Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Međunarodna udruga studenata elektrotehnike EESTEC već tradicionalno organizira operacijski događaj TOOL (Topic Oriented Optimized Learning) za 15 studenata iz cijele Europe pod nazivom Leaders of Tomorrow III. Započeo je 21. svibnja i trajat će do 28. svibnja. Posljednje tri godine uživao je velik interes studenata europskih sveučilišta. Zadržan je jednak broj polaznika kako se ne bi narušila kvaliteta.

Danas je veliki naglasak stavljen na usvajanje praktičnih vještina, pokrivanje širokog pojasa tehničkih znanja te poticanje analitičkog razmišljanja. Stoga se udruga okreće organiziranju operacijskih projekata kojima želi izbrusiti soft skills vještine sudionika. Upravo one će napraviti razliku između odličnog i prosječnog zaposlenika, a u krajnjoj liniji i između vođe i sljedbenika. Na taj način studentima je pružena mogućnost usvajanja znanja koja se ne mogu dobiti na fakultetu.

Sudionici su izabrani selektivnim postupkom na temelju motivacijskih pisama. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirana u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Premda je naglasak na vještinama vođa, teme predavanja obuhvatit će šire područje. Izvodit će se treninzi posvećeni self managementu koji su neophodni za buduće vođe. Sudionici će slušati niz predavanja te sudjelovati u nizu praktičnih vježbi. Treninge će održati certificirani EESTEC treneri. Teme pojedinih treninga dolaze iz područja intrapersonalnih, interpersonalnih i timskih vještina (npr. upravljanje projektima, prezentacijske vještine, emocionalna inteligencija, grupne dinamike itd.).

Osim akademskog dijela, internacionalni studenti imat će priliku upoznati Zagreb na jedan drukčiji način, a domaći studenti imat će priliku družiti se s njima i pokazati im svoj grad u najljepšem svjetlu.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Damir Halilić Hal u VIB-u

Uz izložbu Grammyjem nagrađivanog fotografa Alana Messara

Koncertna promocija Damira Halilića Hala u Vintage Industrial Baru!

Hal je u proteklih je nekoliko godina na glazbenim turnejama proputovao Ameriku i Europu, a ovih je dana pod okriljem Croatia Recordsa snimio šesti studijski album „50".

Anksioznost

Poziv na oprez studenticama

Poznati manijak s crnim brkovima i dalje masturbira u okolici Studentskog doma „Lašćina”

Već 4 mjeseca ima susrete s njim. Uvijek ga sreće u jutarnjim satima, u blizini Studentskog doma „Lašćina”, osnovne škole i vrtića. Nakon ponovnog susreta studentica nam je prenijela svoja iskustva s uličnim manijakom i pozvala sve studentice na oprez.

Radovi na Savi - dvorište

Obnova studentskih domova

FOTO: Pogledajte kako napreduju radovi na Savi

Radovi su trenutno u fazi postavljanja izolacije. Radnici se nadaju da će uspjeti to odraditi dok ne padne kiša. Također, postavljaju se i novi prozori.

Veliki filmski kviz - rođendan/naslovna

Nova horor-kategorija na FAK-ovom kvizu

Prijavite se na novo izdanje Velikog filmskog kviza!

Struktura kviza neće se previše razlikovati od prethodnih, uz obaveznu (i prigodnu) novu horor-kategoriju pod naslovom „Kad jaganjci utihnu”.

6. VegeSajam

Biljna prehrana

Veganski burgeri, pašticada i biljne paštete na VegeSajmu

Udruga Prijatelji životinja poziva sve zainteresirane Zagrepčane i goste da posjete VegeSajam u centru grada te otkriju ukusne i zdrave biljne proizvode.