovo: Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 pokazali otpor trendovima zapada

av

Ujedinjeni Demolition Group, Edo Maajka, TBF i Let 3 poručili su svojoj publici da se ljubav ne živi samo jednom u godini.

Najveća rock fešta u godini još je jednom zagrijala prepunu dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Ujedinjeni u borbi protiv konzumerizma i trendova sa zapada koji nameću kolektivnu histeriju oko iskazivanja ljubavi na određeni dan u godini, hrvatski su glazbenici 10. veljače održali svoj, sad već tradicionalni, treći Antivalentinovo koncert. Uz začetnike ideje projekta, grupu Let 3, nastupili su Demolition group, Edo Maajka i TBF.

U večer nas je uveo jedan od najzanimljivijih slovenskih rock sastava originalnog glazbenog izraza, Demolition Group. Edo Maajka zatim se, nakon pauze zbog odlaska u Izrael, vidno raspoložen vratio na pozornicu. Raspjevao je publiku, a izvrsnu je uvertiru u ostatak večeri, koja je prštala pozitivnom energijom, napravio svojim završnim hitom No sikiriki.

Atmosferu je dodatno podigao rasplesani splitski trio TBF koji je, potaknuvši cijelu dvoranu na jednoglasno pjevanje hitova poput Uvik kontra i Grad spava, još jednom dokazao koliko se sjever i jug vole. Hitovi su to posvećeni gradu koji, bez obzira na razne probleme s čistim zrakom, pitkom vodom i ostalim osnovnim potrebama građana, uvijek povezuje jedinstvena ljubav Iako je Antivalentinovo proizašlo iz ideje naglašavanja činjenice da se ljubav ne živi samo jednom u godini i odupiranja isticanju veljače kao mjeseca ljubavi, Mladenove poruke nabijene emocijama uvukle su se u srca publike. Frontmen grupe nije skrivao oduševljenje i zahvalnost na gostoprimstvu u metropoli te odličnoj atmosferi među publikom. Osim poruka ljubavi, ni njegovi, najblaže rečeno neobični, energični plesni pokreti nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Za eskalaciju energije u Domu sportova pobrinuli su se legendarni kreativci iz grupe Let 3. Voljeli njihove ekstravagantne ličnosti ili ne, euforijom kakvu ovaj sastav unosi među publiku malo se koji izvođač može pohvaliti. Neponovljivi Prlja i Mrle zabavljali su publiku hitovima Vjeran pas, Profesor Jakov i Pokvarena žena, dok je vrhunac večeri bila izvedba skoro trideset godina stare pjesme Izgubljeni s TBF-om.

Bez obzira na ljubavni status pojedinaca, neupitna je činjenica da odličan line-up, koji okuplja najbolje sastave domaće rock glazbe, iz godine u godinu uspješno podiže ljestvicu očekivanja odličnom kvalitetom tuluma. Osim toga, ni ne čudi što se hrvatska publika rado odaziva na koncerte scene koja nudi istinski smislene tekstove relevantne za suvremeno društvo. Od ekipe koja oduševljava upravo kombiniranjem specifičnog humora i kritikom svakodnevice u svom stvaralaštvu očekujemo još veliki broj antivalentinovskih uspješnica.

Komentari na članak

Vezani članci

Vlasta Popić - Tvornica kulture

Predstavljanje novog albuma "Kvadrat"

Vlasta Popić u Tvornici kulture

Bučna post punk trojka iz Varaždina, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 13. ožujka.

Ferragosto Flyer 2017

Deseto izdanje velikog glazbenog festivala

Ferragosto najavio nove izvođače, karte puštene u prodaju

Prva tri potvrđena nova imena koja će nastupiti od 3. do 6. kolovoza su kantautorica fantastičnog vokala Luce te dva beogradska predstavnika – Sajsi MC, žena zbog koje se uskomešao glazbeni Balkan, i Repetitor, nove regionalne zvijezde alternativnog rocka.

Koncert u HNK Zagreb

Božićni koncert

Opera zagrebačkog HNK navješćuje veselje

Poznate skladbe i pjesme koje su nezaobilazni dio blagdanskog ozračja čine program koncerta opernih solista, zbora i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Oliver & Gibonni

Koncertna promocija „Familije“

Oliver i Gibonni pripremaju koncertne spektakle za vjernu publiku u Varaždinu i Osijeku

Oliver i Gibonni nastupit će ove subote u Areni Varaždin, a tjedan dana kasnije oduševit će osječku publiku u dvorani Gradski vrt. Za osječki su koncert rasprodane tribine.

S.A.R.S. u Bikersu

Intervju s vokalom grupe S.A.R.S.

„Sam trenutak stvaranja muzike za mene je najveće zadovoljstvo“

Najvjerniji obožavatelji uživali su u intimnom koncertu grupe S.A.R.S. u zagrebačkom pubu i noćnom baru Bikers Beer Factory. Neposredno prije koncerta ulovili smo intervju s popularnim vokalom grupe.