Osječko ljeto kulture

Težina tkanja života u obliku predstave "Bella figura" gostuje u Osijeku

Bella figura

Premijera predstave "Bella figura" održala se u studenom prošle godine. Ove je prigrabila godišnje nagrade zagrebačkog HNK, a sada gostuje na Osječkom ljetu kulture.

Nakon izuzetno uspješne sezone u zagrebačkom HNK, predstava Bella figura Yasmine Reza u režiji nagrađivanoga srbijanskog redatelja Borisa Liješevića, gostovat će u utorak, 5. srpnja na Osječkom ljetu kulture. Spomenuto je najznačajnija kulturna manifestacija u Osijeku i cijeloj istočnoj Hrvatskoj koja 16-u godinu za redom nudi građanima kvalitetne kulturne programe tijekom ljeta.

Premijera predstave Bella figura održana je 6. studenoga 2015., a riječ je o prvoj izvedbi ove drame u Hrvatskoj. Scenografiju potpisuju Numen/For Use i Ivana Jonke, kostimograf Leo Kulaš, glazbu je odabrao Boris Liješević, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistentica redatelja je Arija Rizvić. Nastupaju Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i Ksenija Marinković. 

Foto: Mara Bratoš

Na netom dodijeljenim godišnjim nagradama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prvakinja Drame Lana Barić dobila je Nagradu Mila Dimitrijević za najbolje glumačko ostvarenje u protekloj sezoni za uloge u predstavama Žena Josipa Kosora i Bella figura Yasmine Reze. Također, Ksenija Marinković nagrađena je Nagradom Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu u predstavi Bella figura na 23. međunarodnom fastivalu malih scena u Rijeci.

Bella figura događa se jedne večeri koja započinje fatalnom pogreškom.

 Svojim dramama nikada nisam pričala priče, tako da nikoga neće iznenaditi što to nisam napravila niti u ovome slučaju. Osim ako nesigurno i teško tkanje života ne smatrate samo po sebi pričom. – riječi su Yasmine Reza.

Komentari na članak

Vezani članci

Varaždin – Stari grad

Noć muzeja 2018.

Noć muzeja u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Koprivnici i Karlovcu

Ne zaboravite da svi programi Noći muzeja počinju u 18 sati i završavaju u 1 sat te pogledatjte što su vam pripremili muzeji u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Koprivnici i Karlovcu.

"Nove pustolovine Don Quijotea"

"Nove pustolovine Don Quijotea"

Premijera drame o glasovitom liku svjetske književnosti

Uskoro će se u zagrebačkom HNK premijerno izvesti drama "Nove pustolovine Don Quijotea". Riječ je o predstavi koja govori o 21. stoljeću problematizirajući nametnute svjetonazore i pitanja individualne slobode.

Humanitarni DC party Osijek

Party & humanitarka

Osječani u četvrtak partijaju u humanitarnoj noti: DC-ijada

S obzirom na trenutno stanje u popljavljenim dijelovima Slavonije, osječki studenti odlučili su spojiti ugodno s korisnim i ovom partyju, u suradnji s Campus Caffeom, dati humanitarnu notu.

Kazalište

Na današnji dan

„Cijeli je svijet pozornica, a svi muškarci i žene samo su glumci“

Već se 55 godina slavi Svjetski dan kazališta u nastojanju da se ukaže na njegovu važnost. Unatoč tome što se često čini kako gubi bitku sa suvremenim medijima, kazalište je nesumnjivo i dalje jedan od bastiona kulture koje iz godine u godinu pokazuje da se može nositi s izazovima suvremenog svijeta.

Inspire me Predavanje

Start-Up udruga

Inspire Me konferencija sa sjajnim govornicima stiže u Osijek

Glavni dio konferencije predviđen je za uspješne priče pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, umjetnika – koji će sa sudionicima podijeliti svoja poslovna i životna iskustva.