ZET javni prijevoz

Zbog Norijade većina ZET-ovih linija bit će preusmjerena, neke i obustavljene

Stari tramvaj

U utorak, 22. svibnja, obilježava se Dan zagrebačkih maturanata, odnosno Norijada te će javni prijevoz oko podneva u određenim dijelovima grada biti obustavljen ili preusmjeren. Obratite pozornost na promjene u slučaju da obuhvaćaju liniju kojom se svakodnevno koristite.

Maturantima će kraj školske godine biti u utorak 22. svibnja. Zbog slavlja nekoliko tisuća maturanata koji će se okupiti na glavnom trgu i kasnije zaputiti na organizirano slavlje na Bundeku, ZET je najavio promjene u tramvajskom i autobusnom prijevozu.

Okupljanje maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića predviđeno je za 11 sati, a trasa kretanja prema Bundeku uključuje Trg bana Josipa Jelačića, Prašku, Trg Nikole Šubića Zrinskog, Strossmayerov trg, Tomislavov trg, Mihanovićevu, Miramarsku, Ulicu grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice, Aveniju Većeslava Holjevca, Damira Tomljanovića Gavrana te Bundek.

Upravo zbog toga, oko 12 sati pa sve do prolaska maturanata Praškom, tramvajske će linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora. Petnaestak minuta kasnije uslijedit će prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom, sve dok maturanti ne skrenu na Miramarsku cestu, a oko 12 sati i 35 minuta tramvajski će promet biti obustavljen u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.

Što se autobusnog prijevoza tiče, linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik na svoje uobičajene trase, a približavanjem kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik. Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) bit će privremeno obustavljena u periodu od 12:15 do 13:30.

Komentari na članak

Vezani članci

Tramvaj iznutra I

Autobusne i tramvajske karte

Vrste ZET-ovih karata

Saznajte koliko stoje karte za tramvaj i autobus te koju vam se najviše isplati kupiti.

Tramvaj iznutra I

Novosti u ZET-u

S veljačom stižu i polusatne karte od četiri kune za vožnju ZET-om

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Registracijski uređaj u tramvaju

Nova oprema

ZET kupio moderne uređaje koji će iskorijeniti švercanje

ZET uvodi modernu opremu koja će imati provjeru za pretplatničke kartice, ali i za pojedinačno kupljene karte.

Norijada

Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Izmjene u prometu povodom obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata

Na Dan zagrebačkih maturanata očekuju se povremena zaustavljanja i preusmjeravanja linija u tramvajskom i autobusnom prometu.

Tramvaj iznutra I

Manifestacija i promjene vožnje

Izmijenjene rute tramvaja; ZET ne vozi preko Trga maršala Tita

Zbog Dana otvorenog trga ZET-ov promet sutra će biti preusmjeren.