Obilježavanje rada velikog znanstvenika

Bogat program Dana Nikole Tesle u muzeju koji nosi njegovo ime

Nikola Tesla

Posjetite Dane Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu i od 29. do 31. siječnja saznajte nešto više o njegovom životu i ostavštini panel-diskusijom i besplatnim predavanjima koji će se održati.

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu i ove godine obilježava život i rad velikog znanstvenika i izumitelja čije ime nosi. Manifestacija Dani Nikole Tesle započinje 29. siječnja 2019. u 17 sati u kino-dvorani Muzeja panel-diskusijom pod nazivom Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama čija će tema biti inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja.

Sudionici panel-diskusije bit će prof. dr. sc. Velimir Abramović, doc. dr. sc. Vinko Lešić, viša savjetnica u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera Katarina Marković, mag. ing. silv. Iva Labaš i Damir Seferović, direktor nabave tvrtke Include d. o. o. Uz diskusiju predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović otvorit će natječaj za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost za 2019. godinu.

Drugog dana programa, u srijedu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati moći ćete čuti predavanje Davora Jadrijevića pod nazivom Val iz Tesline zavojnice, a dan kasnije, 31. siječnja, također u 18 sati Renato Filipin održat će predavanje pod nazivom Muzeji i Teslina ostavština.

Broj je mjesta za oba predavanja ograničen, zato na vrijeme osigurajte svoje besplatne ulaznice. Možete ih rezervirati na broj telefona 01/4844-050 od 29. siječnja tijekom radnog vremena blagajne Muzeja ili ih podignuti na blagajni Muzeja od 9 do 18 sati na sam dan predavanja.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Prva testiranja odrađena na 16 majmuna

Revolucija na polju vazektomije

Za sve one koji ne žele imati svoje potomke, a vazektomija im je nešto što ne bi hjeli napraviti, znanost je otkrila nove načine kako da ne dođe do neželjene trudnoće.

SCZG izvana

Za filmofile

Zagrebački SC domaćin je 15. Festivalu 25 FPS, ulaz je besplatan

Članovi žirija Festivala 25 FPS u Zagrebu premijerno prikazuju izuzetne naslove indijske i britanske kinematografije i klasike materijalnog filma.

Šalata – bazeni

Udruga ZAMISLI

Besplatan ulaz na bazene povodom Međunarodnog dana mladih

Udruga ZAMISLI kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb obilježava Međunarodni dan mladih raznim besplatnim aktivnostima na Šalati.

Rektorat pročelje

Sjednica Rektorskog zbora

Dovodi se u pitanje edukacija na visokoobrazovnim i znanstvenim institucijama

Održana je šesta sjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske u tekućoj akademskoj godini. Zaključeno je da nedovoljno financiranje znanosti dovodi u pitanje provođenje nacionalne znanstvene politike.

Nov način konzumiranja vode - Ooho

Bliska budućnost u studentskoj realizaciji

Studentska inovacija za ispijanje vode

Londonski studenti osmislili su nov i ekološki prihvatljiv način ispijanja vode. Možda ćemo u budućnosti reći zbogom plastičnim bocama.