Obilježavanje rada velikog znanstvenika

Bogat program Dana Nikole Tesle u muzeju koji nosi njegovo ime

Nikola Tesla

Posjetite Dane Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu i od 29. do 31. siječnja saznajte nešto više o njegovom životu i ostavštini panel-diskusijom i besplatnim predavanjima koji će se održati.

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu i ove godine obilježava život i rad velikog znanstvenika i izumitelja čije ime nosi. Manifestacija Dani Nikole Tesle započinje 29. siječnja 2019. u 17 sati u kino-dvorani Muzeja panel-diskusijom pod nazivom Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama čija će tema biti inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja.

Sudionici panel-diskusije bit će prof. dr. sc. Velimir Abramović, doc. dr. sc. Vinko Lešić, viša savjetnica u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera Katarina Marković, mag. ing. silv. Iva Labaš i Damir Seferović, direktor nabave tvrtke Include d. o. o. Uz diskusiju predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović otvorit će natječaj za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost za 2019. godinu.

Drugog dana programa, u srijedu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati moći ćete čuti predavanje Davora Jadrijevića pod nazivom Val iz Tesline zavojnice, a dan kasnije, 31. siječnja, također u 18 sati Renato Filipin održat će predavanje pod nazivom Muzeji i Teslina ostavština.

Broj je mjesta za oba predavanja ograničen, zato na vrijeme osigurajte svoje besplatne ulaznice. Možete ih rezervirati na broj telefona 01/4844-050 od 29. siječnja tijekom radnog vremena blagajne Muzeja ili ih podignuti na blagajni Muzeja od 9 do 18 sati na sam dan predavanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Poezija u Kavezu

Poezija u Kavezu: Bojanić, Filić, Kamenjašević

Rapsodija stihova u Ljetnom Vintage vrtu

Posljednje ovogodišnje čitanje poezije održava se u Ljetnom Vintage vrtu 27. lipnja u 18:30 sati. Ulaz je besplatan.

Ministrica Divjak na FOI-ju

Međunarodna konferencija

O informacijskim i inteligentnim sustavima na FOI-ju

Kontinuirano održavanje konferencije veliki je izazov, ali ga CECIIS uspješno savladava već 28 godina. Na FOI-ju se tako ovog puta govorilo o budućim trendovima u informacijsko-komunikacijskim znanostima.

1

Izvedbe amatera

Besplatan ulaz na amaterske predstave u Kazalištu „Knap”

U sklopu novih izdanja SKAZ-a i FKZA-a na sceni Kazališta „Knap“ izvest će se 37 kazališnih predstava. Nekoliko autorskih projekata i kanonskih djela autora poput Krleže, Čehova, Šenoe i Shakespearea uprizorit će kazališne grupe različite dobi i iskustva u kazališnoj produkciji.

Kupa Open Air

Festival u Mošćenici

Tri dana ludog ljetnog provoda na Kupa Open Air-u

Ukupno 13 izvođača nastupat će od 1. do 3. srpnja na festivalu Kupa Open Air u Mošćenici. Osigurana su mjesta za roštiljanje, a kamp Kutac spreman je za sve koji se odluče na kampiranje.

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Rijeci

Pokrenut SIZIF, inovativan način financiranja studentske znanstvene djelatnosti

Fondom SIZIF financiraju se tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanje znanstvenih i stručnih radova. Njegova je posebnost u tome što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.