Studenti kreativci: Antonela Ožić Bašić

Unikatnim modnim kreacijama studentica pokrenula biznis – BijouxDiva Design

FOTO

Antonela Ožić Bašić svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva. Pohvaliti se može sve brojnijim uspjesima i ostvarenim suradnjama, poput snimanja za Elle.hr ili titulom glavne dizajnerice modnih dodataka za Miss Dalmacije.

Antonela Ožić Bašić studentica je završne godine Fakulteta Zdravstvenih studija u Mostaru. Rođena je u Makarskoj, gdje je završila osnovnu školu, a potom se preselila u Split i stekla naziv fizioterapeutske tehničarke, završenom srednjom školom. Uz zdravstvenu pozadinu, ima hobi koji već s pravom može nazvati biznisom. Naime, vješta je u izradi unikatnog nakita te ostalih modnih dodataka, o čemu je porazgovarala s nama.

FOTO: Antonela Ožić Bašić

Ideja o izradi nakita rodila se već u srednjoj školi, ali zbog odlaska u školu i života u đačkom domu, Antonela nije imala vremena za realizaciju. Ipak, kaže da je svoju umjetničku notu njegovala pohađanjem dramske sekcije i pisanjem za domski list. Na drugoj godini faksa, kada je posložila raspored novih studentskih obveza, odlučila je da je pravo vrijeme za pokretanje vlastite proizvodnje modnih dodataka.

– Kada sam realizirala sve planove, izradila sam Facebook stranicu, pozvala prijatelje da podrže stranicu lajkom i pozovu one koji također vole modne dodatke. To je bila najučinkovitija promocija. –

U ponudi se nalaze modni dodaci prilagođeni sezonama. Ljetni su uvijek najbrojniji i najšareniji, od cekera za plažu, majica, ogrlica, kruna. Zimske tople pletene trake za kosu, statement ogrlice i narukvice također pronađu istaknuto mjesto u kombinacijama modernih djevojaka i žena. 

– Voljela bih istaknuti da je u pripremi prva kolekcija vjenčanih dodataka, ali i velika zimska kolekcija koja će se sastojati od čak 8 mini kolekcija. Jedva čekam pokazati vam sve to! –

Kruna i cvjetni obruči za vjenčanje Maje Škufce,  FOTO: Antonela Ožić Bašić

Antonela je dosad sudjelovala na brojnim modnim događajima, poput snimanja za Elle.hr i modne revije City 45'20 u Rijeci. Glavna je dizajnerica nakita i modnih dodataka za Miss Dalmacije, za Miss Hrvatske te jedna od organizatorica izbora za Miss Dubrovačko-neretvanske županije. Ne zna kako je dobila čast sudjelovati u svemu tome, već tvrdi da o tome može samo nagađati. Vjeruje da se ljudima sviđa njen stav, da radi svoj posao precizno i odgovorno. Tvrdi kako ne želi biti kopija, već provoditi vizije u djela.
 
FOTO: Antonela Ožić Bašić
 
Uz niz narudžbi koje joj svakodnevno pristižu, mnogo je pozitivnih i negativnih iskustava. Veselo se prisjeća i anegdota, koje joj ostanu duboko urezane u pamćenju. Posljednja takva joj se, kaže, uvukla u srce.

– Gospođa Ana je u Gloriji vidjela moje torbe i doslovno se, kako ona kaže, zaljubila. Gospođa nema Facebook, nema Instagram i zvala je informacije gdje je po prezimenu našla broj moje bake, ostavila svoj i zamolila da joj se javim. –

Naravno, Antonela joj se potom javila, upoznala izrazito dragu gospođu i njenu torbu poslala za Zagreb. 

Od svojih proizvoda ne može izdvojiti jedan najdraži ili neki za koji se posebno vezala, ali zato ističe kolekciju #Ženaženi, koja ima posebno mjesto u njezinom srcu. S obzirom na to što je zdravstvena djelatnica, trudi se i putem mode poslati određenu poruku. Spomenutom kolekcijom se kupnjom narukvice donira 20 kuna, a od sakupljenog novca planira se izraditi vlasulja za djevojčicu ili mladu djevojku oboljelu od autoimune ili maligne bolesti.

FOTO: Antonela Ožić Bašić

– U svemu, pa i u izradi, najveća podrška mi je moja majka. Majka je žena koja je rodila, odgajala i satkala svoj život u moj. Tko bi me bolje razumio i bio veća podrška od nje?  –

Budući da je posla jako puno, sve ne može sama. Trenutačno ima ima dvije dobre vile, kako zove svoje pomoćnice. One su zadužene za sve pristigle poruke kao i slanje paketa, a ona je zadužena za proizvodnju i odgovore na pitanja vezana uz suradnje i promocije. 

Lucija Lugomer Dubrovnikom je prošetala BijouxDiva ceker, FOTO: Antonela Ožić Bašić
 
Tu neće stati, već najavljuje širenje svojeg tima u listopadu, kada namjerava zaposliti još tri osobe. Tvrdi da je to možda baš netko tko čita ovaj članak te se taj može slobodno javiti.

– Za kraj želim svima poručiti da se ne boje realizirati svoje ideje. Dajte ljudi, zar nije bolje kad nas je više?! U svemu, što god radite, odvažite se, budite svoji. Definitivno nije lako, ali ustrajte i rezultati će biti vidljivi.  –

FOTO: Antonela Ožić Bašić

Antonela svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva Design, a pronaći je možete na Facebooku i Instagramu te provjeriti krije li se tu vaš savršeni komad nakita ili vesela torba.  

Ovo je bio još jedan u nizu intervjua o studentima i njihovim hobijima. Ako ste propustili prijašnje intervjue u seriji Studenti kreativci, provjerite što su nam ispričali neki od dosadašnjih sugovornika: MateaTenaMarijaPaulaLukaDoroteja i Petra.

Komentari na članak

Vezani članci

Narukvice

Intervju: Martina Guštin

Za izradu jednostavne narukvice potrebno samo 20 minuta

Zanima vas kako izraditi nakit, što je sve potrebno za izradu narukvice te hoćete li imati dovoljno vremena? Ne brinite, sve detalje donosimo u nastavku.

Edukacija "Most prema uspjehu"

Financijska podrška

O.A.ZA. pomaže mladima da unovče svoje ideje

– Sve kojima početak rujna donosi traženje prvog zaposlenja pozivamo da unovče svoje hobije i ideje i osiguraju si budućnost pokretanjem vlastitog biznisa. – rekao je Filip Brničević.

FOTO

Studenti kreativci – predstavljamo Anu Rotim

"Ako ne probaš, nikad nećeš znati."

Pričljivo, kao prava novinarka, Ana Rotim otkrila nam je mnogo detalja vezanih uz jednu od najvažnijih odluka u njenom životu – pokretanje modnog biznisa.

foto

Studenti kreativci – predstavljamo Paulu Maleć

„Vesele narukvice su mi hobi, a ako uspijem na njima zaraditi, bit će dodatni plus“

Studentica Paula Maleć ima preciznu ruku za izradu posebnih šarenih narukvica od konca. Dezeni odmah izmame osmijeh na lice, a Paula kaže kako planira početi i s izradom ogrlica.

Predavanja na fakultetu

Intervju s Mislavom Magerlom

Aplikacija Izostanci na jednom mjestu za vas prati izbivanja s predavanja i seminara

Ova aplikacija može biti spas za sve one studente koji ne prate evidenciju izostanaka pa se često nađu pred egzistencijalnim pitanjem ostati ili otići s predavanja. Pitali smo tvorca aplikacije sve o njezinu nastanku, funkcioniranju i dosadašnjim pothvatima.