LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć socijalno ugroženim građanima

Otvara se socijalna samoposluga u Zagrebu

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije započinje s projektom otvaranja socijalne samoposluge u Zagrebu.

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije započinje s projektom otvaranja socijalne samoposluge u Zagrebu.

Socka ili socijalna samoposluga otvara se i u Zagrebu. Riječ je o mjestu na kojem će socijalno ugroženi pojedinci i obitelji moći dobiti mjesečni paket hrane i osnovnih higijenskih potrepština.

Volonteri sve proizvode prikupljaju preko donacija te pune police s kojih siromašniji uzimaju ono što im je potrebno.

Na projektu već nekoliko godina rade framaši iz Sigeta zajedno s OFS-om iz župe Sv. Križ koji su svjesni da je u Zagrebu velik broj onih kojima je pomoć oko pribavljanja prehrambenih namirnica nužno potrebna, ali i da nije lako otvoriti samoposlugu jer je potrebna pomoć Grada i donatora.

Pomoći može svaki građanin sudjelovanjem u klanjanju koje se organizira u Sigetu svako treći tjedan. Tom se prilikom donose nekvarljive namirnice i higijenske potrepštine za siromašne.

Organizatori vjeruju da će se proširenjem lanca župa koje će se uključiti u ovu akciju uskoro ostvariti projekt otvaranja samoposluge. Stoga ovim putem pozivaju sve koji mogu i žele pomoći da sudjeluju u klanjanju 12. lipnja u 18:30 u crkvi u Sigetu te na ulazu u crkvu ostave svoje donacije. Ako niste vjernik, možete navratiti do crkve i samo ostaviti potrepštine.

Akcija se počela širiti i društvenim mrežama, ali i medijima, pa se očekuje velik odaziv građana.

FOTO: PASTORALMLADIH.HR