Izložba u Galeriji SKC

Sandra Jovanovska izlaže intrigantne videoinstalacije

Galerija SKC Rijeka

Mlada Makedonka Sandra Jovanovska svoju aktivističku umjetničku crtu izražava koristeći se raznim vrstama animacije i filma. Njezina izložba „Recycling life“ moći će se pogledati ovog petka i subote u Galeriji SKC.

U sklopu serije izložbi mladih autora i autorica iz Hrvatske i regije riječkoj se publici nakon Blaža Klarića u Galeriji SKC predstavlja mlada umjetnica Sandra Jovanovska. Otvorenje njezine izložbe Recycling life održat će se 7. travnja u 20 sati. Moguće je pogledati ju i dan kasnije od 17 do 20 sati.

Sandra Jovanovska mlada je makedonska umjetnica iz Skoplja. Djeluje u raznim područjima kulture i umjetnosti. Obrazovanje započeto u polju lingvistike zamjenjuje razvojem umjetničke karijere. Selektorica je dokumentarnog filmskog festivala Makedox u studentskoj konkurenciji. Aktivno sudjeluje i u ostalim područjima kulturnog života.

Svoju aktivističku umjetničku crtu izražava koristeći se raznim vrstama animacije i filma, a njezini su radovi prikazivani na domaćim i međunarodnim umjetničkim i filmskim festivalima. Dio je kreativnog dizajnerskog branda koji se bavi izradom nakita od odbačenog, a potom recikliranog elektroničkog materijala.

Trenutno živi u Gorizi (Italija) gdje radi i završava diplomski studij Animacije i filma na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Novoj Gorici. Riječkoj se publici predstavlja nizom intrigantnih videoinstalacija i jednim kratkim filmom.

Komentari na članak

Vezani članci

Muzej Mimara

Globalni demokratski izazovi

Tadžikistanci, Paragvajci, Kamerunci i brojni drugi mladi na Zagreb Youth Summitu

Na predavanjima i panelima Zagreb Youth Summita sudionici iz čak 27 država svijeta formirat će svoj globalni glas za demokraciju.

Antun Gustav Matoš

Na današnji dan

"Biti Matoš znači ne biti nikada dosadan!"

"Biti Matoš znači ne biti nikada dosadan!" rekao je Ivo Andrić. Na današnji se dan, godine 1873., rodila osoba čiji "magični trigram" prepoznaju svi, AGM - Antun Gustav Matoš.

Završetak

Bogat program pun iznenađenja

Izvještaj: Uspješno izveden prvi Dentakl studenata stomatologije

Udruge su se rado odazvale na poziv kolega za sudjelovanje, što je ujedno i veliki znak podrške te aktivnog članstva u spomenutim udrugama.

Međunarodni dan volontera

Na današnji dan

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca, a cilj je promoviranje utjecaja volontera na globalnoj razini.

Zvjezdano nebo

Znanost donosi odgovor

VIDEO: Stvarna boja Sunca i zvijezda

Iako Gustafi pjevaju „Nebo je žuto, a Sunce je blue“, provjerite koliko nas vlastite oči znaju varati kod pitanja koje je boje Sunce, a koje su boje zvijezde.