LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodjela Zlatnog globusa

„Oppenheimer" pobijedio „Barbie"

Održana 81. dodjela Zlatnog globusa

Održana 81. dodjela Zlatnog globusa

81. dodjela Zlatnih globusa održana je u Los Angelesu ovog vikenda, a na dodjeli su prisustvovali mnogi poznati glumci, redatelji i producenti, koji su ponosno predstavljali svoje uspješne filmove.
 

Oppenheimer VS Barbie


Iako su svi nominirani filmovi kvalitetni i zanimljivi, najveća borba vodila se između dva najpopularnija filma u 2023. godini, odnosno između „Barbie" i „Oppenheimera". Oba filma ostavila su jak utjecaj na publiku svojim originalnim prikazom, ali istovremeno izazvali podijeljenost u mišljenjima gledatelja.


VEZANO: KOMENTAR: Realno, „Oppenheimer” je jedan od najboljih filmova ikada, „Barbie” neću komentirati



Često smo u ovoj godini naišli na razne ankete i pitanja o tome koji nam je film bolji i zašto, koje su mane, a koje prednosti svakog te je ljeto 2023. bilo obilježeno gledanjem i komentiranjem svakog od njih.
 

Donesena presuda


Velika bitka između ova dva filma napokon je okončana, uvjerljivom pobjedom „Oppenheimera". Film je osvojio je čak pet Zlatnih globusa, piše Nacional. Osim glavne nagrade, osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji drame, glavni glumac Cilian Murphy osvojio je zasluženu nagradu za najboljeg glumca, a Christopher Nolan, redatelj „Oppenheimera", nagradu za najboljeg redatelja.


VEZANO: „BARBIE” (2023): ružičasta egzistencijalistička odiseja



Međutim, i film „Barbie" dobio je mnoge pohvale među kojima je prva nagrada za uspjeh na kino blagajnama, a kao najveći uspjeh filma navode ogroman pozitivan utjecaj na djevojčice diljem svijeta.

FOTO: FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA