Izložba u Galeriji SKC

Sandra Jovanovska izlaže intrigantne videoinstalacije

Galerija SKC Rijeka

Mlada Makedonka Sandra Jovanovska svoju aktivističku umjetničku crtu izražava koristeći se raznim vrstama animacije i filma. Njezina izložba „Recycling life“ moći će se pogledati ovog petka i subote u Galeriji SKC.

U sklopu serije izložbi mladih autora i autorica iz Hrvatske i regije riječkoj se publici nakon Blaža Klarića u Galeriji SKC predstavlja mlada umjetnica Sandra Jovanovska. Otvorenje njezine izložbe Recycling life održat će se 7. travnja u 20 sati. Moguće je pogledati ju i dan kasnije od 17 do 20 sati.

Sandra Jovanovska mlada je makedonska umjetnica iz Skoplja. Djeluje u raznim područjima kulture i umjetnosti. Obrazovanje započeto u polju lingvistike zamjenjuje razvojem umjetničke karijere. Selektorica je dokumentarnog filmskog festivala Makedox u studentskoj konkurenciji. Aktivno sudjeluje i u ostalim područjima kulturnog života.

Svoju aktivističku umjetničku crtu izražava koristeći se raznim vrstama animacije i filma, a njezini su radovi prikazivani na domaćim i međunarodnim umjetničkim i filmskim festivalima. Dio je kreativnog dizajnerskog branda koji se bavi izradom nakita od odbačenog, a potom recikliranog elektroničkog materijala.

Trenutno živi u Gorizi (Italija) gdje radi i završava diplomski studij Animacije i filma na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Novoj Gorici. Riječkoj se publici predstavlja nizom intrigantnih videoinstalacija i jednim kratkim filmom.

Komentari na članak

Vezani članci

fit tijelo

Nagradni natječaj

#BEAware: 2000 kuna za video koji promiče pozitivan odnos prema tijelu

Do 1. srpnja svi se mladi mogu prijaviti na nagradni natječaj Centra za poremećaje hranjenja BEA. Slanjem videouratka kojim se promiče pozitivan odnos prema tijelu, ulaze u bitku za 2000 kuna.

Korizmeni susret mladih grada Splita

Hrvatsko Nadzemlje Split

Korizmeni susret mladih grada Splita

Pojam grijeha danas se koristi i za nešto privlačno i primamljivo pa se kaže da je nešto slatko kao grijeh. S druge strane je molitva. Što je ona i čemu služi? Zašto je potrebna? Na ta i druga pitanja na susretu mladih odgovorit će profesor na splitskom KBF-u, mr. sc. don Jenko Bulić.

Jadno povrće

Rastući trendovi

VIDEO: Zemlje s najviše vegetarijanaca

Vegetarijanstvo se danas često prikazuje kao način života, a nove studije pokazuju kako je upravo ova ishrana jedan od najbrže rastućih trendova među mlađom populacijom.

Gone Girl

FILM: „Nestala” (2014.)

U „Nestaloj” pronađen nestali talent Davida Finchera

Nestala (Gone Girl), kriminalistička drama u tri čina s povremenim elementima crnog humora, u kinima odsjeda već duže vrijeme, no s obzirom na doziranu razvikanost ovog filma na našim prostorima, činilo se da najmanje što film zaslužuje je šaka zakašnjelog hvalospjeva.

https://pixabay.com/en/graduation-scroll-cap-university-2148715/

Diplomska izložba u Galeriji SKC

Studentica zarobljava biljke u staklu; svakako pogledajte rezultat!

– Stvaram radove u mediju stakla kroz nekoliko tehnika obrade od biljaka raznolikih oblika, tekstura i vrsta iz svog okruženja. – ističe Kristina Čehulić.