LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VAŽNA SURADNJA

FZSRI: „Naši studenti mogu puno naučiti od fizioterapeuta koji rade u sportskim klubovima“

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci sklopio ugovor o suradnji s Rukometnim klubom Zamet.

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci sklopio ugovor o suradnji s Rukometnim klubom Zamet.

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, dobili su još jednu priliku za obavljanje stručne prakse. Naime, dekanica Fakulteta, prof. dr. Daniela Malnar i direktor Rukometnog kluba Zamet, Aleksandar Čupić, potpisali su ugovor o suradnji. Cilj je spriječiti sportske ozljede i unaprijediti zdravstvenu zaštitu rukometaša RK Zamet svih uzrasta, piše Novi list.
 


VEZANO: Sveučilište Sjever ostvarilo je važan korak prema internacionalnoj suradnji



Dekanica je za Novi list ispričala da Katedra za fizioterapiju već godinama sudjeluje u raznim znanstvenim i stručnim projektima.
 

„Osim toga stručna praksa je organizirana u sportskim klubovima te je ovaj ugovor nastavak dobre sportske suradnje u okviru koje naši studenti mogu puno naučiti od fizioterapeuta koji rade u tim klubovima, jer prevencija ozljeda je na prvom mjestu. Ako su sportaši dobro pripremljeni ozljede će biti puno manje“, objasnila je Malnar.

 

Suradnja pruža nove prilike


U sklopu novonastale suradnje pružat će se znanstvene, poslovne, stručne i organizacijske usluge. No, radit će se i na organizaciji seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija, studentskoj praksi i još mnogo toga.

Diana Veljanovska, glavna fizioterapeutkinja RK Zamet istaknula je ovu suradnju kao odličnu priliku za studente, posebno zbog stručne prakse. Međutim, ovo nije samo prilika za njih, već i za RK Zamet koji će moći provoditi razna mjerenja i testiranja u biomehaničkom laboratoriju.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA