Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

SCZG izvana

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Od 17. kolovoza, kada su nešto iza 15 sati na službenoj stranici zagrebačkog Studentskog centra objavljeni rezultati Natječaja za smještaj u studentske domove, društvene su mreže preplavile objave nezadovoljnih studenata. Naime, u Facebook grupama svakog od domova vidljivo je nezadovoljstvo mnogobrojnih kandidata zbog pogrešaka prilikom obrade podataka, odnosno dokumenata koje je bilo potrebno dostaviti za prijavu.

Međutim, priča se tu ne zaustavlja. Istog su dana objavljeni termini rezervacija soba.

Foto: Screenshot/SC

Tko je god ikad studirao, zna koliko studentski dani mogu biti teški. S predavanjima, seminarima, kolokvijima, financijskim poteškoćama i drugim problemima studentskih dana lakše se nositi iz udobnosti svoga doma. Kada su dom i obitelj stotinama kilometara udaljeni, studenti personaliziraju nekoliko kvadrata studentskog doma i daju mu privid doma. No, čini se da veliki broj studenata, bez obzira na to što je ostvario pravo na to, ipak ne može živjeti na istom mjestu, odnosno u starim sobama. Nagađa se da su sporna mjesta ostavljena stranim studentima, zatim da je riječ o informatičkim poteškoćama koje će se riješiti tijekom dana.

Foto: Screenshot/Facebook, SD Lašćina
 
Danas je započela i rezervacija ostalih soba te je, pokazuje pregršt objava nezadovoljnih studenata, problema u ovom procesu više nego ikada dosad.
 
Foto: Screenshot/Facebook, ekipa s CVJETNOG
 
Budući da u Studentskom centru, nadležnoj instituciji, ne odgovaraju na telefonske pozive, studentima preostaje samo čekati u neizvjesnosti i nadati se pozitivnom ishodu.

Komentari na članak

Vezani članci

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Osmislite promotivnu kampanju i osvojite 1000 kuna

Sudionici moraju osmisliti kampanju koja će promovirati Dalmaciju kao destinaciju zdrave hrane i zdravih životnih navika. Prijave su otvorene do 8. travnja. Rješenja je potrebno predati do 17. travnja 2016. godine.

HSA cover

Regrutacija u tijeku

Hrvatska studentska asocijacija u potrazi za novim članovima

Prva dva tjedna ožujka rezervirana su za regrutaciju Hrvatske studentske asocijacije na Ekonomskom fakultetu, na kojoj su dobrodošli svi studenti željni novog poznanstva i iskustva.

Fotograf

Budi kreativan za bolje društvo

Natječaj za mlade kreativce koji žele rješavati društvene probleme

Otvoren je natječaj b.creative za umjetnike i poduzetnike u kulturi kojim se razmatra kako kulturnjaci i kreativci mogu pomoći u rješavanju problema današnjeg društva. Prijavite se na natječaj jer pobjednike očekuju mnogobrojne nagrade.

Jasna Ožanić

Financijska podrška

Rotary klub Zagreb Gradec dodjeljuje stipendije studentima zagrebačkih visokih učilišta

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene.

Baltičko more

Marija Djedović

Erasmus iskustvo: Prvi dan u nepoznatom

Iskustvo odlaska na razmjenu je sjajno. Neopisivo uzbuđenje, temeljite pripreme i konačno, put u nepoznato. Ali, kao i uvijek, ima uspona i padova. Moj je prvi dan bio jedan veliki – pad.