Priprema za ispite i kolokvije

Idealne vježbe i aktivnosti za bolju koncentraciju

meditacija

Ako želite malo odmoriti od učenja tijekom kolokvija, okušajte se u jednostavnim vježbama i aktivnostima koje vam neće oduzeti puno vremena.

Vrijeme je kolokvija i mozak ti je pun informacija koje bi volio nekako racionalizirati i malo se opustiti? Nije nužno da ideš u teretanu ili se počneš baviti sportom, dovoljno je samo deset minuta određenih vježbi ili aktivnosti kako bi se mozak malo odmorio od učenja i tijelo prikupilo dovoljno energije za nastavak rada. 

1. Trčanje u prirodi – proljeće je i sunce sja, što znači da je vrijeme kao stvoreno za aktivnosti u prirodi. Dovoljno je nekoliko minuta laganog trčanja i već ćeš se osjećati bolje.

2. 10-minutni trenig kod kuće – danas je tehnologija toliko suvremena da teretana, ili barem neke vježbe, mogu doći u tvoj dom, a sve zahvaljujući video uracima za vježbanje. Ovaj način aktivnosti poboljšati će rad tvog srca, ali i pokrenuti sve mišiće u tijelu. 

3. Ples po sobi  iako možda nije nešto što bi vam palo na pamet, plesanje po sobi može biti jako zabavno, a tijekom njega rade mišiči trbuha i nogu. Osim što ćete se osjećati kao zvijezda neke grupe, poradit ćete na kvaliteti rada srca.

4. 10-minutna joga – YouTube je najpopularniji kanal za videe joge koju možete vježbati od 8 minuta do sat vremena

5. Sam svoj trener – ako nemate druge mogućnosti ili želite drugačiji tip sportskih aktivnosti, svakako možete sami kreirati svoje vježbe koje ćete povremeno napraviti. Predlažemo kombinaciju trbušnjaka, sklekova, vježbi za stražnjicu i pravilno držanje leđa. 

Komentari na članak

Vezani članci

Leslie Nielsen

Na današnji dan

VIDEO: Rođen legendarni komičar čiji nas filmovi i danas mogu nasmijati do suza

– Ništa ne raditi je jako teško. Nikada ne znaš kada si završio – jedna je od poznatijih izjava komičara Leslieja Nielsena koji je rođen na današnji dan prije točno 90 godina.

s

Humanitarni koncert

CPSA i splitski Medicinski fakultet udružili snage sve popularnije Zsa Zse i Lu Jakelić

Medicinski fakultet i Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske organiziraju humanitarni koncert u svrhu prevencije najčešćih oblika raka. Ulaznice će na dan koncerta koštati prihvatljivih 20 kuna.

Fusion pozornica Exit

Exit festival

Fusion pozornica spaja boje i regije cijelog svijeta

Potvrđeni su nastupi Josipe Lisac, Urbana & 4, Silentea i mnogih drugih na Fusion pozornici Exit festivala.

Mozak, kognicija

Predvidljivo iracionalni

Kognitivne pristranosti: što su i kako se boriti protiv njih

Naučite što su kognitivne pristranosti, kako ih prepoznati i kako se lakše nositi s njihovim utjecajem.

LeBron i Fallon

Košarka kakvu još niste vidjeli

VIDEO: LeBron James i Jimmy Fallon zaigrali Faceketball

Kad u istoj prostoriji imate jednog od najboljih košarkaša svih vremena i jednog od najpoznatijih voditelja današnjice, zabava je zagarantirana.