LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duhovnost

Umjesto novogodišnje fešte, izaberi tišinu!

Osam dana provedenih u osobnoj molitvi, razgovoru s pratiteljem, svetim Misama, tjelovježbi i slično.

Osam dana provedenih u osobnoj molitvi, razgovoru s pratiteljem, svetim Misama, tjelovježbi i slično.

Još je nekoliko slobodnih mjesta za duhovne vježbe u šutnji u organizaciji SKAC Palme, koje će se održati od 30. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. u Hrvatskom Leskovcu.

Otići u tišinu na osam dana velika je odluka, ali i privilegija. Odvojiti vrijeme za sebe i Boga veliki je ulog, ali i mogućnost za susret koji mijenja život. Umjesto novogodišnje vreve, ovo je prilika da tražite ono za čim srce čezne. Za što je vrijeme da se otpusti? Što se može bolje urediti? Gdje je zakopana radost? Kako je i gdje će moja duša? Što mi Bog želi?

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 35 godina, raspoloživi pripremati se za program kroz predvježbe.
 

Opće informacije o programu

 
  • Vrijeme: 30.12.2023. - 7.1.2024. (dolazak je predviđen do 10h, a odlazak oko 17h).
  • Mjesto: Hrvatski Leskovac, Leskovački brijeg 15, kod karmelićanki BSI
  • Prijevoz: u osobnom aranžmanu (automobil, autobus, vlak)
  • Duhovnik: p. Bojan Bijelić, SJ
  • Program: ignacijevske duhovne vježbe u šutnji
  • Uključuje: nagovore, osobnu molitvu, razgovore s pratiteljem, osobni osvrt na dan, molitvu pred Presvetim, svete Mise, tjelovježbu, slobodno vrijeme za odmor, rad, kreativnost i kretanje, održavanje kuće.
  • Cijena: 220 € za radnu mladež, a 180 € za studente i nezaposlene.


Prijaviti se možete putem POVEZNICE, a za dodatna pitanja i informacije javite se na: idom@skac.hr. Možda vam u jasnoći oko toga “prijaviti se ili ne” pomogne iskustvo sudionika od prošle godine.
 

„Prijavio sam se na DVŠ jer sam tražio odgovore na pitanja, morao sam donijeti neke važne odluke te nisam znao kud bih sa sobom. Kada mi je prijatelj rekao za duhovne vježbe, znao sam da je to to. Jedan voditeljev savjet sam posebno podcrtao: "Ne traži u duhovnim vježbama sebe i rješenje svojih problema. Traži Boga. Iz odnosa s Njime dolazi sve drugo." Tražio sam jasnoću oko odluka koje moram donijeti, a umjesto toga dobio sam puno više, dobio sam mir kojeg do tada nisam imao. Nisam dobio ono po što sam otišao tamo, dobio sam ono što mi je trebalo.“

FOTO: SKAC PALMA