Priprema za ispite i kolokvije

Idealne vježbe i aktivnosti za bolju koncentraciju

meditacija

Ako želite malo odmoriti od učenja tijekom kolokvija, okušajte se u jednostavnim vježbama i aktivnostima koje vam neće oduzeti puno vremena.

Vrijeme je kolokvija i mozak ti je pun informacija koje bi volio nekako racionalizirati i malo se opustiti? Nije nužno da ideš u teretanu ili se počneš baviti sportom, dovoljno je samo deset minuta određenih vježbi ili aktivnosti kako bi se mozak malo odmorio od učenja i tijelo prikupilo dovoljno energije za nastavak rada. 

1. Trčanje u prirodi – proljeće je i sunce sja, što znači da je vrijeme kao stvoreno za aktivnosti u prirodi. Dovoljno je nekoliko minuta laganog trčanja i već ćeš se osjećati bolje.

2. 10-minutni trenig kod kuće – danas je tehnologija toliko suvremena da teretana, ili barem neke vježbe, mogu doći u tvoj dom, a sve zahvaljujući video uracima za vježbanje. Ovaj način aktivnosti poboljšati će rad tvog srca, ali i pokrenuti sve mišiće u tijelu. 

3. Ples po sobi  iako možda nije nešto što bi vam palo na pamet, plesanje po sobi može biti jako zabavno, a tijekom njega rade mišiči trbuha i nogu. Osim što ćete se osjećati kao zvijezda neke grupe, poradit ćete na kvaliteti rada srca.

4. 10-minutna joga – YouTube je najpopularniji kanal za videe joge koju možete vježbati od 8 minuta do sat vremena

5. Sam svoj trener – ako nemate druge mogućnosti ili želite drugačiji tip sportskih aktivnosti, svakako možete sami kreirati svoje vježbe koje ćete povremeno napraviti. Predlažemo kombinaciju trbušnjaka, sklekova, vježbi za stražnjicu i pravilno držanje leđa. 

Komentari na članak

Vezani članci

Klub za mlade Zagreb

Besplatan prostor za organizaciju i provedbu aktivnosti

Otvoren Klub za mlade Zagreb

– Pozivamo sve mlade da nam se priključe u osmišljavanju aktivnosti Kluba za mlade Zagreb - kakvu god ideju imate, što god vas zanima, slobodno nam javite. – poručuje Danijela Bujević, voditeljica projekta

kabel

BeatMoovz narukvica

VIDEO: Izumljena jedinstvena narukvica koja vaše plesne pokrete pretvara u glazbu

Volite plesati, bližnji vam govore da jednostavno niste talentirani, ali vi mislite da još niste pronašli svoj ritam? Uz BeatMoovz narukvicu možete svoje plesne pokrete pretvoriti u glazbu.

https://www.flickr.com/photos/vetbonkie/8286021900/in/photolist-dCd2Cy-jw2pKq-x9Razj-566FJY-6pThCu-5YmYUj-cmkTYE-6Lz8JE-6LiNjZ-3acKGU-avj8yd-aCeTDn-5kUqcn-562hrM-3X5CfV-bLzoh8-5bvHJY-nyH3MB-65mCsq-fDgVPQ-s4pWak-5spdvm-npRDwT-qtT5dU-wRaho-68r7zy-4cp5aF-7jYisH-avhaKx-P3Zam-sagWNz-9y2yiq-bftjAH-35KXCE-etN482-gq5nrR-nGETWd-65mCzY-5E1XVf-7jjv9G-83xcWD-nDaDp2-fk6ZB-4GL2eG-6Z7VcA-rCcLKt-MkNGR-9ftrxj-7poS9M-4wDp6n

Kontrola emocija

Sedam zdravih načina za nošenje s ljutnjom

Donosimo vam zdrave metode pomoću kojih možete smanjiti ljutnju te reagirati racionalnije i razboritije u stresnim situacijama.

Plastic Knives

Intervju s duom Plastic Knives

''Damjan će svirati bubnjeve, a ja ću štimati gitaru cijeli nastup''

Očekuje nas svirka Plastic Knivesa u Vintage Industrial Baru 25. svibnja. Saznali smo što su nam momci pripremili.

https://cdn.pixabay.com/photo/2019/02/22/10/30/acting-4013244__340.jpg

Projekt udruge Amazonas

U tijeku prijave za besplatnu videoedukaciju!

Do 11. listopada traju prijave za videoedukaciju čiji će polaznici imati priliku kroz kratki film progovoriti o nejednakosti, diskriminaciji i netoleranciji u društvu. Vlastitom kreativnošću osmislit će poruku s kojom će svoje vršnjake potaknuti na promišljanje o toj problematici te će tako izravno utjecati na društvene promjene.