ZET javni prijevoz

Zbog Norijade većina ZET-ovih linija bit će preusmjerena, neke i obustavljene

Stari tramvaj

U utorak, 22. svibnja, obilježava se Dan zagrebačkih maturanata, odnosno Norijada te će javni prijevoz oko podneva u određenim dijelovima grada biti obustavljen ili preusmjeren. Obratite pozornost na promjene u slučaju da obuhvaćaju liniju kojom se svakodnevno koristite.

Maturantima će kraj školske godine biti u utorak 22. svibnja. Zbog slavlja nekoliko tisuća maturanata koji će se okupiti na glavnom trgu i kasnije zaputiti na organizirano slavlje na Bundeku, ZET je najavio promjene u tramvajskom i autobusnom prijevozu.

Okupljanje maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića predviđeno je za 11 sati, a trasa kretanja prema Bundeku uključuje Trg bana Josipa Jelačića, Prašku, Trg Nikole Šubića Zrinskog, Strossmayerov trg, Tomislavov trg, Mihanovićevu, Miramarsku, Ulicu grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice, Aveniju Većeslava Holjevca, Damira Tomljanovića Gavrana te Bundek.

Upravo zbog toga, oko 12 sati pa sve do prolaska maturanata Praškom, tramvajske će linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora. Petnaestak minuta kasnije uslijedit će prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom, sve dok maturanti ne skrenu na Miramarsku cestu, a oko 12 sati i 35 minuta tramvajski će promet biti obustavljen u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.

Što se autobusnog prijevoza tiče, linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik na svoje uobičajene trase, a približavanjem kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik. Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) bit će privremeno obustavljena u periodu od 12:15 do 13:30.

Komentari na članak

Vezani članci

Tramvaj: vožnja

Javni prijevoz

ZET-ovom e-ispričnicom opravdajte kašnjenje na nastavu

Ako zbog problema u javnom prijevozu zakasniš na nastavu, ispuni formular i ZET će se umjesto tebe ispričati tvom fakultetu.

Zicni se

Projekt za osvježenje terminala Savski most

„Zicnite se“ i vi!

Terminal Savski most u Zagrebu, jedan od najvećih gradskih terminala, uskoro će dobiti novo lice.

Tramvaj iznutra I

Manifestacija i promjene vožnje

Izmijenjene rute tramvaja; ZET ne vozi preko Trga maršala Tita

Zbog Dana otvorenog trga ZET-ov promet sutra će biti preusmjeren.

Svjetleće trake

Inovativno povećanje sigurnosti u prometu

VIDEO: Nizozemske ceste komuniciraju s vozačima

Umjesto fokusiranja na inovacije za automobile, Daan Roosegaarde i kompanija Heijmans inoviraju u ceste koje komuniciraju s vozačima. Zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i samoodrživosti, projekt oduševljava javnost.

Stari tramvaj

Prometna upozorenja iz ZET-a

Privremeno je obustavljen tramvajski promet Savskom cestom

Ako ste se zaputili prema gradu (ili tek planirate) naoružajte se strpljenjem!