LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Od 17. kolovoza, kada su nešto iza 15 sati na službenoj stranici zagrebačkog Studentskog centra objavljeni rezultati Natječaja za smještaj u studentske domove, društvene su mreže preplavile objave nezadovoljnih studenata. Naime, u Facebook grupama svakog od domova vidljivo je nezadovoljstvo mnogobrojnih kandidata zbog pogrešaka prilikom obrade podataka, odnosno dokumenata koje je bilo potrebno dostaviti za prijavu.

Međutim, priča se tu ne zaustavlja. Istog su dana objavljeni termini rezervacija soba.

Foto: Screenshot/SC

Tko je god ikad studirao, zna koliko studentski dani mogu biti teški. S predavanjima, seminarima, kolokvijima, financijskim poteškoćama i drugim problemima studentskih dana lakše se nositi iz udobnosti svoga doma. Kada su dom i obitelj stotinama kilometara udaljeni, studenti personaliziraju nekoliko kvadrata studentskog doma i daju mu privid doma. No, čini se da veliki broj studenata, bez obzira na to što je ostvario pravo na to, ipak ne može živjeti na istom mjestu, odnosno u starim sobama. Nagađa se da su sporna mjesta ostavljena stranim studentima, zatim da je riječ o informatičkim poteškoćama koje će se riješiti tijekom dana.

Foto: Screenshot/Facebook, SD Lašćina
 
Danas je započela i rezervacija ostalih soba te je, pokazuje pregršt objava nezadovoljnih studenata, problema u ovom procesu više nego ikada dosad.
 
Foto: Screenshot/Facebook, ekipa s CVJETNOG
 
Budući da u Studentskom centru, nadležnoj instituciji, ne odgovaraju na telefonske pozive, studentima preostaje samo čekati u neizvjesnosti i nadati se pozitivnom ishodu.
FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR