Priprema za ispite i kolokvije

Idealne vježbe i aktivnosti za bolju koncentraciju

meditacija

Ako želite malo odmoriti od učenja tijekom kolokvija, okušajte se u jednostavnim vježbama i aktivnostima koje vam neće oduzeti puno vremena.

Vrijeme je kolokvija i mozak ti je pun informacija koje bi volio nekako racionalizirati i malo se opustiti? Nije nužno da ideš u teretanu ili se počneš baviti sportom, dovoljno je samo deset minuta određenih vježbi ili aktivnosti kako bi se mozak malo odmorio od učenja i tijelo prikupilo dovoljno energije za nastavak rada. 

1. Trčanje u prirodi – proljeće je i sunce sja, što znači da je vrijeme kao stvoreno za aktivnosti u prirodi. Dovoljno je nekoliko minuta laganog trčanja i već ćeš se osjećati bolje.

2. 10-minutni trenig kod kuće – danas je tehnologija toliko suvremena da teretana, ili barem neke vježbe, mogu doći u tvoj dom, a sve zahvaljujući video uracima za vježbanje. Ovaj način aktivnosti poboljšati će rad tvog srca, ali i pokrenuti sve mišiće u tijelu. 

3. Ples po sobi  iako možda nije nešto što bi vam palo na pamet, plesanje po sobi može biti jako zabavno, a tijekom njega rade mišiči trbuha i nogu. Osim što ćete se osjećati kao zvijezda neke grupe, poradit ćete na kvaliteti rada srca.

4. 10-minutna joga – YouTube je najpopularniji kanal za videe joge koju možete vježbati od 8 minuta do sat vremena

5. Sam svoj trener – ako nemate druge mogućnosti ili želite drugačiji tip sportskih aktivnosti, svakako možete sami kreirati svoje vježbe koje ćete povremeno napraviti. Predlažemo kombinaciju trbušnjaka, sklekova, vježbi za stražnjicu i pravilno držanje leđa. 

Komentari na članak

Vezani članci

Lennon & McCartney

Na današnji dan

Najznačajnije upoznavanje u glazbenoj povijesti

Na današnji je dan zabilježen prvi susret dviju legendi. John Lennon i Paul McCartney davne 1957. godine prvi su se put rukovali.

Super Bowl L

Više od sportskog spektakla

VIDEO: Reklame koje su obilježile Super Bowl

Oni koji nisu imali sreće da budu u 70 tisuća ljudi na Levi`s Stadiumu u Santa Clari, mogli su iz topline svojih domova, između ostalog, popratiti i velik broj reklama za čije su sekunde emitiranja kompanije izdvojile enormne svote.

Vaterpolo

Na današnji dan

Prvoaprilski hrvatski sport

Da se na 1. travnja nekoga mora zeznuti i vrapci na grani znaju. Poštujući tradiciju tako su učinili i hrvatski sportaši.

Morse - telegraf

Na današnji dan

Prezentirana ideja za najpoznatije točkice i crtice

Tri kratka, tri duga, tri kratka. Jasno, radi se o kratici SOS, najprepoznatljivijem tekstu Morseove poruke. Ideja za takav način komunikacije na daljinu prezentirana je na današnji dan 1838. godine.

Tjestenina

Na današnji dan

VIDEO: Pet recepata s tjesteninom koje možete napraviti u studentskom domu

Svjetski je dan tjestenine. Na ovaj poseban dan donosimo vam pet recepata koji su ,,za prste polizati", a možete ih napraviti i u domskoj kuhinji.