ZET javni prijevoz

Zbog Norijade većina ZET-ovih linija bit će preusmjerena, neke i obustavljene

Stari tramvaj

U utorak, 22. svibnja, obilježava se Dan zagrebačkih maturanata, odnosno Norijada te će javni prijevoz oko podneva u određenim dijelovima grada biti obustavljen ili preusmjeren. Obratite pozornost na promjene u slučaju da obuhvaćaju liniju kojom se svakodnevno koristite.

Maturantima će kraj školske godine biti u utorak 22. svibnja. Zbog slavlja nekoliko tisuća maturanata koji će se okupiti na glavnom trgu i kasnije zaputiti na organizirano slavlje na Bundeku, ZET je najavio promjene u tramvajskom i autobusnom prijevozu.

Okupljanje maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića predviđeno je za 11 sati, a trasa kretanja prema Bundeku uključuje Trg bana Josipa Jelačića, Prašku, Trg Nikole Šubića Zrinskog, Strossmayerov trg, Tomislavov trg, Mihanovićevu, Miramarsku, Ulicu grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice, Aveniju Većeslava Holjevca, Damira Tomljanovića Gavrana te Bundek.

Upravo zbog toga, oko 12 sati pa sve do prolaska maturanata Praškom, tramvajske će linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora. Petnaestak minuta kasnije uslijedit će prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom, sve dok maturanti ne skrenu na Miramarsku cestu, a oko 12 sati i 35 minuta tramvajski će promet biti obustavljen u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.

Što se autobusnog prijevoza tiče, linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik na svoje uobičajene trase, a približavanjem kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik. Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) bit će privremeno obustavljena u periodu od 12:15 do 13:30.

Komentari na članak

Vezani članci

ZET tramvaj

Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Zicni se

Projekt za osvježenje terminala Savski most

„Zicnite se“ i vi!

Terminal Savski most u Zagrebu, jedan od najvećih gradskih terminala, uskoro će dobiti novo lice.

Naslovnica

Javni gradski prijevoz

ZET vraća novac kupcima karata po starim cijenama!

Novac će biti vraćen i putnicima s unaprijed kupljenim godišnjim kartama, adekvatno broju mjeseci, odnosno valjanosti karata u razdoblju od primjene novog cjenika.

ZET tramvaj

Zapošljavanje u ZET-u

Sindikat ZET-a hvali se nepotizmom

Postignut je dogovor s Upravom podružnice ZET-a po kojem prednost pri zapošljavanju imaju djeca i supružnici zaposlenih radnika.

Tramvaj iznutra I

Manifestacija i promjene vožnje

Izmijenjene rute tramvaja; ZET ne vozi preko Trga maršala Tita

Zbog Dana otvorenog trga ZET-ov promet sutra će biti preusmjeren.