Najnovije informacije

Ljetni smještaj na Cvjetnom, stanari Save prijevremeno sele

S.D. Stjepan Radić

Ovakav rasplet dogodio se jer pojedini fakulteti nisu prilagodili nastavu i ispitne rokove terminu Europskih sveučilišnih igara, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja. Procjenjuje se da će na najvećem sportskom natjecanju ikad održanom u Hrvatskoj sudjelovati pet tisuća sportaša te dvije tisuće volontera. 

Što se više približava kraj akademske godine, stanari zagrebačkih studentskih domova postavljaju sve više pitanja o uvjetima ljetnog smještaja u studentskim domovima, ali i najavljenim prijevremenim iseljenjima iz njihovih soba. Iz pouzdanih izvora saznajemo da će ljetni smještaj biti omogućen i ove godine, ali ne u Studentskom domu Ante Starčević, kako se nagađalo, već u Studentskom domu Cvjetno naselje. Ljetni smještaj studenti će moći koristiti od 15. srpnja do 31. kolovoza, a koštat će ukupno 900 kuna. Razlog nešto više cijene smještaja preko ljeta je taj što u tom periodu smještaj ulazi u sustav PDV-a. Stanari studentskih domova Lašćina, Ante Starčević i Cvjetno naselje moći će ostati u svojim sobama sve do 15. srpnja, dokad će smještaj plaćati po "normalnim" cijenama.  

Nešto drugačija je situacija u Studentskom domu Stjepan Radić koji će, prema posljednjim informacijama, ugostiti sve sportaše i volontere tijekom Europskih sveučilišnih igara. Stanari "Save" će svoje sobe biti primorani napustiti već 24. lipnja. Ipak, to ne znači da će studenti ostati "beskućnici", već će se za njih pronaći mjesta u drugim studentskim domovima, u kojima navodno ima slobodnih mjesta.

Ovakav rasplet dogodio se jer pojedini fakulteti nisu prilagodili nastavu i ispitne rokove terminu Europskih sveučilišnih igara, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja. Procjenjuje se da će na najvećem sportskom natjecanju ikad održanom u Hrvatskoj sudjelovati pet tisuća sportaša te dvije tisuće volontera. 

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Obnova studentskih domova

SC testirao rezultate natječaja, saznajte kad dolaze pravi

"Ispričavamo se studentima koji su tokom jučerašnjega dana zbunjeni rasporedom mjesta koje su vidjeli na svojim osobnim web-profilima. Raspored mjesta vršiti će se u sklopu obnovljenih domova, tj. paviljona."

Nogomet 3 na 3, osmina finala

Studentski dan sporta

FOTO: Nogomet i košarka 3 na 3 obilježili su sportski petak na Savi

U Studentskom domu Stjepan Radić petak je bio ispunjen sportom. U sklopu održavanja Studentskog dana sporta odigravale su se posljednje košarkaške i nogometne utakmice.

Prosvijed za studentski standard

Zagrebački studenti spremaju prosvjed

Posljednji pozdrav studentskom standardu

Zagrebački studenti idućeg utorka prosvjeduju zbog odluka nadležnih institucija koje su ugrozile studentski standard

Novi paviljoni na Savi

Očitovanje Studentskog zbor studentima

Studentski zbor odgovorio nezadovoljnim studentima

Žalosti nas vidjeti plakate izlijepljene po studentskim domovima s natpisima „SC + SZ“ i „SC=SZ“ te komentare pojedinaca na društvenim mrežama kako smo kupljeni od strane Studentskog centra. Studentski se zbor u posljednja dva mjeseca u potpunosti posvetio ovakvom načinu borbe za studentski standard i u niti jednom trenutku nije okrenuo leđa studentima.

Prijave

Univerzijada

Započele prijave za ESI Zagreb – Rijeka 2016!

Hrvatske predstavnike, sukladno ostvarenom pravu nastupa, za nastup na Igrama prijavljuje Hrvatski akademski sportski savez. Ukoliko je za nastup na Igrama zainteresirana zemlja koja nije članica EUSA-e, kako bi ostvarila pravo nastupa prethodno je obvezna izravno se javiti uredu EUSA-e.