Zaboravite na smrdljivu i opasnu kozmetiku

Maleni simbol označava kada istječe rok valjanosti vaših kozmetičkih proizvoda

Ovaj maleni simbol reći će vam kada ističe rok valjanosti vaše kozmetike

Ako se pitate koliko dugo možete sigurno koristiti vašu kremu za lice, losion za tijelo, ruž, maskaru ili bilo koji drugi kozmetički proizvod, mi vam donosimo odgovor.

Svi u većoj ili manjoj mjeri koristimo kozmetičke proizvode ‒ kreme za lice, losione za tijelo ili dekorativnu kozmetiku. Kao i svaki drugi proizvod i proizvodi za ljepotu imaju svoj vijek trajanja. Kako biste spriječili nanošenje kozmetike koja je izgubila na kvaliteti, a može biti i opasna za vaše zdravlje zbog raznih bakterija koje se u njoj mogu razviti, dovoljno je pogledati na pakiranje.

Naime, na svakom pakiranju bilo kojeg kozmetičkog proizvoda nalazi se maleni znak koji mnogi od nas previde, a pokazuje koliko dugo se proizvod može sigurno upotrebljavati nakon njegova otvaranja. Taj znak naziva se PAO, što znači Period After Opening, odnosno vrijeme nakon otvaranja. PAO je u EU uveden 2005. godine kada je Europska komisija odredila da svaki kozmetički proizvod koji može stajati na policama dulje od 30 mjeseci mora imati taj simbol.

Tako će na primjer ovaj regenerator biti pogodan za upotrebu do 12 mjeseci od dana kada ste ga otvorili:

FOTO: Viktoria Ujčić

Ovaj razvijač za boju za kosu također ćete morati potrošiti u roku od 12 mjeseci od dana kada ste ga otvorili:

FOTO: Viktoria Ujčić

A ovaj lak za nokte moći ćete koristiti i 36 mjeseci nakon otvaranja:

FOTO: Viktoria Ujčić

Obratite pažnju na ovaj simbol i nikada više nećete na svoju kožu nanijeti proizvod kojem je istekao rok trajanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrana i učenje

Važnost pravilne prehrane

Zdravim namirnicama protiv stresa u vrijeme ispitnih rokova

Zbog mnogo obaveza studenti uglavnom biraju nezdravu hranu koja negativno utječe na njihovo zdravlje. Iako se čini nemogućim, vrlo je jednostavno uspostaviti pravilnu prehranu. Zato pronađite malo vremena za pripremu zdravog obroka jer vaše će vam tijelo biti zahvalno i kvalitetnije ćete ispuniti svoje obaveze.

Vježbanje, trčanje, hodanje; izvor: https://unsplash.com/photos/mNGaaLeWEp0

Zrcalni odnos vas i vašeg tijela

8 navika koje će transformirati vaše zdravlje

Ako ste se dosad uvjeravali da se nemate vremena brinuti za svoje zdravlje, krajnje je vrijeme da prestanete. Pitate se kako?

sunčanje

Zdrav i lijep ten

Napravite sami prirodnu kremu i ulje za sunčanje

U vrućim ljetnim danima koji su pred nama svakako je važno zaštititi se kremama i uljima za sunčanje, a u članku vam donosimo načine na koje ove korisne preparate možete izraditi i sami.

detox, smoothie, povrće

ZDRAV ŽIVOT

Pobrinite se za svoje zdravlje: detox (ni)je rješenje

Svakih nekoliko mjeseci izbacuju se novi recepti za popularnu detoksikaciju. Ljudi ugrožavaju zdravlje, a da toga nisu niti svjesni. Postupno uvođenje promjena u život i dugoročne promjene pokazat će se vrlo efikasnima, ako ih se pravilno upotrebljava. Tržnice i supermarketi prepuni su zdravih namirnica koje nikakvi napitci ne mogu zamijeniti. Donosimo vam savjete kako se na zdrav način možete pobrinuti o vlastitom zdravlju.

Slania; izvor: https://unsplash.com/photos/B7DCLzrmUjY

Tajne skrivene u hrani

Postoje li dobre i loše masti?

Ponekada u šumi informacija koje su nam dostupne na internetu nije moguće razaznati što je istinito, a što nije, osobito kada je riječ o prehrani. Što se masti tiče, izdvojili smo za vas ono najvažnije.