LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FANOVI BIJESNI

Student pratio avione slavnih osoba, a sad mu prijeti tužba!

Taylor Swift prijeti pokretanjem pravnog postupka protiv studenta koji prati lokaciju njenog privatnog aviona.

Taylor Swift prijeti pokretanjem pravnog postupka protiv studenta koji prati lokaciju njenog privatnog aviona.

Slavne osobe navikle su na to da ne mogu sakriti svoj privatan život od znatiželjnih očiju javnosti. No, 21-godišnji student Jack Sweeny, otišao je korak dalje te je odlučio javno objaviti koliko često javne osobe koriste privatne avione te gdje lete.
 


VEZANO: Unatoč optuži za devet slučajeva spolnog zlostavljanja, nastavnik će se braniti sa slobode



Svjetski poznata pjevačica Taylor Swift jedna je od osoba čiji je zrakoplov pratio kako bi izmjerio ugljični dioksid koji uzorkuju njeni letovi. Isto radi i za druge javne osobe poput Elon Muska, koji je naposljetku ugasio njegov račun na društvenoj mreži X, nazvavši ga prijetnjom za njega i njegovu obitelj, piše The Guardian.
 

Ovo je tako okrutan potez


No, fanovi Taylor Swift ne slažu se s njenim odvjetnicima koji žele pokrenuti postupak protiv studenta, označili su ga sasvim nepotrebnim.
 

„Stvarno sam razočaran, da budem iskren. Ovo je tako okrutan potez. To je javna informacija koja je već vani, ona ne može puno učiniti, ali prijetiti studentu zbog ovoga jednostavno je okrutno", rekao je jedan od obožavatelja pjevačice na Redditu.



 

Opasnost je stvarna


Ipak, odvjetnici upozoravaju da to nije tako bezazleno.
 

„Iako je ovo možda igra za vas ili put za koji se nadate da će vam donijeti bogatstvo ili slavu, to je pitanje života ili smrti za našeg klijenta", napisala je Katie Wright Morrone u pismu namijenjenom studentu Jacku. 


Pismo je poslano s namjerom da prestane s praćenjem privatnih aviona slavnih osoba, što je njegov dugogodišnji hobi. Naime, Sweeny ima nekoliko računa s pomoću kojih prati ugljični otisak mlažnjaka slavnih osoba, ali i njihove lokacije. On tvrdi da se radi o javno dostupnim podacima, a njegovo izvještavanje donijelo mu je mjesto na cijenjenoj Forbesovoj ljestvici 30 ispod 30. 

FOTO: Forbes/Screenshot
 

Otkrivena je poveznica između objavljenih podataka i uhođenja


Međutim, Swift je u posljednjih nekoliko godina imala problema s uhođenjem, a prošli mjesec je sumnjivi 33-godišnji muškarac pronađen u blizini njene kuće u New Yorku. Glasnogovornik pjevačice, Tree Paine, upozorio je da vrijeme uhođenja možete biti povezano s podacima koje je objavio student.
 

„Ne možemo komentirati nikakvu policijsku istragu koja je u tijeku, ali možemo potvrditi da vrijeme uhođenja ukazuje na povezanost. Njegove objave govore točno kada i gdje će ona biti“, upozorio je glasnogovornik.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA