Edukacije u Pazinu

U suradnji sa studentima Teatar „Tirena” priprema regionalni edukacijski centar dramske pedagogije

Kazališni kamp u Pazinu

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza organizirati projekt „OMNIBUS”. Sastoji se od četiri radionice i jedne predstave, a njegov je cilj odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija.

Nakon pauze od tri godine Teatar Tirena vraća se u Pazin. Udruga i Teatar Tirena u suradnji s Poslijediplomskim studijem Dramske pedagogije i uz podršku grada Pazina organiziraju Kazališni kamp manjeg formata.

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza, kao svojevrsni nastavak Kazališnog kampa, koji se ovdje održavao 11 godina, organizirati projekt OMNIBUS. Sastoji se od četiri radionice i jedne predstave, a njegov je cilj odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija.

21. kolovoza u 20 sati prikazat će se D(n)o dna, predstava namijenjena tinejdžerima koja tematizira prekomjernu konzumaciju alkohola i njezine posljedice. Nakon toga će dramaturginja Iva Gruić održati radionicu Analiza predstave, a zajedno s dramskom pedagoginjom Ines Škuflić Horvat i radionicu Koncipiranje radionice prije/poslije gledanja kazališne predstave.

Iste voditeljice održat će i radionicu Interaktivno kazalište u kojoj će se voditelji aktivnosti za djecu i mlade upoznati s formom kazališta čije su teme odgojno-obrazovne, u kojem publika aktivno sudjeluje, a koje rado zovu i kazalištem za društvenu promjenu. Radionicu Uvod u pisanje projekata vodit će profesorica Iva Nemec. Gošća iz Beograda, Nataša Milojević, predstavit će rad izuzetno uspješne organizacije BAZAART, koja se bavi kazalištem zajednice.

U kroničnom manjku institucionalnog obrazovanja u području dramske pedagogije Tirena nastavlja svoj edukativni rad, ovoga puta uz pomoć novih snaga – studenata Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije. Svi programi su besplatni!

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Kao na nebu"

Kazališne izvedbe

Povratak najbolje prošlogodišnje Gavelline predstave – „Kao na nebu”

„Ja sam ovdje samo došao slušati”, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu.

Predstava "Srce veće od ruku" 1

Kazališne izvedbe

U Gavelli igraju predstave u spomen na žrtve Vukovara, Škabrnje i Saborskog

„Tesla Anonimus", „Srce veće od ruku", po povoljnim cijenama ulaznica, te „Moj slučaj", potpuno besplatno, prikazat će se na Gavellinoj pozornici ove subote.

Gavella

„Gavella Fair"

Treću godinu zaredom gledamo Gavelline premijerne predstave i biramo najbolju; pridružite nam se!

Svake sezone vjerna Gavellina publika dodjeljuje nagradu najboljoj glumici i najboljem glumcu na „Gavella Fairu", a portal Studentski.hr i njegovi čitatelji najboljoj predstavi. Priključite nam se ove godine, prijave zaprimamo do 25. svibnja.

Predstava "Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa."

Kazališne izvedbe

Nova predstava Ane Kreitmeyer početkom ožujka u Teatru &TD

Predstava „Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“ bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta 1. i 2. ožujka u &TD-u.

naslovna

Strip danas

Berin Tuzlić, impresivni strip-majstor: „Danas nema kritika jer su svi u strahu od diskreditiranja”

Prije dva tjedna bili smo dio izložbe stripa Berina Tuzlića održane u KIC-u, u Preradovićevoj ulici. Razgledavajući i čitajući neobičan i društveno vrlo kritičan strip „Strašila”, odlučili smo ovog iznimno zanimljivog strip-majstora upitati nekoliko pitanja.