Developerska konferencija

Rekordna posjećenost oblježila šesti Shift

Završena Shift konferencija

Codeanywhere Shift Conference u dva dana je održavanja okupila više od 1 500 posjetitelja iz cijelog svijeta te je tako potvrdila status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi.

U petak, 2. lipnja, u splitskom je Hrvatskom narodnom kazalištu službeno zatvoren šesti Shift. Drugi dan najiščekivanije developerske konferencije otvoren je predavanjem Gorana Cvijanovića iz ReversingLabsa na temu Big Data, odnosno velikih podataka.

Una Kravets iz DigitalOceana, tvrtke koja programerima pruža oblak usluge za implementaciju aplikacija koje se istovremeno pokreću na više računala, održala je govor o korisničkom sučelju, naprednom dizajnu i optimizaciji slike. U prosincu 2015. godine DigitalOcean je po broju hostanih web stranica bio druga najveća poslužiteljska tvrtka u svijetu. Zanimljivo predavanje održao je i Stefan Thies iz tvrtke Sematext. Govorio je o Dockeru, platformi koja ubrzava razvoj aplikacija, i Elasticsearchu, open source serveru za pretraživanje. Međutim, najveći je hit bilo predavanje Dominika Kundela koji je na pozornicu prezentirao hakirani aparat za kavu.

Osim praktičnih radionica, koje su novost ove godine, cjelodnevno je bio popunjen i najveći izložbeni prostor do sad. Virtualni uređaji kao i oni za proširenu stvarnost, robot koji kuha, stolni nogomet, playstation, nagradne igre, kokteli, DJ, hostese, hrana i piće ponajviše su zaokupili mlade developere.

Dvodnevnu manifestaciju zatvorili su: Joško Stella iz turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Tomislav Aljinović iz Splitske banke, Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije, direktor Fivea Luka Abrus i Ivan Burazin, glavni organizator Shift konferencije.

Na pozornici su se pridružili i pobjednici regionalnog finala Microsoft Imagine Cup koji će se krajem srpnja natjecati na svjetskom finalu. Splitski AuThink predstavljao je Hrvatsku na svjetskom finalu 2014. godine gdje je osvojio posebnu nagradu publike. Knowlead je društvena mreža za učenje koju je Webit festival svrstao među 100 najperspektivnijih startupa u Europi. Projekt je predstavio Ekrem Nurović, student menadžmenta na International Burch Universityju i direktor startup kompanije Knowlead.

Na završnoj ceremoniji izvučeni su i dobitnici nagradnih igara. JetBrains je podijelio deset softverskih licenci, Aspira je nagradila Miu Pavlinović besplatnom školarinom za studij Računarstva u vrijednosti od 90 000 kn, a Sony je usrećio tri posjetitelja kada je podijelio Bluetooth slušalice i dva mobilna uređaja.

Konferencija je u dva dana održavanja okupila više od 1 500 posjetitelja iz cijelog svijeta te je tako potvrdila status najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi. Najnovije tehnologije, najmoderniji uređaji i govori najuspješnijih IT stručnjaka nešto su što definitivno vrijedi posjetiti. Pozitivni dojmovi i reakcije posjetitelja svakako su dobar razlog da ne propustite Codeanywhere Shift Conference 2018.

Komentari na članak

Vezani članci

Digitalna karijera

Izvještaj s konferencije

#DigitalnaKarijera na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

U dva sata čiste zabave nešto više od 200 gledatelja uspjelo je saznati, od pet predavača i panelista, nešto više o razvoju i važnosti digitalnog marketinga u današnjem svijetu.

Should I Stay or Should I Go? - Panel

Završena konferencija „Should I Stay or Should I Go?

FOTO: Nakon dvodnevne konferencije studenti i mladi odabrali ostanak u Hrvatskoj

CineStar u zagrebačkom Branimir centru, u kojem se konferencija održala, posjetili su brojni govornici, zvijezde hrvatskog start-up neba, predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i državnih institucija.

Poslovna konferencija, Facebook

Program konferencije "Should I Stay or Should I Go?"

Ostati u Hrvatskoj ili otići – otkrivaju prepoznatljive ličnosti iz poslovnog svijeta

Čak 400 mladih i studenata imat će priliku slušati o pothvatima entuzijasta koji su se usudili svoju ideju pretvoriti u uspješan posao na poslovnoj konferenciji „Should I Stay or Should I Go“. Otkrivamo o kojim se entuzijastima radi i kada su u programu.

Tehnički fakultet

Riječko sveučilište

We are not Neutral: Prva konferencija posvećena promicanju slobode govora

Uz pomoć nekoliko profesora s Odjela za informatiku, studenti Tehničkog fakulteta u Rijeci organiziraju „We are not Neutral“ - prvu konferenciju posvećenu promicanju slobode govora u ovom dijelu svijeta. Održat će se 4. srpnja na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

geek

„The Geek Gathering" 2014.

Nahranite „geeka" u sebi!

Već drugu godinu zaredom se od 8. do 10. svibnja u Osijeku održava najveća geekovska konferencija na ovim prostorima - „The Geek Gathering”!