Orijentalnim plesom u ritmu ljubavi

Iskusite duh orijenta na plesnoj predstavi „Tales of Orient“

Tales of Orient, trbušni ples

U Zagrebu djeluje nekoliko plesnih škola koje aktivno dijele plesna znanja, a nije isključivo ljepota ovog zanosnog plesa ono što privlači mnoge djevojke i žene, već i činjenica kako je trbušni ples odličan za duh i tijelo.

Ovoga petka iz Češkog narodnog doma u Šubićevoj odzvanjat će ritmovi orijentalnih melodija. Plesnom predstavom Tales of Orient, dašak istočne kulture donose plesačice plesnog studija „Zuzana“ koji djeluje pod vodstvom istoimene udruge za promicanje plesa i orijentalne kulture. Ususret danu zaljubljenih, skupina djevojaka i žena odlučila je tako svoju ljubav prema plesu podijeliti sa svim zainteresiranim posjetiteljima.

Tales of Orient druga je plesna priredba u organizaciji udruge, a koja će na jednom mjestu okupiti grupne i solo izvođače koji će kroz plesne točke i različite plesne stilove ispričati priču o kulturi orijentalnog plesa.

Orijentalni ples, poznatiji kao trbušni, oblik je plesa s dugom poviješću i tradicijom, a osim kod žena, u posljednje vrijeme sve je popularniji i kod muškaraca. U Zagrebu djeluje nekoliko plesnih škola koje aktivno dijele plesna znanja, a nije isključivo ljepota ovog zanosnog plesa ono što privlači mnoge djevojke i žene, već i činjenica kako je trbušni ples odličan za duh i tijelo.

Zanosne melodije, prekrasni kostimi te rekviziti, poput svijeća, velova, mačeva i činelica sastavni su dio kulture orijentalnog plesa, a neke od njih bit će moguće vidjeti i u sklopu predstave Tales of Orient.

Komentari na članak

Vezani članci

Jasna Ožanić

Istraživanje i razvoj

Počinje mjesec inovacija

Sveučilište u Zagrebu ovaj će mjesec obilježiti predavanjima o znanosti i inovacijama.

HUM - Klub mladih

Hrvatska udruga za mirenje

Zajedničkim rješenjem do sretnijeg rješenja

Mirno rješavanje sporova čini obje strane zadovoljnijima.

Logo sajma energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Energetika

Sajam energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

U Zagrebu se početkom listopada održava drugi Sajam energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Domaćin Sajma je Zagrebački velesajam.

Košarkaški turnir

Humanitarni turnir

Hakl u Malešnici za udrugu „fra. Mladen Hrkać“

Mladež HDZ-a 18. travnja organizira humanitarni košarkaški turnir u dvorani Osnovne škole Malešnica u Zagrebu. Sva prikupljena sredstva idu udruzi fra. Mladen Hrkač.

balet

Bajka braće Grimm u baletnom izdanju

Studentski.hr daruje najbržeg čitatelja ulaznicama za „Ivicu i Maricu”

Plesna priča o najpoznatijem bratu i sestri „Ivici i Marici” namijenjena je svim generacijama, a imate prilike pogledati ju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Studentski.hr darovat će čitatelja s najbržim komentarom s dvije ulaznice i tako nekome osigurati dobar valentinovski provod!