Student International Film Festival

Prijavite svoj dokumentarac na treće izdanje STIFF-a

FOTO: stiff.uniri.hr

U posljednje dvije godine na STIFF je prijavljeno više od 3000 filmova. Vrijeme je da i vi prijavite svoj uradak!

STIFF (Student International Film Festival) ove je godine objavio još jedan predrok za prijavu filmova. Ovo je, kako sami ističu, izvrstan način za promociju filma i filmske industrije u Hrvatskoj te sam festival potiče kreativnu razmjenu ideja, međunarodne suradnje i druženja. Studenti koji se odluče za predaju svog rada moraju imati na umu da film mora biti originalan te snimljen nakon 1. siječnja 2014. godine

Ovogodišnji fokus je na dokumenatarnim filmovima stoga su objavili dodatan predrok prijave (do 20. ožujka 2016.). Fiktivni, animirani i dokumentarni filmovi do 60 minuta bit će razmotreni za finale te ih ove godine neće nagrađivati samo suci, već će i publika nagraditi jedan film po svom izboru. Također, posebno će se spomenuti imena talentiranih studenata u područjima režiranja, snimanja, glume, scenarija, kinematografije, montaže, zvuka i snimanja/montiranja glazbe.

Kako bi sami filmovi bili razmotreni za STIFF, materijal mora biti na engleskom ili s engleskim podnaslovima. Prijave se vrše na FilmFreeway te mora biti zaštićeno lozinkom i nedostupno na javnom online streamu.

Student International Film Festival, u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) i u suradnji s udrugom Filmaktiv, prvi je hrvatski međunarodni festival koji prikazuje isključivo studentske video radove i filmove. Ovim festivalom jačaju se lokalne filmske i video industrije, međunarodna poznanstva, ali i ljubav prema kvalitetnoj umjetnosti.

Festival će se održati u Rijeci od 13. do 16. listopada 2016. godine. Za sve dodatne informacije posjetite njihovu službenu stranicu ili ih počnite pratiti na Facebooku ili Twitteru. Prijavite se, družite i uživajte u plodovima svoje kreativnosti!

Komentari na članak

Vezani članci

Tečaj kineskog jezika u KMS-u

Događanja u Klubu mladih

Besplatan tečaj kineskog jezika za Splićane

U tijeku su prijave za tečaj kineskog jezika za 15 polaznika koji će se održavati ponedjeljkom i srijedom u Klubu mladih Split, počevši od 16. listopada.

Isto

Edukacija u Vrpolju

Seminar za studente i mlade o donošenju odluka u lokalnoj zajednici strukturiranim dijalogom

Besplatan seminar „Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici” održat će se u utorak, 3. srpnja u Vrpolju. U njemu mogu sudjelovati studenti te mlade osobe, zainteresirane za poboljšanje vlastitog položaja u okviru lokalnih zajednica.

Ekonomski fakultet

Edukativni program

Ljetna porezna akademija privukla studente iz Hrvatske, BiH i Austrije

– Sudjelovanjem u programu, osim stjecanja dodatnih znanja i izravnog kontakta s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima na području poreznog savjetovanja, svi polaznici imaju mogućnost pristupiti našem selekcijskom procesu, a najuspješniji među njima dobit će priliku za pripravništvo u EY-u. – istaknula je Maša Šarić.

unizg borongaj

ZUK Borongaj

Otklonjena prepreka u izgradnji kampusa Borongaj: Milanović i Bjeliš potpisali ugovor

Potpisan je Ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske za Sveučilište u Zagrebu. Svrha Ugovora je izgradnja Znanstveno-učilišnog kompleksa Borongaj.

Koncert

Impulse festival

Ekskluzivna projekcija filma „Scream for me Sarajevo”

Na Impulse festivalu, koji se održava u organizaciji SKC-a Sveučilišta u Rijeci i Distune Promotiana, ekskluzivno će se prikazati dokumentarac o koncertu održanom u nemogućim uvjetima.