LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Saznajte kako je to moguće

Nevjerojatan slučaj u Italiji: učiteljica se 20 godina nije pojavila na poslu i nije dobila otkaz

Učiteljica filozofije i književnosti uhvaćena je na djelu tek dva desetljeća kasnije.

Učiteljica filozofije i književnosti uhvaćena je na djelu tek dva desetljeća kasnije.

Učiteljica književnosti i filozofije Cinzia Paolina De Lio radila je u jednoj talijanskoj školi u blizini Venecije 24 godine, ne dolazeći na posao punih 20 godina. Međutim, otkaz nije dobila zbog toga, već zbog svojih zbunjujućih lekcija, prenosi The TImes.

Učiteljica je posao izbjegavala tako što je taktički spajala bolovanja, praznike i dozvole za prisustvovanje na konferencijama kako ne bi morala dolaziti na nastavu, a kad bi i došla na posao, nije znala što radi. Tu je napravila kobnu pogrešku jer je privukla pozornost školskih inspektora zbog štrajka učenika.

Smiješna priča dobila je zaplet kad su učenici odlučili štrajkati jer je De Lio za vrijeme usmenog ispitivanja počela odgovarati na privatne poruke. Osim toga, učiteljica nije nosila svoje materijale, već je uzimala udžbenike od učenika, a njihove radove ocjenjivala je nesuvislo.

Učiteljica je dobila otkaz i odlučila se obračunati sa školom pravnim putem, što joj je pošlo za rukom, ali sud je ipak promijenio odluku nakon saznanja da je na posao sveukupno dolazila samo četiri od 24 godine svog zaposlenja.

FOTO: PIXABAY