ZET javni prijevoz

Zbog Norijade većina ZET-ovih linija bit će preusmjerena, neke i obustavljene

Stari tramvaj

U utorak, 22. svibnja, obilježava se Dan zagrebačkih maturanata, odnosno Norijada te će javni prijevoz oko podneva u određenim dijelovima grada biti obustavljen ili preusmjeren. Obratite pozornost na promjene u slučaju da obuhvaćaju liniju kojom se svakodnevno koristite.

Maturantima će kraj školske godine biti u utorak 22. svibnja. Zbog slavlja nekoliko tisuća maturanata koji će se okupiti na glavnom trgu i kasnije zaputiti na organizirano slavlje na Bundeku, ZET je najavio promjene u tramvajskom i autobusnom prijevozu.

Okupljanje maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića predviđeno je za 11 sati, a trasa kretanja prema Bundeku uključuje Trg bana Josipa Jelačića, Prašku, Trg Nikole Šubića Zrinskog, Strossmayerov trg, Tomislavov trg, Mihanovićevu, Miramarsku, Ulicu grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice, Aveniju Većeslava Holjevca, Damira Tomljanovića Gavrana te Bundek.

Upravo zbog toga, oko 12 sati pa sve do prolaska maturanata Praškom, tramvajske će linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora. Petnaestak minuta kasnije uslijedit će prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom, sve dok maturanti ne skrenu na Miramarsku cestu, a oko 12 sati i 35 minuta tramvajski će promet biti obustavljen u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.

Što se autobusnog prijevoza tiče, linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik na svoje uobičajene trase, a približavanjem kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik. Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) bit će privremeno obustavljena u periodu od 12:15 do 13:30.

Komentari na članak

Vezani članci

ZET tramvaj

Iznenađenje u javnom prijevozu

ZET uvodi Wi-Fi u tramvaje i autobuse

Ugodno iznenađenje iz ZET-a – do kraja travnja bit će uveden bežični internet u sva vozila javnog prijevoza, i to minimalno iduće četiri godine.

Glavni kolodvor i ljudi

Tramvajski promet

Radovi u Ilici unijet će kratkotrajne promjene za putnike ZET-a

U kratkotrajnom periodu putnike ZET-a zbog radova u Ilici očekuju promjene u prometovanju nekih tramvajskih linija. Promjene ne očekuju slavnu četrnaesticu iz popularnog hita „Tango“ grupe Vatra, a o kojim tramvajskim linijama je riječ i kuda će se kretati, donosimo u članku.

Trg Ante Starčevića po mraku

Priprema, pozor, vikend

Osijek nudi bogati kulturni vikend

Kratak pregled gdje ići i što raditi u Osijeku od 16. do 22. svibnja.

ZET tramvaj

Studenti reagirali na moguće naoružavanje ZET-ovaca

"Budem se u pancirki vozila u tramvaju; nismo sigurni ako kontrolorima daju oružje"

- Tomo Horvatinčić izašao je na slobodu, teroristički napadi su se pojačali, a sad će još i ZET-ovci postati kauboji?! Studentska "Lista načina na koji mogu nastradati" postala je duga u zadnje vrijeme. - jedan je od satričnih komentara.

Prometna gužva

Obavijest zagrebačke policije

Posebna regulacija prometa u Zagrebu povodom dočeka Vatrenih

Od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Provjerite što se još mijenja u prometovanju Zagrebom na dan povratka nogometne reprezentacije iz Rusije.