Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Međunarodna udruga studenata elektrotehnike EESTEC već tradicionalno organizira operacijski događaj TOOL (Topic Oriented Optimized Learning) za 15 studenata iz cijele Europe pod nazivom Leaders of Tomorrow III. Započeo je 21. svibnja i trajat će do 28. svibnja. Posljednje tri godine uživao je velik interes studenata europskih sveučilišta. Zadržan je jednak broj polaznika kako se ne bi narušila kvaliteta.

Danas je veliki naglasak stavljen na usvajanje praktičnih vještina, pokrivanje širokog pojasa tehničkih znanja te poticanje analitičkog razmišljanja. Stoga se udruga okreće organiziranju operacijskih projekata kojima želi izbrusiti soft skills vještine sudionika. Upravo one će napraviti razliku između odličnog i prosječnog zaposlenika, a u krajnjoj liniji i između vođe i sljedbenika. Na taj način studentima je pružena mogućnost usvajanja znanja koja se ne mogu dobiti na fakultetu.

Sudionici su izabrani selektivnim postupkom na temelju motivacijskih pisama. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirana u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Premda je naglasak na vještinama vođa, teme predavanja obuhvatit će šire područje. Izvodit će se treninzi posvećeni self managementu koji su neophodni za buduće vođe. Sudionici će slušati niz predavanja te sudjelovati u nizu praktičnih vježbi. Treninge će održati certificirani EESTEC treneri. Teme pojedinih treninga dolaze iz područja intrapersonalnih, interpersonalnih i timskih vještina (npr. upravljanje projektima, prezentacijske vještine, emocionalna inteligencija, grupne dinamike itd.).

Osim akademskog dijela, internacionalni studenti imat će priliku upoznati Zagreb na jedan drukčiji način, a domaći studenti imat će priliku družiti se s njima i pokazati im svoj grad u najljepšem svjetlu.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Ples Tin i Anna

Ples sa istinskim zvijezdama

Više od dvjesto plesnih parova iz cijelog svijeta stiže na Zagreb Dance Grand Prix

Ljubitelji ritma sambe, valcera, paso doblea, tanga ili cha-cha-cha imat će priliku upoznati se s plesnim vještinama državnih prvaka Anne Illine i Tina Sanjkovića koji su od ožujka ove godine prvaci u latinoameričkim plesovima.

Atletska staza i štoperica

Razvoj gradskog sporta

Zagreb dobiva novu atletsku dvoranu

Dvorana će se prostirati na 9 tisuća metara kvadratnih na kojima će biti staze, skakališta te bacalište kugle, a tribine će moći primiti 200 gledatelja.

Superoperater - Tvornica kulture

Zagrebačka rock četvorka

Superoperater u Tvornici kulture

U ovoj postavi čine novitet na domaćoj sceni, ali pojedinačno iza sebe imaju više desetljeća bavljenja glazbom u poznatim hrvatskim bendovima.

Oculus Rift - Sajam stipendija

Znate li što vas očekuje na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja?

Bolidi, bespilotna letjelica te 3D printer i skener sutra na Sajmu stipendija

Sajam stipendija ponosno predstavlja slovenske studijske programe i studente koji su proizveli jedinstvene visokotehnološke uređaje.

Natpis Šara

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Slobodna mjesta u zagrebačkim studentskim domovima čekaju nove stanare

Studenti koji će se u dom useliti nakon ovog spuštanja granice nemaju pravo na rezervaciju sobe te će se morati zadovoljiti nekim od preostalih praznih mjesta u studentskim domovima.