LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna glazbena manifestacija

Bogati barokni repertoar u okružju impresivnih spomenika otoka Korčule

Šesto izdanje Korčulanskog baroknog festivala održavat će se od 2. do 12. rujna. Svake godine manifestaciju posjeti oko 2000 slušatelja, što ne čudi s obzirom na to da se nudi sadržaj za svačiji ukus – od sasvim komornog ugođaja do pravog glazbenog spektakla.

Šesto izdanje Korčulanskog baroknog festivala održavat će se od 2. do 12. rujna. Svake godine manifestaciju posjeti oko 2000 slušatelja, što ne čudi s obzirom na to da se nudi sadržaj za svačiji ukus – od sasvim komornog ugođaja do pravog glazbenog spektakla.

Korčulanski barokni festival međunarodna je glazbena manifestacija koja se ove godine održava po šesti put. Na njegovu sklopu su, od osnivanja 2012. godine, nastupili prestižni svjetski i domaći ansambli i solisti kao što su The Academy of Ancient Music, The European Union Baroque Orchestra, His Majestys Sagbutts & Cornetts, Red Priest, Laurence Cummings (Velika Britanija), Le Parlament de Musique (Francuska), Currende i Eric van Nevel, B'Rock (Belgija), La Venexiana (Italija), Capella de Ministrers (Španjolska), New Trinity Baroque (SAD), Hrvatski barokni ansambl, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zagrebački gitaristički kvartet, Vokalni ansambl Antiphonus (Hrvatska) i drugi.

Sva dosadašnja izdanja bila su vrlo uspješna, što dokazuju izuzetno posjećeni održani koncerti koje je pratila kako hrvatska, tako i međunarodna kulturna javnost.

Šesto izdanje održavat će se od 2. do 12. rujna 2017. godine Nastupit će vrhunski ansambli specijalizirani za izvođenje barokne glazbe: The London Handel Players (Velika Britanija), Schikaneders Jugend (Austrija), Il terzo suono (Slovenija) i prestižna imena svjetski poznatih solista poput talijanskog violinista Enrica Onofrija. U ovom bogatom baroknom repertoaru pridružit će im se i istaknuti hrvatski ansambli: Vokalni ansambl Antiphonus i rezidentni ansambl Festivala Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala i poznate violinistice Laure Vadjon.

Foto: Korčulanski barokni festival

Pri početku održavanja Korčulanskog baroknog festivala došlo se na ideju da se restaurira glazba na koju se Moreška na Korčuli izvodila od 17. pa sve do kasnog 19. stoljeća. Stoga će gosti, kao i prethodnih godina, na svečanom otvorenju imati priliku doživjeti ovaj jedinstveni ples u autentičnom prostoru nastanka.

Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju zahvaljujući kojoj Festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj glazbene scene. Osim neupitne umjetničke vrijednosti, njegova je svrha unaprjeđenje hrvatskog turizma privlačenjem posjetitelja iz cijelog svijeta. Koncertima će se promovirati korčulanske crkve kao spomenike kulture, ali i grad u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

Svake godine manifestaciju posjeti oko 2000 slušatelja, što ne čudi s obzirom na to da se nudi sadržaj za svačiji ukus – od sasvim komornog ugođaja do pravog glazbenog spektakla.

Festival je, također, prilika za predstavljanje hrvatskog turizma i čitave zemlje u svijetu. Glazbenici, poglavito strani, koji nastupe na Korčulanskom baroknom festivalu postaju ambasadori hrvatske kulture i same Korčule te šire glas o ljepotama i kvaliteti naše zemlje. Ovo znatno poboljšanje turističke ponude destinacije svakako ima i pozitivne sociokulturne, turističke i, naravno, ukupne ekonomske učinke.

Korčulanski barokni festival svoju koncertnu ponudu nudi i stanovnicima otoka Korčule, Pelješca, a ove godine i Dubrovnika te njihovim gostima. Tako će ove godine umjetnici koji nastupaju u Korčuli održati i koncerte u Orebiću, Veloj Luci, Stonu, Pupnatu i Dubrovniku.

FOTO: KORČULANSKI BAROKNI FESTIVAL