LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Događaj Ministarstva znanosti i obrazovanja

Kako funkcionira hrvatski transfer znanja? Doznajmo na danu posvećenom valorizaciji znanja i otvorenoj znanosti

Hrvatski nacionalni dan valorizacije dana održava se ovog lipnja s ciljem upoznavanja s najnovijim razvojem politika o valorizaciji znanja i transformacijama istraživanja i inovacija u društvene i gospodarske svrhe.

Hrvatski nacionalni dan valorizacije dana održava se ovog lipnja s ciljem upoznavanja s najnovijim razvojem politika o valorizaciji znanja i transformacijama istraživanja i inovacija u društvene i gospodarske svrhe.

Glavna uprava Europske komisije za istraživanje i inovacije pokrenula je kampanju o podizanju svijesti o važnosti valorizacije znanja pod nazivom Tour de Capitales - Αwareness raising campaign on knowledge valorisation. Kao dio ove kampanje, 4. lipnja 2024. u hotelu Zonar u Zagrebu održat će se i događanje u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Riječ je o Hrvatskom nacionalnom danu valorizacije znanja, koji u kontekstu ove kampanje čini dio niza događaja/konferencija u glavnim gradovima država članica, a na temu informiranja i svijesti o europskim istraživačkim i inovacijskim ekosustavima. Cilj ovog događanja je upoznavanje s najnovijim razvojem politika o valorizaciji znanja i transformacijama istraživanja i inovacija u društvene i gospodarske svrhe. Kako pritom izgleda hrvatski nacionalni ekosustav transfera tehnologije i znanja i kako funkcionira u praksi, zainteresirani će imati priliku doznati uz brojne sudionike iz hrvatske znanstvene, istraživačke i inovacijske zajednice. Programu će se pridružiti i predstavnici Europske komisije te predavači iz drugih zemalja.

Program čine različita predavanja, panel razgovori, vrijeme za networking, prilike za suradnju i otvorene rasprave. Pridružiti se mogu svi dionici akademske zajednice, kao i predstavnici poduzeća i članovi civilnog društva. Događaj se održava na engleskom jeziku uz osigurani simultani prijevod na hrvatski, a broj sudionika je ograničen.

Svi detalji o programu i registraciji dostupni su na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

FOTO: GETTY IMAGES; STUDENTSKI.HR ILUSTRACIJA