Duhovni život

SKAC Palma organizira duhovne vježbe za studente i mlade, prijave moguće još danas

Molitva

– Ovim vježbama želimo osigurati ozračje tišine u kojem polaznik može na jednostavan način iznutra ušutjeti, naći mir i ući dublje u stav raspoloživog osluškivanja. – poručuju iz SKAC-a.

Studentski katolički centar Palma u Zagrebu organizira ignacijanske duhovne vježbe od 30. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019. za studente i radnu mladež. Cilj je omogućiti svakome polazniku razvijanje osobnog iskustva Boga. 

– Bog uvijek govori – samo nas svakodnevne (razbi)brige zaglušuju i ponekad nismo u stanju čuti Ga. Ovim vježbama želimo osigurati ozračje tišine u kojem polaznik može na jednostavan način iznutra ušutjeti, naći mir i ući dublje u stav raspoloživog osluškivanja. Program uključuje nagovore, više samostalnih razmatranja dnevno, svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi i klanjanju te razgovore pratiteljem. Nužan je uvjet, dakle, želja da mi Bog govori i raspoloživost za šutnju. – poručuju iz SKAC-a.

Voditelj duhovnih vježbi je p. Tomislav Špiranec, a mjesto je održavanja Hrvatski Leskovac, Leskovački brijeg 15, kod karmelićanki BSI. Prijave se zaprimaju do 27. studenog, dakle još danas, a prijavnica i detaljne informacije nalaze se na poveznici.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Online dating: Kako internet utječe na ljubavni život mladih?

Klub mladih Split

Projekt „Online dating: Kako internet utječe na ljubavni život mladih?“

17. travnja u Klubu mladih Split održava se završnica projekta u kojem su se polaznici kroz fizičke/verbalne vježbe upoznavanja, povjerenja i glume bavili temom online datinga i time kako internet utječe na današnji život mladih.

Glazba, note

Duhovna glazba

VIDEO: Studenti i mladi iz Veritas aeterne izbacili novu pjesmu

Veritas aeterna sastav je prepoznatljiv po obradama pjesama duhovne scene, ali i po svojem autorskom stvaralaštvu. „Blago čovjeku” posljednja je u nizu pjesama proizašlih iz njegove radionice.

Vikanje u laptop

Svjetski dan glasa

Sedam znakova da ćeš uskoro ostati bez glasa

Znamo kako zvuče ugodni glasovi, a znamo i kako zvuče promukli glasovi. To nije isto. Danas je Svjetski dan glasa i fonijatri i fonetičari diljem svijeta progovaraju o važnosti očuvanja naših glasnica i glasova. Kako ti stojiš s tim?

Strah, zabrinutost

Vikend odlučivanja

Dopusti Bogu da uđe u tvoj proces odlučivanja, poručuju iz SKAC-a

Od 3. do 5. studenog održat će se vikend odlučivanja temeljen na ignacijanskoj duhovnosti. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 1. studenog.

Molitva

Duhovni život

Studentski katolički centar organizira nedjeljne korizmene susrete

– Dobrodošli su i mladi i stari i srednji, i oženjeni i samci, i studenti i radnici i nezaposleni – jer svi smo potrebni Uskrsloga. – poručuju iz SKAC-a.