Studenti kreativci: Antonela Ožić Bašić

Unikatnim modnim kreacijama studentica pokrenula biznis – BijouxDiva Design

FOTO

Antonela Ožić Bašić svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva. Pohvaliti se može sve brojnijim uspjesima i ostvarenim suradnjama, poput snimanja za Elle.hr ili titulom glavne dizajnerice modnih dodataka za Miss Dalmacije.

Antonela Ožić Bašić studentica je završne godine Fakulteta Zdravstvenih studija u Mostaru. Rođena je u Makarskoj, gdje je završila osnovnu školu, a potom se preselila u Split i stekla naziv fizioterapeutske tehničarke, završenom srednjom školom. Uz zdravstvenu pozadinu, ima hobi koji već s pravom može nazvati biznisom. Naime, vješta je u izradi unikatnog nakita te ostalih modnih dodataka, o čemu je porazgovarala s nama.

FOTO: Antonela Ožić Bašić

Ideja o izradi nakita rodila se već u srednjoj školi, ali zbog odlaska u školu i života u đačkom domu, Antonela nije imala vremena za realizaciju. Ipak, kaže da je svoju umjetničku notu njegovala pohađanjem dramske sekcije i pisanjem za domski list. Na drugoj godini faksa, kada je posložila raspored novih studentskih obveza, odlučila je da je pravo vrijeme za pokretanje vlastite proizvodnje modnih dodataka.

– Kada sam realizirala sve planove, izradila sam Facebook stranicu, pozvala prijatelje da podrže stranicu lajkom i pozovu one koji također vole modne dodatke. To je bila najučinkovitija promocija. –

U ponudi se nalaze modni dodaci prilagođeni sezonama. Ljetni su uvijek najbrojniji i najšareniji, od cekera za plažu, majica, ogrlica, kruna. Zimske tople pletene trake za kosu, statement ogrlice i narukvice također pronađu istaknuto mjesto u kombinacijama modernih djevojaka i žena. 

– Voljela bih istaknuti da je u pripremi prva kolekcija vjenčanih dodataka, ali i velika zimska kolekcija koja će se sastojati od čak 8 mini kolekcija. Jedva čekam pokazati vam sve to! –

Kruna i cvjetni obruči za vjenčanje Maje Škufce,  FOTO: Antonela Ožić Bašić

Antonela je dosad sudjelovala na brojnim modnim događajima, poput snimanja za Elle.hr i modne revije City 45'20 u Rijeci. Glavna je dizajnerica nakita i modnih dodataka za Miss Dalmacije, za Miss Hrvatske te jedna od organizatorica izbora za Miss Dubrovačko-neretvanske županije. Ne zna kako je dobila čast sudjelovati u svemu tome, već tvrdi da o tome može samo nagađati. Vjeruje da se ljudima sviđa njen stav, da radi svoj posao precizno i odgovorno. Tvrdi kako ne želi biti kopija, već provoditi vizije u djela.
 
FOTO: Antonela Ožić Bašić
 
Uz niz narudžbi koje joj svakodnevno pristižu, mnogo je pozitivnih i negativnih iskustava. Veselo se prisjeća i anegdota, koje joj ostanu duboko urezane u pamćenju. Posljednja takva joj se, kaže, uvukla u srce.

– Gospođa Ana je u Gloriji vidjela moje torbe i doslovno se, kako ona kaže, zaljubila. Gospođa nema Facebook, nema Instagram i zvala je informacije gdje je po prezimenu našla broj moje bake, ostavila svoj i zamolila da joj se javim. –

Naravno, Antonela joj se potom javila, upoznala izrazito dragu gospođu i njenu torbu poslala za Zagreb. 

Od svojih proizvoda ne može izdvojiti jedan najdraži ili neki za koji se posebno vezala, ali zato ističe kolekciju #Ženaženi, koja ima posebno mjesto u njezinom srcu. S obzirom na to što je zdravstvena djelatnica, trudi se i putem mode poslati određenu poruku. Spomenutom kolekcijom se kupnjom narukvice donira 20 kuna, a od sakupljenog novca planira se izraditi vlasulja za djevojčicu ili mladu djevojku oboljelu od autoimune ili maligne bolesti.

FOTO: Antonela Ožić Bašić

– U svemu, pa i u izradi, najveća podrška mi je moja majka. Majka je žena koja je rodila, odgajala i satkala svoj život u moj. Tko bi me bolje razumio i bio veća podrška od nje?  –

Budući da je posla jako puno, sve ne može sama. Trenutačno ima ima dvije dobre vile, kako zove svoje pomoćnice. One su zadužene za sve pristigle poruke kao i slanje paketa, a ona je zadužena za proizvodnju i odgovore na pitanja vezana uz suradnje i promocije. 

Lucija Lugomer Dubrovnikom je prošetala BijouxDiva ceker, FOTO: Antonela Ožić Bašić
 
Tu neće stati, već najavljuje širenje svojeg tima u listopadu, kada namjerava zaposliti još tri osobe. Tvrdi da je to možda baš netko tko čita ovaj članak te se taj može slobodno javiti.

– Za kraj želim svima poručiti da se ne boje realizirati svoje ideje. Dajte ljudi, zar nije bolje kad nas je više?! U svemu, što god radite, odvažite se, budite svoji. Definitivno nije lako, ali ustrajte i rezultati će biti vidljivi.  –

FOTO: Antonela Ožić Bašić

Antonela svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva Design, a pronaći je možete na Facebooku i Instagramu te provjeriti krije li se tu vaš savršeni komad nakita ili vesela torba.  

Ovo je bio još jedan u nizu intervjua o studentima i njihovim hobijima. Ako ste propustili prijašnje intervjue u seriji Studenti kreativci, provjerite što su nam ispričali neki od dosadašnjih sugovornika: MateaTenaMarijaPaulaLukaDoroteja i Petra.

Komentari na članak

Vezani članci

Matija Čop

Intervju: Matija Čop

Sinonim za uspjehe i priznanja u modnom svijetu

U modnome svijetu puno je dobrih dizajnera. Mi vam danas predstavljamo Matiju koji je pokazao kako itekako zaslužuje svoje mjesto među najboljima.

One World Trade Center

Trinaest godina od napada

Novi „World Trade Cente”r otvoren je za biznis

Trinaest godina nakon terorističkog napada na ''Blizance'', trgovačkog centra u New Yorku, na njihovim je ruševinama izniklo novo zdanje - One World Trade Center.

sara

Razgovor sa Sarom Klanjčić

„Izradom nakita od industrijskog viška pokušavam upozoriti na ogromne količine tekstilnog otpada“

Sa studenticom Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sarom Klanjčić razgovarali smo o njezinom nakitu i stanju u svijetu mode.

Air de Montcuq

San mnogih ljudi

Student zarađuje od prodaje zraka

Cijelom svijetu ponudio je zrak svog gradića Montcuq. Antoine pakira zrak u limenke od 250 mililitara te ih putem interneta prodaje za 5,5 eura.

Zlatarna Gjoni

Svoj zavičaj uvijek nosite u sebi, ali i na sebi

Idealan poklon za vaše bolje polovice

Ljubitelji antiknog i tradicijskog nakita zasigurno će pronaći zanimljive i posebne komade nakita, kao i oni koji tradicijski nakit žele nositi u modernim i trendi kombinacijama.