Recenzija opere u osječkom HNK-u

Povici publike prilikom izvedbe „Trubadura”

Opera Trubadur

Nevjerojatne izvedbe arija, izvaredne sposobnosti glavnih likova, predivna kostimografija, razrađena scenografija uz specijalne efekte čine ovu izvedbu operom koju ne želite propustiti.

Nakon 21 godine u osječkom je HNK izvedena opera Giuseppea Verdia Trubadur (Il trovatore) koja je ujedno prva premijerna opera ovogodišnje kazališne sezone. U četiri čina (osam slika) libreto, nastao prema drami Antonia Garcie Guttiereza, napisali su Salvatore Cammarano i Leone Emanuele Bardare. Radnja se događa početkom XV. stoljeća u Biskaji i Aragoniji (Španjolska), a opisuje dvije priče: ljubavne odnose trojca – trubadura Manrica, grofa Lune i dvorske dame Leonore – te osvetu Ciganke Azucene u ime ubijene majke. 

U operi postoje čak četiri glavne uloge, a sve su vrhunski odrađene kako glumački tako i vokalno. Grofa Lunu, mladog Aragonskog plemića, utjelovio je Siniša Hapač, Leonoru Dragana Radaković, Azucenom je postala Irena Parlovm, dok su likove Manrica, časnika u vojski princa Urgela i  Ferranda, kapetana grofove vojske utjelovili Domagoj Dorotić i Saša Čano te nas zadivili svojim vokalnim sposobnostima za koje se tijekom cijele izvedbe čulo Bravo! iz publike.

Izvor: HNK Osijek

Nevjerojatne izvedbe arija, izvanredne sposobnosti glavnih likova, predivna kostimografija, razrađena scenografija uz specijalne efekte čine ovu izvedbu operom koju ne želite propustiti. Uvučeni u priču glavnih likova i poneseni arijama jedino ćete zastati na trenutak da se zapitate Tko je konj i zašto se pojavio u ovoj sceni?

Osobe koje su također zaslužne za ovu brutalno dobru izvedbu su dirigent Filip Pavišić, redatelj Robert Bošković, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Duška Nešić Dražić, koreograf Vuk Ognjenović. Svoj je doprinos dala i osoba zadužena za 3D mapping, holograme i projekcije – Matej Bodrušić.

Izvanredna priča prikazana vrlo živopisno možda će vam slomiti srce, ali će vas i ostaviti bez daha, a to je ono što nam svima povremeno dobro dođe te od sveg srca preporučujem da pogledate izvedbu ove opere u Osijeku.

Komentari na članak

Vezani članci

Opera "Figarov pir" nakon 25 godina premijerno u zagrebačkom HNK

Obilježavanje 260-e obljetnice Mozartovog rođenja

Opera „Figarov pir" nakon 25 godina premijerno u zagrebačkom HNK

Opera „Figarov pir" jedno je od najuspješnijih Mozartovih djela. U novoj interpretaciji premijerno se izvodi u zagrebačkom HNK.

Pickbox nagradna igra

Pickbox nagradni natječaj

Bingeaj, napiši recenziju i zaradi dvije tisuće kuna

Sve što moraš napraviti je aktivirati Pickbox (ako ga već nemaš), pogledati jednu od tri nove serije koje se trenutno prikazuju na Pickboxu i napisati recenziju.

Opera "Pimpinone"

Premijera opere

Vespetta zavodi Pimpinonea radi novca u Maloj sceni

Telemannova uspješnica, opera „Pimpinone", ponovno se postavlja u Hrvatskoj povodom 250. godišnjice smrti ovog baroknog skladatelja. U ovoj inscenaciji Vespetta na Facebooku otkriva da je glavni lik bogat pa ga zavodi i upravlja mu životom.

Jesen samuraja

Recenzija filma

Neustrašivi samuraji nasmijat će vas ove jeseni

Film „Jesen samuraja“ Danila Bećkovića, oduševio je kako publiku diljem regije, tako i zagrebačku publiku koja je imala priliku gledati svečanu premijeru.

Psi rata

Ostvarenje američkog sna

„Psi rata" nasmijat će vas do kostiju

„Psi rata" počinju se u Cinestarima diljem Hrvatske prikazivati 1. rujna. Radi se o filmu snimljenom po istinitom događaju i inspiriranom raznim starim uspješnicama. U pamćenje će vam se zauvijek urezati smijeh Efraima Diverolia i mutavi izraz Davida Packouza.