Predavanja i koncerti

Uskoro počinju Dani iberskih jezika i kultura u Zadru

https://pixabay.com/en/audience-speech-speaker-1677028/

Od 6. do 10. svibnja svi zainteresirani mogu posjetiti XIII. dane iberskih jezika i kultura u gradu Zadru i iz prve ruke čuti izvorne govornike španjolskog, katalonskog, baskijskog i galješkog jezika koji će govoriti o jezičnim i kulturnim temama.

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, u Zadru se otvaraju XIII. Dani iberskih jezika i kultura koji traju do 10. svibnja. Na ovogodišnjim Danima gostovat će šest profesora s pet stranih sveučilišta (Verona, Leipzig, Alcalá de Henares, Burgos i Sveučilište Complutense u Madridu). U ponedjeljak će Dani biti otvoreni Recitalom iberske poezije te koncertom studentskog benda La Banda (u Indie Baru & Caffeeu) te će biti zatvoreni u petak koncertom Gabri Dakidarría & García MC-a (u Indie Baru & Caffeeu). Ostatak programa možete pronaći na poveznici.

Zanimljivo je spomenuti kako su Dani iberskih jezika i kultura središnja kulturna manifestacija Odjela za hispanistiku i iberske studije koji je u svojoj povijesti ugostio velik broj stručnjaka za iberske jezike i kulturu. Sveučilište u Zadru već je trinaestu godinu zaredom domaćin stranim pjesnicima, glazbenicima, umjetnicima i profesorima.

Imena stranih profesora, od kojih ćete imati priliku čuti španjolski, katalonski, baskijski i galješki jezik, te teme o kojima će govoriti možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

nasilje nad ženama

Sveučilište u Rijeci

Nagrađivana Judith Butler predavanjem o nenasilju otvara Ljetnu školu Centra za napredne studije Sveučilišta u Rijeci

„Ako nenasilje može imati smisla kao etička i politička pozicija, ono ne može pukom represijom suzdržati agresiju ili živjeti daleko od njezine realnosti...“

Predavanje STEMI

Elektroboj

Dođite na motivacijsko predavanje "STEMI - behind the scenes"

Kao uvod u ovogodišnje natjecanje svoj put od studentskog projekta do uspješne poslovne priče ispričat će pobjednici Elektroboj natjecanja 2014. godine, ujedno i kreatori šesteronožnog robota pauka koji služi kao alat za učenje robotike, elektrotehnike i programiranja.

Stres

Ispitna anksioznost

Pridruži se predavanju Centra za savjetovanje studenata i dočekaj ispitne rokove spreman

Ako imaš problema s osjećajem napetosti i nervoze prilikom ispita ili tijekom pripreme za isti, pridruži se predavanju čija je tema ispitna anksioznost u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu 6. lipnja 2018.

Koncert

Koncerti na fakultetu

Objavljen drugi val izvođača ovogodišnje Brucošijade FER-a

Na hodnicima FER-a prvim objavljenim izvođačima pridružuju se predstavnici regionalne alternativne scene: Svemirko, Porto Morto, Koala Voice, Igralom i Mnogi Drugi.

Fontana di Trevi, Rim

Putopisno predavaje u Klubu mladih Split

Prošetajte drevnim Rimom izvan dobro utabanih turističkih staza

Putopisno predavanje "Roma – città eterna" održat će se 9. svibnja u Klubu mladih Split. Renata Busatto odvest će posjetitelje na putovanje kroz arhitektonsku baštinu Vječnog Grada.