Obilježavanje rada velikog znanstvenika

Bogat program Dana Nikole Tesle u muzeju koji nosi njegovo ime

Nikola Tesla

Posjetite Dane Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu i od 29. do 31. siječnja saznajte nešto više o njegovom životu i ostavštini panel-diskusijom i besplatnim predavanjima koji će se održati.

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu i ove godine obilježava život i rad velikog znanstvenika i izumitelja čije ime nosi. Manifestacija Dani Nikole Tesle započinje 29. siječnja 2019. u 17 sati u kino-dvorani Muzeja panel-diskusijom pod nazivom Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama čija će tema biti inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja.

Sudionici panel-diskusije bit će prof. dr. sc. Velimir Abramović, doc. dr. sc. Vinko Lešić, viša savjetnica u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera Katarina Marković, mag. ing. silv. Iva Labaš i Damir Seferović, direktor nabave tvrtke Include d. o. o. Uz diskusiju predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović otvorit će natječaj za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost za 2019. godinu.

Drugog dana programa, u srijedu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati moći ćete čuti predavanje Davora Jadrijevića pod nazivom Val iz Tesline zavojnice, a dan kasnije, 31. siječnja, također u 18 sati Renato Filipin održat će predavanje pod nazivom Muzeji i Teslina ostavština.

Broj je mjesta za oba predavanja ograničen, zato na vrijeme osigurajte svoje besplatne ulaznice. Možete ih rezervirati na broj telefona 01/4844-050 od 29. siječnja tijekom radnog vremena blagajne Muzeja ili ih podignuti na blagajni Muzeja od 9 do 18 sati na sam dan predavanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Fitness

Mo Farah vam neće biti ravan

Najbolje besplatne aplikacije za tjelovježbu

Ništa ne nedostaje ugodno popunjenim ljepoticama i ljepotanima, ali za sve koji su si obećali skinuti višak kilograma, donosimo popis aplikacija koje bi mogle pomoći u ostvarivanju tog cilja.

Program Kluba Zona u siječnju

Siječanjski program

Besplatno liječenje postblagdanske depresije u Klubu Zona

Ovog će siječnja mlade Splićane obradovati program Kluba Zona koji donosimo. Nalazi se u njemu za svakoga ponešto.

Ministrica Divjak na Bernaysu

Predavanje na Bernaysu

Ministrica Divjak: „Na rukovodećim pozicijama u RH samo 30% žena“

– Unatoč vidljivom napretku, fenomen staklenog stropa još je uvijek prisutan i predstavlja jedan od osnovnih razloga manjeg broja žena na visokim pozicijama. – rekla je ministrica.

Street art radionica

Info zona

Prijavite se za "street art" radionicu

Polaznicima će biti osiguran sav materijal potreban za izradu šablona, naljepnica i plakata. Učit će o povijesti grafita i "street arta", prebacivanju ideja na papir te o osnovama dizajniranja "street arta".

Aplikacije

„Nova godina, novi ja“

Besplatne aplikacije koje će vam olakšati ostvarenje novogodišnjih odluka

Učenje novih jezika, pronalaženje jeftinih letova diljem svijeta, pomaganje onima u nevolji, sve je moguće u samo nekoliko klikova.