LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povećanje studentskog standarda

Veleučilište u Požegi pokrenulo projekt izgradnje studentskog doma

Studentski dom u vrijednosti od dvadesetak milijuna kuna uskoro će se početi graditi u Požegi. Predviđen je kapacitet za stotinjak studenata sa svim potrebnim sadržajem.

Studentski dom u vrijednosti od dvadesetak milijuna kuna uskoro će se početi graditi u Požegi. Predviđen je kapacitet za stotinjak studenata sa svim potrebnim sadržajem.

Studenti Veleučilišta u Požegi također će dobiti studentski dom u vrijednosti od dvadesetak milijuna kuna, a grad Požega uspješnom će realizacijom ovog projekta moći privući veći broj studenata iz cijele Hrvatske te tako utjecati i na povećanje studentskog standarda.  

Upravno je vijeće Veleučilišta sredinom listopada donijelo odluku o kupovini građevinskog zemljišta s ukupnom površinom od 3520 kvadratnih metara na kojoj će se izgraditi studentski dom za stotinjak nedomicilnih studenata s dvokrevetnim sobama, kuhinjom, restoranom, dvoranom, sobama za osobe s invaliditetom te ostalim potrebnim sadržajem.

Odluka je donesena u skladu s pozivom Ministarstva znanosti koji se odnosi na projekt Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju. Riječ je o podršci javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje njihovih smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju kako bi se doprinijelo smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente.

Veleučilište je pozitivno odgovorilo na poziv te započelo s projektom izgradnje studentskog doma u Požegi. Sljedeći je korak izrada projektne dokumentacije kako bi se moglo krenuti s realizacijom projekta. Točan datum otvorenja studentskog doma još nije poznat, ali radi se na tome da se studentski dom izgradi što prije, prenosi Požeški dnevnik.

FOTO: WIKIPEDIA