Međunarodni susret

Bioetička konferencija o gradu ugošćuje međunarodne znanstvenike na Medicini i Fakultetu zdravstvenih studija

Medicinski fakultet

Konferencija Urbana bioetika međunarodnog je karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd.

Na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci od 17. do 18. svibnja 2019. u okviru 21. Riječkih dana bioetike održat će se konferencija Urbana bioetika: Od pametnih gradova do gradova etike života. Konferencija naglasak stavlja na grad kao živo tijelo, nadilazi tradicionalne teme urbane bioetike te uvodi nove kategorije poput arhitekture, kulture, energije, okoliša, zdravlja, prometa i sl. 

Događaj je međunarodnog karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd. 16 izlaganja obuhvatit će teme i studije etičkih pitanja urbanog razvoja, pametnih gradova i inovacija, umjetne inteligencije, privatnosti, građanske participacije i druge.

U sklopu 21. dana bioetike održat će se i svečanost dodjele Nagrade Fritz Jahr za istraživanje i promociju europske bioetike. Sudionici konferencije imat će priliku i za studijski posjet Istri te za boravak u najmanjem gradu na svijetu. 

Konferencija se realizira donacijom dobrotvornog fonda Schwab (Schwab Charitable, SAD) s ciljem potpore interdisciplinarnosti i trans-sektorskog pristupa suvremenim bioetičkim temama. Organizira je Zaklada Sveučilišta u Rijeci u partnerstvu s Katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Katedrom za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, UNESCO-vom katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini, Dokumentacijsko-istraživačkim centrom za integrativnu bioetiku Fritz Jahr Sveučilišta u Rijeci i Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku.

 

Komentari na članak

Vezani članci

ESN Hrvatska u Zagrebu

Novo sjedište

Nakon 5 godina ESN Hrvatska ponovno u Zagrebu, splitska podružnica proglašena najboljom

Donosimo vam uvid u atmosferu Nacionalne platforme Erasmus studentske mreže, održane u Zagrebu, na kojoj je nagradu za najbolju podružnicu odnio ESN Split.

Should I Stay or Should I Go? - Panel

Završena konferencija „Should I Stay or Should I Go?

FOTO: Nakon dvodnevne konferencije studenti i mladi odabrali ostanak u Hrvatskoj

CineStar u zagrebačkom Branimir centru, u kojem se konferencija održala, posjetili su brojni govornici, zvijezde hrvatskog start-up neba, predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i državnih institucija.

Digitalna karijera publika

Konferencija u Osijeku

"U budućnosti, karijera koja nije digitalna bit će slabo plaćena"

Otkrivamo što su digitalci poručili budućim digitalcima na konferenciji "Digitalna karijera" u Osijeku.

Pavao Pahljina

Učenje stvaranjem

Hrvatski „start-up” STEMI inovativnim paukom robotom postigao uspjeh svjetskih razmjera

STEMI je uspješni hrvatski „start-up” čiji je prvi proizvod prepoznat diljem svijeta. Nudeći nesvakidašnje iskustvo učenja, on potiče inovatora u svakome, a o njegovoj viziji slušat ćemo na konferenciji „Should I Stay or Shoud I Go”.

Inspire Me konf. 2017.

Inspirativne poslovne priče

Vodeći hrvatski i regionalni „influenceri“ na „Inspire Me“ konferenciji

„Inspire Me“ konferencija održat će se 17. studenog. Zahvaljujući uspješnim gostima, sudionici će za njenog trajanja poslušati brojne inspirativne priče.