Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

SCZG izvana

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Od 17. kolovoza, kada su nešto iza 15 sati na službenoj stranici zagrebačkog Studentskog centra objavljeni rezultati Natječaja za smještaj u studentske domove, društvene su mreže preplavile objave nezadovoljnih studenata. Naime, u Facebook grupama svakog od domova vidljivo je nezadovoljstvo mnogobrojnih kandidata zbog pogrešaka prilikom obrade podataka, odnosno dokumenata koje je bilo potrebno dostaviti za prijavu.

Međutim, priča se tu ne zaustavlja. Istog su dana objavljeni termini rezervacija soba.

Foto: Screenshot/SC

Tko je god ikad studirao, zna koliko studentski dani mogu biti teški. S predavanjima, seminarima, kolokvijima, financijskim poteškoćama i drugim problemima studentskih dana lakše se nositi iz udobnosti svoga doma. Kada su dom i obitelj stotinama kilometara udaljeni, studenti personaliziraju nekoliko kvadrata studentskog doma i daju mu privid doma. No, čini se da veliki broj studenata, bez obzira na to što je ostvario pravo na to, ipak ne može živjeti na istom mjestu, odnosno u starim sobama. Nagađa se da su sporna mjesta ostavljena stranim studentima, zatim da je riječ o informatičkim poteškoćama koje će se riješiti tijekom dana.

Foto: Screenshot/Facebook, SD Lašćina
 
Danas je započela i rezervacija ostalih soba te je, pokazuje pregršt objava nezadovoljnih studenata, problema u ovom procesu više nego ikada dosad.
 
Foto: Screenshot/Facebook, ekipa s CVJETNOG
 
Budući da u Studentskom centru, nadležnoj instituciji, ne odgovaraju na telefonske pozive, studentima preostaje samo čekati u neizvjesnosti i nadati se pozitivnom ishodu.

Komentari na članak

Vezani članci

Smaragdni Eco Film Festival

Spoj kulture i ekologije

Smaragdni Eco Film Festival prima filmove o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Obnova domova u punom jeku - soba iznutra 3

Od 1. listopada

Ako još niste riješili smještaj – SC je osigurao mjesta za 300 studenata na Trešnjevci!

Iz Studentskog centra su poručili kako će cijena biti pristupačna, a sve dodatne informacije biti će uskoro dostupne na njihovim službenim stranicama.

START-UP Pula postani dio tima

Prijavi se i stekni vrijedna znanja i iskustva

START-UP udruga prima nove članove i volontere

Start-Up udruga iz Pule raspisala je natječaj za uključivanje studenata u kreiranje i provedbu projekata za 2015. godinu, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem životopisa najkasnije do 22. veljače.

osposobljavanje kontrola leta

Natječaj

U tijeku je potraga za kontrolorima letenja, prijavi se!

Hrvatska kontrola zračne plovidbe u potrazi je za dvanaestoro pametnih mladih ljudi koje će osposobiti za prestižno radno mjesto kontrolora letenja. Prepoznate li se u uvjetima natječaja, ne oklijevajte. Prijavite se i pojavite na njihovom radaru! Možete ostvariti zavidnu karijeru.

Menza S.D. Stjepan Radić

Studentska prehrana

Od danas u funkciji još jedna zagrebačka menza

– Svakodnevno moramo planirati dnevne aktivnosti u skladu s radovima koji se odvijaju. Restoran I dosad nije radio jer nije bilo dovoljno posla. Izabrali smo Restoran II jer je pristupačniji studentima invalidima kojih je ove godine u našem domu još više nego prethodnih godina. – izjavila je Jasna Tomašić, upraviteljica prehrane u Studentskom domu „Stjepan Radić“.