LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruženi studenti uveselili druge

Uspješne humanitarne akcije

Tijekom prosinca imali ste priliku svjedočiti velikom broju humanitarnih akcija koje su organizirali studenti na svojim matičnim fakultetima i unutar udruga. Ovim putem čestitamo svim studentima koji su pokazali nesebičan duh i donijeli osmijeh na ljudska lica te prikupili neophodne stvari za decentan život građana ove zemlje.

Tijekom prosinca imali ste priliku svjedočiti velikom broju humanitarnih akcija koje su organizirali studenti na svojim matičnim fakultetima i unutar udruga. Ovim putem čestitamo svim studentima koji su pokazali nesebičan duh i donijeli osmijeh na ljudska lica te prikupili neophodne stvari za decentan život građana ove zemlje.

Tijekom prosinca imali ste priliku svjedočiti velikom broju humanitarnih akcija koje su organizirali studenti na svojim matičnim fakultetima i unutar udruga. Ove akcije su imale za cilj uveseliti one koji imaju najmanje u božićno doba i nabaviti im najpotrebnije stvari za svakodnevni život. Ovim putem čestitamo svim studentima koji su pokazali nesebičan duh i donijeli osmijeh na ljudska lica te prikupili neophodne stvari za decentan život građana ove zemlje.

Na Učiteljskom fakultetu odvijale su se dvije predbožićne humanitarne akcije. U akciji ''Učitelji i odgojitelji dobra srca'', koju su organizirali predstavnici Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta sa studentima kolegija Odgoj za dobrotu, prikupljene su velike količine odjeće i nekvarljivih prehrambenih sastavnica, kao i higijenski proizvodi. Prikupljena sredstva donirana su Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Druga akcija, pod nazivom ''Slatki humanitarni dan'', održana je u obliku Božićnog sajma na fakultetu. Pomoću prodaje suvenira, čestitki i kolačića studenti su prikupili sredstva i darovali ih svojoj kolegici kojoj je pomoć bila prijeko potrebna.

Na Hrvatskim studijima je održan tradicionalni božićni sajam koji je nudio čestitke, kolačiće i najpopularniji asortiman - kuhano vino. Kroz tri dana studenti su uspjeli prikupiti 4,170 kuna. Prikupljeni novac doniran je obitelji Herendić iz Zagreba, tj. majci koja ima dvoje teško bolesne djece.

Udruga studenata VERN'a u svojoj akciji, o kojoj smo pisali, uspjeli su prikupiti sredstva u obliku poklona za djecu. Prikupljena sredstva su odlučili ostaviti pod borovima onkološkog odjela KBC-a Rebro i odjela za hematologiju KB-a Merkur. Osim navedenih bolnica, VERN'ovci planiraju posjetiti i dječje domove.

U humanitarnoj akciji ''Savsko srce'', koje je trajalo nekoliko dana, prikupljeno je 6880 kuna te mnogo hrane i odjeće. Studenti Save odlučili su donirati prikupljene stvari prihvatilištu za beskućnike Marija Terezija.

FER-ovci su se također uključili u humanitarnu akciju. EESTEC, BEST i IAESTE ove godine su udružili snage u humanitarnoj akciji ''Zasladi dan i daruj nekome božićni san'' gdje su u prostoriji Kseta održali ''djelionicu'' kolača. Cilj je bio prepustiti svakome od posjetioca da individualno odluči koliki iznos će ostaviti u škrabici sa simboličnim donacijama. Sveukupno je skupljeno rekordnih 5880 kuna, a organizatori su ovim iznosom i više nego zadovoljni. U kontaktu sa redakcijom portala 24sata uspjeli su dobiti kontakt podatke od obitelji koja živi u užasnim uvjetima. Priču o obitelji možete pročitati ovdje.

Udruga studenata i akademskih građana grada Zagreba održala je akciju pod nazivom ''Od srca''. Sredstva su se skupljala za dvije obitelji branitelja (u jednoj obitelji se radilo o samohranom roditelju, a u drugoj obitelji o dva supružnika-branitelja od kojih je jedna osoba invalid) koje su željele ostati anonimne. Udruga je trudom i dobrom voljom skupila živežnih namirnica (ulje, brašno, tijesto, sokovi, suhomesnati proizvodi...) i novčanih sredstava u iznosu od 2000 kuna. Iz Udruge su izjavili kako nisu samo uspjeli usrećiti ove obitelji, nego su kroz komunikaciju sa njima obogatili i sebe!

U petodnevnoj zadarskoj humanitarnoj akciji ''Sreća drugih je i u tvojim rukama'' prikupljeno je 200 kilograma brašna, 100 litara ulja, 80 kilograma šećera, 45 kilograma riže, 50 kilograma soli i dr. prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština, odjeće, posteljine, ručnika, jastuka, raznog posuđa i pribora za jelo. Sredstva su odnesena na dvije adrese: u Pučku kuhinju i u Prenoćište za beskućnike.

Splitsko Sveučilište organiziralo je humanitarnu akciju pod nazivom "Dobro srce studenata Splita" kojom su pomogli socijalno ugroženim obiteljima u svom gradu. Studenti su uručili 400 paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama, odjećom, obućom i higijenskim potrepštinama. Cijelu akciju podržao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, te splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Paketi su uručeni glavnom ravnatelju Caritasa Splitsko-makarske županije Slavku Jerončiću.

Slavonska udruga studenata svojom organiziranom akcijom kupila je novu peć i zamrzivač s hranom obitelji iz Županje. Izvještaj i fotografije možete pogledati ovdje.

Studenti geodetskog fakulteta odlučili su pomoći Vukovarcima te su donirali 10 kompjutera inicijativi ''1000 kompjutera za Vukovar''. O čemu se točno radi, možete pročitati u članku.

FOTO: KEYWEB11