Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

SCZG izvana

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Od 17. kolovoza, kada su nešto iza 15 sati na službenoj stranici zagrebačkog Studentskog centra objavljeni rezultati Natječaja za smještaj u studentske domove, društvene su mreže preplavile objave nezadovoljnih studenata. Naime, u Facebook grupama svakog od domova vidljivo je nezadovoljstvo mnogobrojnih kandidata zbog pogrešaka prilikom obrade podataka, odnosno dokumenata koje je bilo potrebno dostaviti za prijavu.

Međutim, priča se tu ne zaustavlja. Istog su dana objavljeni termini rezervacija soba.

Foto: Screenshot/SC

Tko je god ikad studirao, zna koliko studentski dani mogu biti teški. S predavanjima, seminarima, kolokvijima, financijskim poteškoćama i drugim problemima studentskih dana lakše se nositi iz udobnosti svoga doma. Kada su dom i obitelj stotinama kilometara udaljeni, studenti personaliziraju nekoliko kvadrata studentskog doma i daju mu privid doma. No, čini se da veliki broj studenata, bez obzira na to što je ostvario pravo na to, ipak ne može živjeti na istom mjestu, odnosno u starim sobama. Nagađa se da su sporna mjesta ostavljena stranim studentima, zatim da je riječ o informatičkim poteškoćama koje će se riješiti tijekom dana.

Foto: Screenshot/Facebook, SD Lašćina
 
Danas je započela i rezervacija ostalih soba te je, pokazuje pregršt objava nezadovoljnih studenata, problema u ovom procesu više nego ikada dosad.
 
Foto: Screenshot/Facebook, ekipa s CVJETNOG
 
Budući da u Studentskom centru, nadležnoj instituciji, ne odgovaraju na telefonske pozive, studentima preostaje samo čekati u neizvjesnosti i nadati se pozitivnom ishodu.

Komentari na članak

Vezani članci

Umjetnost1

Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za financiranje studentskih projekata iz područja kulture i umjetnosti

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci ohrabruje sve studente da se prijave na natječaj za dodjelu pozamašnih financijskih sredstava kojima će se omogućiti realizacija inovativnih studentskih umjetničkih projekata, koji će uvelike obilježiti i obogatiti riječku kulturnu scenu u 2018. godini.

SCZG izvana

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište stipendira petsto studenata s 10 tisuća kuna godišnje

Prijave traju od 15. veljače do 5. ožujka, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu

Note

Natječaj „International“

HDS dodjeljuje potporu za produkciju hrvatske glazbe u inozemstvu

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj „International“ za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Natječaj traje do 20. siječnja 2017. godine.

Logo Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Prijave su moguće do 29. travnja u 16 sati.

Zagreb

Studentski stanovi

Potraga za zagrebačkim boravištem

Svi studenti ne mogu biti smješteni u tri studentska doma u Zagrebu. Veliki broj studenata iz godine u godinu već od početka devetog mjeseca počinje potragu za idealnim smještajem. Mnogi nisu svjesni vrijednosti stana, pa se iste cijene mogu pronaći na Borongaju i udaljenoj Malešnici. No uz malo sreće i puno živaca, s vremenom se pronađe barem ono što otprilike odgovara kriterijima.