Sveučilište u Splitu

Senat odobrio nastavak studiranja studentima koji su izgubili pravo upisa

Splitska riva I

Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je odluku kojom se sastavnicama sveučilišta dopušta da donesu odluku o tome hoće li studentima omogućiti treći upis. Odluka je donesena 27. rujna i odnosi se na sudente koji su do sada skupili bar polovicu od ukupnog broja ECTS-a.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na 18. sjednici Senata predložio je da se studentima koji su izgubili pravo studiranja omogući nastavak školovanja. Senat Sveučilišta u Splitu u petak, 27. rujna, donio je odluku koja je istoga dana i stupila na snagu, a riječ je o donošenju preporuke sastavnicama Sveučilišta o odobravanju nastavka studija studentima koji su izgubili pravo studiranja.

Sukladno Pravilniku o studijima i sustavu studiranja na Sveučilištu u Splitu nastavak studija imaju pravo studenti koji su u akademskoj godini u kojoj su predmeti zbog kojeg su izgubili pravo školovanja stekli najmanje polovicu od ukupnog broja ECTS bodova. Također, studentu kojemu se odobri nastavak studiranja temeljem toga naplatit će se školarina u punom iznosu. Pravo na treći upis student može iskoristiti samo jednom tijekom studiranja.

Ovom odlukom dano je pravo fakultetima da samostalno donesu odluku o tome hoće li studentima koji se nalaze u ovoj situaciji i onima koji ispunjavaju uvjete omogućiti treći upis. Tekst odluke Senata dostupan je ovdje.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Žena gleda u ocean

Tamara Kordovan

Apsolventska „bucket" lista

Nakon mjesec dana izležavanja i nadoknađivanja svog onog sna koji sam izgubila u protekle tri godine, napokon mi se vratila volja za životom. Doslovno. E, a kad se čovjeku vrati volja za životom, on počne imati ambicije.

Domagoj Babić

Intervju: Domagoj Babić

Iskustvo studiranja na Princetonu: rokovi ne postoje, a ocjene su tabu tema!

Domagoj Babić već je treću godinu zaredom uspješan student ekonomije i financija na poznatom američkom Sveučilištu Princeton. Za Studentski.hr otkriva kako je živjeti i studirati u stranoj zemlji.

Kape u zraku

Muke po apsolventuri

10 znakova da ste konačno spremni diplomirati

Donosimo vam 10 znakova koji jasno pokazuju kako je krajnje vrijeme da se pokrenete, diplomirate i odete s fakulteta.

Croatia records

Intervju s pjevačem

Dominik Blaževac: Glazbena karijera u usponu uz redovno studiranje

Dominik Blaževac, brodski pjevač i osječki student, probio se na glazbenu scenu 2016. godine. Student je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, smjer Glazbena pedagogija za koju kaže da mu je uvelike pomogla u stvaranju glazbe. 

Kape u zraku

Udruga sisačkih studenata

Posjetite 3. Dan fakulteta u Sisku

Informacije će sa svim posjetiteljima rado podijeliti iskusni studenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ekonomije, Prava, Filozofskog fakulteta, Šumarstva, Medicine, Prometa, Tehničkog Veleučilišta i mnogih drugih visokih učilišta.