LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitski Kampus

Tko će privući najviše brucoša: Smotra Sveučilišta u Splitu

Mediteranska poljoprivreda, forenzika ili studiji mora?

Mediteranska poljoprivreda, forenzika ili studiji mora?

Trenutno se na splitskom Kampusu u zgradama triju fakulteta, odvija Smotra Sveučilišta, pružajući učenicima priliku da do 8. prosinca osobno upoznaju splitske fakultete putem pojedinačnih predstavljanja. Slobodna Dalmacija prikupila je osnovne informacije o nekim od studijskih programa koji čine dio Sveučilišta u Splitu.
 

Proizvodnja vina i maslinovog ulja


Na štandu Mediteranske poljoprivrede za Slobodnu Dalmaciju ističu kako na ovom fakultetu imaju priliku istražiti različite sfere poljoprivrede, posebno se fokusirajući na mediteranske kulture kao što su agrumi, masline i vinova loza.
 


VEZANO: Studenti napravili 150 litara vlastitog vina: možete ga kupiti na adventu



Studentice ističu kako postaju iznimno korisne svojim susjedima kada imaju problem u masliniku jer na njihovom fakultetu uče o svemu te rado pomažu lokalnoj zajednici. Osim teoretskog znanja, studenti sami proizvode vino i maslinovo ulje, te sudjeluju u stvaranju mediteranske hrane kao dio kolegija.
 

Scuba ronjenje


Sveučilišni odjel za studije mora također se predstavio posjetiteljima. Studentica Tonka podijelila je svoje iskustvo ističući da su ona i njezini kolege odabrali ovaj fakultet zbog „scuba ronjenja", koje uključuje ronjenje s vlastitim spremnikom zraka. Fakultet se bavi i mikrobiologijom mora, stvaranjem herbarija s morskim vrstama, te nudi stručnu praksu.

Štand Europskog sveučilišta mora - SEA.EU predstavio je studij Komunikacija i mediji, sjecište znanja iz komunikacija, medija i kulture. Student Vjeko istaknuo je bogatstvo predmeta vezanih uz kreativnost, naglašavajući raznolike jezike koje studenti mogu učiti unutar studijskog programa.
 


VEZANO: 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu: najveća manifestacija za maturante i studente


 

Pet vrsta forenzike


Sveučilišni odjel za stručne studije želi privući studente kroz atraktivne studijske programe koji pokrivaju područje društvenih i tehničkih znanosti. Na štandu forenzike, studentice su objasnile pet različitih modula koji uključuju istraživanje mjesta događaja, forenzičnu kemiju i molekularnu biologiju, forenziku i nacionalnu sigurnost, financijsko-računovodstvenu forenziku te menadžment u vatrogastvu i istrage požara.

Studentica treće godine Radiološke tehnologije podijelila je kako maturanti imaju mogućnost birati između čak pet prijediplomskih studija. Smotra Sveučilišta u Splitu pruža dragocjenu priliku budućim studentima da istraže širok spektar studijskih programa i odaberu onaj koji najbolje odgovara njihovim interesima i ambicijama.

FOTO: FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT