Obljetnica rođenja Josipa Brunšmida

Besplatan ulaz u Arheološki muzej u Zagrebu

 Arheološki muzej Zagreb – zgrada

Arheološki muzej u Zagrebu obilježava obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida te tim povodom omogućuje posjetiteljima da besplatno razgledaju muzejske zbirke i izložbe.

Povodom Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu 10. veljače ulaz u Muzej na Zrinjevcu bit će besplatan tijekom cijelog dana. Tog dana Muzej obilježava 159. obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida, ravnatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu i prvog profesora arheologije u Hrvatskoj.

Tom će prilikom biti predstavljena knjiga Arheološki muzej u Zagrebu – život od 19. do 21. stoljeća muzejske dokumentaristice Ane Solter koja vjerno prati djelovanje Muzeja i njegovih djelatnika od prvih godina nastanka do danas.

Posjetitelji mogu razgledati i upravo dovršen stalni postav srednjovjekovne zbirke, najraznovrsnije i najsveobuhvatnije zbirke kontinentalne Hrvatske do sada dostupne tek u povremenim izložbama.

Do sredine ožujka otvorena je i izložba Post scriptum koja prati razvoj pisma i pisanja kroz povijest. Kroz više od stotinu izložaka iz vlastitog bogatog fundusa te tekstova i natpisa posuđenih od stranih veleposlanstava i muzejskih institucija izložba Post scriptum prikazuje razvoj ljudske svijesti te razvoj umijeća pisanja na raznim stranama svijeta uz tumačenje tehnika i metoda te vještine od Mezopotamije, Egipta i Kine do centralne i južne Amerike.

Radno je vrijeme Muzeja u petak 10. veljače od 10 do 18 sati. Dodatne informacije potražite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Striptolerancija 1

Stripotolerancija

Suzbijanje govora mržnje izložbom stripa

U splitskoj Info zoni se ovog četvrtka otvaraju radovi mladih autora koji govore o suzbijanju govora mržnje, razvoju tolerancije i multikulturalnosti. Njihove stripove možete pogledati do kraja travnja.

Sirijska ljubavna priča otvara 13. Human Rights Film Festival

13. HRFF posvećen ljudima „Bez doma”

Sirijska ljubavna priča otvara 13. Human Rights Film Festival

Filmskom selekcijom dominiraju radovi na temu izbjeglica, migracija i njihovih izazova.

Kino na Ribnjaku

Filmsko ljeto u Zagrebu

Kino pod zvijezdama na Ribnjaku

Višestruko nagrađivani hrvatski dugometražni film "Moram spavat, anđele" redatelja Dejana Aćimovića imate priliku pogledati u Centru mladih Ribnjak 1. srpnja u 21 sat uz besplatne kokice i piće.

Cigareta

Život bez duhanskog dima

Besplatna Škola nepušenja – jer je pušenje u 9 od 10 slučajeva uzrokom raka pluća

– U Hrvatskoj preko 30% stanovništva puši. Škole nepušenja koje organiziramo u Zakladi mali su korak prema velikom cilju, a to je da pomognemo što većem broju građana da se oslobode cigareta. – naglasio je Miroslav Samaržija.

Dani Vučedola u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu

Mistični grob s najstarijim datumima u prapovijesti na Danima Vučedola u Zagrebu

Radionice, predavanja, projekcije filmova i degustacija vina samo su dio bogatog programa predstavljanja vučedolske kulture u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Ulaz je na događaj besplatan.