Usvajanje vještina vođe

Studenti europskih sveučilišta stigli na treće izdanje TOOL-a u Zagreb

Zagreb

U tijeku je operacijski događaj TOOL. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirano u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Međunarodna udruga studenata elektrotehnike EESTEC već tradicionalno organizira operacijski događaj TOOL (Topic Oriented Optimized Learning) za 15 studenata iz cijele Europe pod nazivom Leaders of Tomorrow III. Započeo je 21. svibnja i trajat će do 28. svibnja. Posljednje tri godine uživao je velik interes studenata europskih sveučilišta. Zadržan je jednak broj polaznika kako se ne bi narušila kvaliteta.

Danas je veliki naglasak stavljen na usvajanje praktičnih vještina, pokrivanje širokog pojasa tehničkih znanja te poticanje analitičkog razmišljanja. Stoga se udruga okreće organiziranju operacijskih projekata kojima želi izbrusiti soft skills vještine sudionika. Upravo one će napraviti razliku između odličnog i prosječnog zaposlenika, a u krajnjoj liniji i između vođe i sljedbenika. Na taj način studentima je pružena mogućnost usvajanja znanja koja se ne mogu dobiti na fakultetu.

Sudionici su izabrani selektivnim postupkom na temelju motivacijskih pisama. Prvo izdanje održalo se 2014. godine u Krakovu, prošle godine je organizirana u Münchenu, a ove godine tu čast ima upravo Zagreb.

Premda je naglasak na vještinama vođa, teme predavanja obuhvatit će šire područje. Izvodit će se treninzi posvećeni self managementu koji su neophodni za buduće vođe. Sudionici će slušati niz predavanja te sudjelovati u nizu praktičnih vježbi. Treninge će održati certificirani EESTEC treneri. Teme pojedinih treninga dolaze iz područja intrapersonalnih, interpersonalnih i timskih vještina (npr. upravljanje projektima, prezentacijske vještine, emocionalna inteligencija, grupne dinamike itd.).

Osim akademskog dijela, internacionalni studenti imat će priliku upoznati Zagreb na jedan drukčiji način, a domaći studenti imat će priliku družiti se s njima i pokazati im svoj grad u najljepšem svjetlu.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Atelje

Zanimljiva izložba svestrane Željke Lazar

"Iz ateljea" u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

Za sve ljubitelje slikarstva Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pripremila je zanimljiv događaj.

Buvljak

Posjetimo ovaj vikend buvljake!

Vrijeme za obnovu garderobe

Hrelić je dugo bio sinonim za prodaju rabljenih i unikatnih predmeta i odjeće. Danas uz Hrelić imamo mnogo second hand trgovina koje privlače sve veći broj zainteresiranih, a nekoliko puta godišnje organiziraju se i buvljaci.

izvor: https://unsplash.com/photos/C05KN4h8WKw

Profesionalni uspjeh

Popis mekih i tvrdih vještina koje poslodavci traže u 2019. godini

Postoje mnoge meke i tvrde vještine kojima možemo podebljati svoj životopis i tako privući poslodavce. No s promjenama na tržištu rada mijenjaju se i potrebe poslodavaca, stoga donosimo informacije o tome kakve su one u 2019. godini.

STEM Games 2018

Studentsko natjecanje

„STEM Games” okuplja više od 1000 studenata na jednom mjestu

– Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student. – rekao je Luka Fućek.

Dragon BBQ 1

„All you can eat” azijski restoran Dragon BBQ

Bogatstvo okusa azijske kuhinje po pristupačnim cijenama u centru Zagreba

Savršeno mjesto za avanturistički prvi spoj – panazijski „all you can eat” restoran Dragon BBQ nedavno otvoren u Green Gold centru.