Foto dani mladih

Produžen rok prijava za uzbudljivo regionalno fotografsko iskustvo

Produžen rok za prijavu na Foto dane mladih

Još su neko vrijeme otvorene prijave za 6. izdanje Foto dana mladih. Do 30. lipnja ispunite online prijavnicu i pošaljite fotografije kojima ćete očarati žiri.

Rok za prijavu za ovogodišnje Foto dane mladih produžen je za deset dana. Tako si mladi fotografi, između 16 i 21 godina, do 30. lipnja 2016. mogu osigurati mjesto među 50 najboljih natjecatelja iz šest zemalja. Prava se fotografska avantura 6. izdanja i ove godine održava u Karlovcu. Uslijed pomicanja datuma održavanja manifestacije (od 22. do 26. kolovoza 2016.), organizacijski tim odlučio je produžiti rok i tako pružiti još jednu priliku zaljubljenicima u fotografiju.

Postupak prijave vrlo je jednostavan i sve što budući natjecatelji trebaju učiniti jest ispuniti online prijavnicu i poslati svoje najbolje fotografije kojima će očarati žiri i ući u natjecanje. Osim natjecanja u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije, mladi fotografi kroz intenzivan program razmjenjuju svoja znanja i vještine, učeći od istaknutih fotografa te imaju priliku napraviti prve korake u svojoj karijeri.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao. Projekt uz turizam i reklamnu fotografiju promiče fotografiju kao umjetnost te fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo.

Drugu godinu zaredom projekt je međunarodni. Namijenjen je i posjetiteljima, a donosi izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa.

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Potporu i pokroviteljstvo prethodnih je godina pružilo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske kao i Odbor za turizam Hrvatskog sabora. Značenje je ovakve potpore mladim organizatorima veliko te pruža dodatnu motivaciju i snagu za pripremu daleko najboljeg izdanja dosad.

Komentari na članak

Vezani članci

Diplomanti slušaju predavanje

Institut za razvoj obrazovanja

Prijavite se za stipendirano studiranje na Central European Universityju

Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz preko 116 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. U akademskoj godini 2016/17. studijske programe na CEU-u upisao je 21 hrvatski student, a čak 85 posto studenata ovog sveučilišta primali su stipendiju za svoj studij.

Zasjedanje zastupnika

Natječaj Europskog parlamenta

Otputujte na European Youth Event 2018!

Do 31. siječnja traju prijave mladih od 18 do 30 godina za sudjelovanje na European Youth Eventu. Provjerite kako do besplatnog putovanja!

Ready, steady, code!

Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

World in the City

"World in the City"

Izvorni govornici upoznat će vas sa značajnim svjetskim jezicima

Tečaj stranih jezika održavat će se od 27. lipnja do 29. srpnja. Cijena sudjelovanja iznosi 120 kuna.

Znanost

Festival znanosti Sveučilišta u Splitu

Kroz radionice uđite u svijet znanosti

Ako se nalazite u Splitu ili njegovoj neposrednoj blizini, a želite naučiti nešto više o znanosti, svakako se pridružite Festivalu znanosti koji i ove godine održavaju Sveučilište u Splitu i Umjetnička akademija.