Sveučilište u Splitu

Senat odobrio nastavak studiranja studentima koji su izgubili pravo upisa

Splitska riva I

Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je odluku kojom se sastavnicama sveučilišta dopušta da donesu odluku o tome hoće li studentima omogućiti treći upis. Odluka je donesena 27. rujna i odnosi se na sudente koji su do sada skupili bar polovicu od ukupnog broja ECTS-a.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na 18. sjednici Senata predložio je da se studentima koji su izgubili pravo studiranja omogući nastavak školovanja. Senat Sveučilišta u Splitu u petak, 27. rujna, donio je odluku koja je istoga dana i stupila na snagu, a riječ je o donošenju preporuke sastavnicama Sveučilišta o odobravanju nastavka studija studentima koji su izgubili pravo studiranja.

Sukladno Pravilniku o studijima i sustavu studiranja na Sveučilištu u Splitu nastavak studija imaju pravo studenti koji su u akademskoj godini u kojoj su predmeti zbog kojeg su izgubili pravo školovanja stekli najmanje polovicu od ukupnog broja ECTS bodova. Također, studentu kojemu se odobri nastavak studiranja temeljem toga naplatit će se školarina u punom iznosu. Pravo na treći upis student može iskoristiti samo jednom tijekom studiranja.

Ovom odlukom dano je pravo fakultetima da samostalno donesu odluku o tome hoće li studentima koji se nalaze u ovoj situaciji i onima koji ispunjavaju uvjete omogućiti treći upis. Tekst odluke Senata dostupan je ovdje.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Osoba koja je diplomirala

Pravilnik o studiranju na Sveučilištu u Zagrebu

Zamrzavanje godine – kako, kada i zašto

Među mnogim člancima Pravilnika pronašao se i onaj o zamrzavanju godine. Stavke na temelju kojih se može ostvariti to pravo jasno su definirane, no postoji i stavka „nešto drugo“. Studentima koji žele sačuvati studiranje zbog opravdanog razloga važno je znati neke pojedinosti o samom procesu.

OTP banka

Savjeti za produktivnije studiranje

Greške koje biste trebali izbjegavati na fakultetu

Nešto što je tipično za svakog studenta jest odgađanje obaveza i ona poznata "sutra ću". Naravno, sve ovisi o vašim sposobnostima i mogućnostima da nadoknadite zaostale obaveze (bilo na faksu ili na studentskom poslu).

Rektorat
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_Josipa_Jurja_Strossmayera_u_Osijeku#/media/Datoteka:Rektorat_Osijek.JPG

Informacijske i komunikacijske znanosti

Doktorski studij komunikologije raspisuje natječaj za buduće doktorande

– Očekujemo da će se i ove godine na natječaj prijaviti velik broj zainteresiranih od kojih će se na studij upisati oni najbolji, što će – uz visoke standarde izvedbe studija – dodatno pridonijeti njegovoj kvaliteti. – istaknuo je prof. dr. sc. Pero Maldini.

https://pixabay.com/photos/graduation-graduation-day-2038864/

Brucoši vs. diplomci

Što od studija očekuju brucoši, a što diplomci nakon njegova završetka

O čemu studenti razmišljaju tijekom prve godine na fakultetu, a s čime kasnije vode borbu? Ispunjavaju li sva svoja očekivanja s početka i jesu li i dalje optimistični oko pronalaska posla s polupraznim CV-om? Pročitajte kako naši perspektivni brucoši i diplomci gledaju na ovu situaciju.

2. Sajam karijera HBŽ

Poticanje maturanata na studiranje u Zagrebu

Zagrebački klub livanjskih studenata i ove godine organizira Sajam karijera HBŽ

Studenti okupljeni u Zagrebački klub livanjskih studenata odlučili su budućim studentima približiti iskustvo studiranja na Sveučilištu u Zagrebu.