SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Grad Korčula ulazi u povijest kao prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj

https://pixabay.com/en/korcula-croatia-city-mediterranean-572376/

Sveučilište u Dubrovniku i Grad Korčula potpisali su sporazum kojim, od akademske godine 2020/2021, Korčula postaje prvi otok u Republici Hrvatskoj na kojemu će se moći studirati.

Nakon što su Sveučilište u Dubrovniku i Grad Korčula potpisali sporazum o poslovnoj suradnji, Korčula od sljedeće akademske godine postaje ogranak dubrovačkog Sveučilišta, prenosi Korčula online.

Velika prednost budućeg studija je što će biti od velike pomoći Korčulanima zato što se pomno isplanirao studij koji je komplementaran s lokalitetom na kojemu će se odvijati. Drugim riječima, studij Nautike, Brodostrojarstva i Poslovne ekonomije, smjer Turizam bit će vrlo važan građanima zato što je to budućnost života hrvatskih otoka te se u potpunosti povezuje s karakterističnim načinom otočkog života.

Početak je, kao što smo rekli, planiran već sljedeće akademske godine te će Grad Korčula osigurati sve neophodne zahtjeve Sveučilišta u Dubrovniku za uspostavu kvalitetnog studija na otoku. Zasad detalji još nisu poznati, kao niti kvota studenata koja će biti upisana.

Osim što će, vjerujemo, korčulanskim studentima ovo biti sjajna vijest, Grad Korčula će se upisati u hrvatsku povijest kao prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Press

Svjetski festival animiranog filma

Na ovogodišnjem Animafestu čak dva hrvatska studentska filma

Ove se godine na Animafestu svojim animiranim uratcima mogu pohvaliti i dvije hrvatske studentice: Ana Šagadin i Stella Hartman.

Ljetna škola hrvatskog jezika i kulture u Vrbniku

Sedma međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika i kulture

Uronite u hrvatsku kulturu na otoku Krku

Ako još nemate nikakvih planova za ljeto, ne očajavajte! Prijavite se na Sedmu međunarodnu ljetnu školu hrvatskog jezika i kulture te praznike provedite u Vrbniku, upoznajte nove ljude i proširite znanje o jeziku i kulturi svoje zemlje.

Šetnja Ilicom

Tjedan dobrodošlice

ESN Zagreb olakšava erasmusovcima prve dane boravka u hrvatskoj metropoli

Tjedan dobrodošlice za Erasmus+ studente uključuje različite zabavne i kulturne događaje kao što su gradske ture uz pratnju vodiča i članova ESN-a, šetnja gradom uz dijeljenje „besplatnih zagrljaja“, karaoke, biljarska večer, izlet u Varaždin te veliki party.

https://pixabay.com/en/korcula-croatia-city-mediterranean-572376/

Barokni festival

Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule

Osmi Korčulanski barokni festival, u trajanju od 31. kolovoza do 14. rujna 2019, još će jednom ugostiti prestižne svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za izvođenje barokne glazbe.

Božićni turnir

Memorijal Vedrana Jelavića

Traju prijave za košarkaški i odbojkaški studentski turnir u Dubrovniku

Organizator natjecanja je dubrovački Sveučilišni sportski savez, a sudionici su visoka učilišta iz raznih krajeva.