Međunarodni susret

Bioetička konferencija o gradu ugošćuje međunarodne znanstvenike na Medicini i Fakultetu zdravstvenih studija

Medicinski fakultet

Konferencija Urbana bioetika međunarodnog je karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd.

Na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci od 17. do 18. svibnja 2019. u okviru 21. Riječkih dana bioetike održat će se konferencija Urbana bioetika: Od pametnih gradova do gradova etike života. Konferencija naglasak stavlja na grad kao živo tijelo, nadilazi tradicionalne teme urbane bioetike te uvodi nove kategorije poput arhitekture, kulture, energije, okoliša, zdravlja, prometa i sl. 

Događaj je međunarodnog karaktera, a, osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovat će znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd. 16 izlaganja obuhvatit će teme i studije etičkih pitanja urbanog razvoja, pametnih gradova i inovacija, umjetne inteligencije, privatnosti, građanske participacije i druge.

U sklopu 21. dana bioetike održat će se i svečanost dodjele Nagrade Fritz Jahr za istraživanje i promociju europske bioetike. Sudionici konferencije imat će priliku i za studijski posjet Istri te za boravak u najmanjem gradu na svijetu. 

Konferencija se realizira donacijom dobrotvornog fonda Schwab (Schwab Charitable, SAD) s ciljem potpore interdisciplinarnosti i trans-sektorskog pristupa suvremenim bioetičkim temama. Organizira je Zaklada Sveučilišta u Rijeci u partnerstvu s Katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Katedrom za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, UNESCO-vom katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini, Dokumentacijsko-istraživačkim centrom za integrativnu bioetiku Fritz Jahr Sveučilišta u Rijeci i Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Adnan na poslovnoj konferenciji 2

RNB Confusion na konferenciji "Should I Stay or Should I Go"

Klinci koji su dijelili flyere danas organiziraju svjetski popularne festivale

Klinci koji su za vrijeme rata organizirali tulume u skloništu s dvjema rotirkama kako bi razeselili klince iz susjedstva, danas organiziraju događaje na kojima okupljaju ljude u Skopju, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Grazu, Beču, Berlinu i Munchenu. Adnan Mehmedović jedan je od njih te će put do svog uspjeha predstaviti na poslovnoj konferenciji "Should I Stay or Should I go."

EU fondovi za mlade

Savjet mladih Grada Zagreba

Naučite kako napraviti uspješan projekt na konferenciji "EU fondovi za mlade"

Na konferenciju su pozvani predstavnici 50 najrelevantnijih udruga mladih u Gradu Zagrebu koji će u petak imati priliku učiti od vrsnih hrvatskih stručnjaka.

Boomerang - jednodnevna studentska konferencija

Boomerang – jednodnevna studentska konferencija

Saznajte sve o aktualnim problemima mladih i stručnim praksama kroz panel rasprave

Teme panela su „Prednosti stručnih praksi“ i „Perspektiva tržišta rada u Hrvatskoj“, a govorit će se o aktualnim problemima mladih u Hrvatskoj, mogućim preprekama u zapošljavanju te kako ih izbjeći te o mnogim drugim temama.

Konferencija Jučer

Izvještaj s konferencije

Održana međunarodna konferencija "Jučer, danas, sutra"

Cilj konferencije bio je predstaviti slavističke teme kojima se bave mladi slavisti diljem Europe, podijeliti svoja znanja, usvojiti nešto novo, ostvariti nova poznanstva i pokrenuti dogovore za buduće projekte.

TEDx UniversityOfZagreb

„TEDx University Of Zagreb”

VIDEO: Ovogodišnja „TEDx” konferencija Sveučilišta u Zagrebu

U organizaciji eSTUDENTa već se dvije godine održava TEDx jednodnevna konferencija. Pogledajte govore s ovogodišnje!