LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korčulanski barokni festival

Koncertne večeri u okružju impresivnih korčulanskih spomenika kulture

Novo izdanje Korčulanskog baroknog festivala održava se od 3. do 17. rujna. Radi se o nezaobilaznom kulturnom događaju glazbene scene.

Novo izdanje Korčulanskog baroknog festivala održava se od 3. do 17. rujna. Radi se o nezaobilaznom kulturnom događaju glazbene scene.

Korčulanski barokni festival međunarodni je glazbeni festival osnovan 2012. godine Do sada je ugostio brojne prestižne svjetske i domaće ansamble i soliste. O uspjehu govori izuzetna posjećenost od strane hrvatske i međunarodne kulturne javnosti.

Peto izdanje Korčulanskog baroknog festivala održat će se od 3. do 17. rujna 2016. godine Nastupit će vrhunski ansambli specijalizirani za izvođenje barokne glazbe: The European Union Baroque Orchestra, The Royal Wind Music (Nizozemska), Red Priest (Velika Britanija) i Hrvatski barokni ansambl te drugi renomirani glazbenici i sastavi: Lars Ulrik Mortensen (Danska), Bojan Čičić (Hrvatska / Velika Britanija), Jan Van Hoecke (Belgija), Petrit Çeku (Kosovo), ArtiCoolAzione (Italija), Marcello Gatti (Italija), Vokalni ansambl Antiphonus (Hrvatska).

Foto: Korčulanski barokni festival

Početak održavanja potakla je ideja da se restaurira glazba na koju se Moreška na Korčuli izvodila od 17. pa sve do kasnog 19. stoljeća. Njena izvedba uz glazbenu pratnju na baroknim glazbalima jedinstvena je prilika za Korčulane i njihove goste da dožive ovaj jedinstveni ples u autentičnom prostoru nastanka.

Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju zahvaljujući kojoj Festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj glazbene scene. Osim neupitne umjetničke vrijednosti, svrha je unapređenje hrvatskog turizma privlačenjem turista iz cijelog svijeta. Koncertima će se promovirati korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i grad u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks. Glazbenici koji nastupaju, poglavito strani, postaju ambasadori hrvatske kulture i same Korčule te šire glas o ljepotama zemlje.

Korčulanski barokni festival postao je 2015. godine dio međunarodne festivalske platforme Europe for Festivals, Festivals for Europe i jedan je od 18 hrvatskih festivala dobitnika EFFE Label 2015-16.  Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: KORČULANSKI BAROKNI FESTIVAL