Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

SCZG izvana

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Od 17. kolovoza, kada su nešto iza 15 sati na službenoj stranici zagrebačkog Studentskog centra objavljeni rezultati Natječaja za smještaj u studentske domove, društvene su mreže preplavile objave nezadovoljnih studenata. Naime, u Facebook grupama svakog od domova vidljivo je nezadovoljstvo mnogobrojnih kandidata zbog pogrešaka prilikom obrade podataka, odnosno dokumenata koje je bilo potrebno dostaviti za prijavu.

Međutim, priča se tu ne zaustavlja. Istog su dana objavljeni termini rezervacija soba.

Foto: Screenshot/SC

Tko je god ikad studirao, zna koliko studentski dani mogu biti teški. S predavanjima, seminarima, kolokvijima, financijskim poteškoćama i drugim problemima studentskih dana lakše se nositi iz udobnosti svoga doma. Kada su dom i obitelj stotinama kilometara udaljeni, studenti personaliziraju nekoliko kvadrata studentskog doma i daju mu privid doma. No, čini se da veliki broj studenata, bez obzira na to što je ostvario pravo na to, ipak ne može živjeti na istom mjestu, odnosno u starim sobama. Nagađa se da su sporna mjesta ostavljena stranim studentima, zatim da je riječ o informatičkim poteškoćama koje će se riješiti tijekom dana.

Foto: Screenshot/Facebook, SD Lašćina
 
Danas je započela i rezervacija ostalih soba te je, pokazuje pregršt objava nezadovoljnih studenata, problema u ovom procesu više nego ikada dosad.
 
Foto: Screenshot/Facebook, ekipa s CVJETNOG
 
Budući da u Studentskom centru, nadležnoj instituciji, ne odgovaraju na telefonske pozive, studentima preostaje samo čekati u neizvjesnosti i nadati se pozitivnom ishodu.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Doktorski studij Komunikologija raspisuje natječaj za buduće doktorande

Riječ je o jedinom doktorskom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojeg studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.

Studentski dom Osijek

Studentski centar Osijek

Povećane subvencije za privatni smještaj studenata u Osijeku

Odobreno je 600 subvencija za privatni smještaj studenata osječkoga Sveučilišta u iznosu od 200 kuna mjesečno što je povećanje iznosa subvencija koje su do ove akademske godine iznosile 147 kuna.

Best of stand up

Stand-up comedy

Smijanje do suza s komičarima Studija Smijeha

Kratak bijeg od svakodnevnice i ovog tjedna omogućuje Studio Smijeha. Donosimo vam ovotjedni raspored predstava.

Profesor i student

Traži se najbolji profesor

INA otvorila prijave za natječaj NajMentor/ica

Po završetku natječaja najboljem profesoru u svakoj od kategorija, uručit će se plaketa i novčana nagrada, dok će student, koji ponudi najkreativniji razlog za nominaciju, osvojiti tablet.

Erasmus mobility

Agencija za mobilnost i programe EU

Sudjeluj u programima osposobljavanja i putuj po Europi!

Agencija za mobilnost i programe EU, u sklopu programa Erasmus, otvorila je poziv za mlade iz Hrvatske za sudjelovanje na projektima koje financira Europska unija. Sudionici imaju osiguran smještaj, a EU sufinancira i prijevoz u određenom postotku, ovisno o državi.