Odluka Studentskog centra

Službeno: Stanari Save moraju iseliti do kraja lipnja

SCZG izvana

Studentice i studenti, čiji fakulteti nisu uskladili ispitne rokove s početkom Europskih sveučilišnih igara, zbog kojih se sve ovo i događa, moći će se privremeno useliti u druge studentske domove (Šara, Cvjetno, Lašćina), ovisno o tome koliko će u njima biti mjesta.

Studentice i studenti koji su smješteni u Studentskom domu Stjepan Radić svoje će sobe morati napustiti do 30. lipnja. Službena je to odluka koju je u petak pustio u javnost Studentski centar u Zagrebu. Iako su izvori iz Studentskog centra neslužbeno rekli da će prijelomni datum biti 24. lipnja, ipak je donesena odluka da se produži pravo na smještaj studenata.

Studentice i studenti, čiji fakulteti nisu uskladili ispitne rokove s početkom Europskih sveučilišnih igara, zbog kojih se sve ovo i događa, moći će se privremeno useliti u druge studentske domove (Šara, Cvjetno, Lašćina), ovisno o tome koliko će u njima biti mjesta.

Ovog ljeta bit će organiziran i ljetni smještaj u Studentskom domu Cvjetno. Trajat će od 15. srpnja do 31. kolovoza, a studenti će za tih mjesec i pol dana trebati izdvojiti 900 kuna. Za ljetni se smještaj studenti mogu predbilježiti u upravi studentskog doma u kojem su smješteni. 

Nakon što se studenti isele iz studentskog doma na Savi, tamo će se useliti tisuće stranih studenata – sportaša, koji će se natjecati na Europskim sveučilišnim igrama od 12. do 25. srpnja. Natjecanje bi, prema riječima organizatora, trebalo nadmašiti Univerzijadu 1987. 

Komentari na članak

Vezani članci

mural

Ususret velikom natjecanju

Zagreb se Zag-Rij-ava za Europske sveučilišne igre

Europske sveučilišne igre trebale bi u Zagrebu i Rijeci ugostiti preko pet tisuća studenata sportaša iz cijele Europe. Uz njih, svojim sudjelovanjem bi natjecanje trebalo uveličati čak dvije tisuće volontera.

Junak sa Save glumci

Kazališna predstava stanara studentskog doma

Junak sa Save se vraća na pozornicu nakon uspješne premijere

Predstava je utemeljena na događajima i likovima koji su poznati stanovnicima stundentskog doma na Savi. Od „tajnih" šifri pomoću kojih se preprodaje laka droga i guranja preko reda u menzi pa sve do ozbiljnih problema kao što su otvaranje vina ili pudinga.

Budimpešta

Povoljan smještaj u Europi

FOTO: 10 najjeftinijih europskih destinacija po cijenama smještaja

Ispitni rokovi su pri kraju i pravo je vrijeme da se nagradite nekim jeftinim putovanjem.

Klikom po Savi 1

Projekt „Klikom po Savi“

INTERVJU: Duh najvećeg hrvatskog studentskog doma ostat će uhvaćen objektivom jedne brucošice

Za kraj godine, donosimo vam intervju sa Sarom Filipom, djevojkom koja je ovjekovječila brojne dane i noći na Savi – najvećem studentskom domu u Hrvatskoj.

Preuređenje SD Cvjetno naselje

Higijenski uvjeti

Sanitarna kontrola u Cvjetnom naselju

Kako bi se spriječili nehigijenski uvjeti u domu, započinje sanitarna kontrola na Cvjetnom. Uskoro se može očekivati i u drugim studentskim domovima.