Sveučilište u Splitu

Senat odobrio nastavak studiranja studentima koji su izgubili pravo upisa

Splitska riva I

Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je odluku kojom se sastavnicama sveučilišta dopušta da donesu odluku o tome hoće li studentima omogućiti treći upis. Odluka je donesena 27. rujna i odnosi se na sudente koji su do sada skupili bar polovicu od ukupnog broja ECTS-a.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na 18. sjednici Senata predložio je da se studentima koji su izgubili pravo studiranja omogući nastavak školovanja. Senat Sveučilišta u Splitu u petak, 27. rujna, donio je odluku koja je istoga dana i stupila na snagu, a riječ je o donošenju preporuke sastavnicama Sveučilišta o odobravanju nastavka studija studentima koji su izgubili pravo studiranja.

Sukladno Pravilniku o studijima i sustavu studiranja na Sveučilištu u Splitu nastavak studija imaju pravo studenti koji su u akademskoj godini u kojoj su predmeti zbog kojeg su izgubili pravo školovanja stekli najmanje polovicu od ukupnog broja ECTS bodova. Također, studentu kojemu se odobri nastavak studiranja temeljem toga naplatit će se školarina u punom iznosu. Pravo na treći upis student može iskoristiti samo jednom tijekom studiranja.

Ovom odlukom dano je pravo fakultetima da samostalno donesu odluku o tome hoće li studentima koji se nalaze u ovoj situaciji i onima koji ispunjavaju uvjete omogućiti treći upis. Tekst odluke Senata dostupan je ovdje.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Švedska zastava

Istraživanje britanskih znanstvenika

Švedska i Njemačka proglašene najjeftinijim zemljama za studiranje

Analiza britanskih znanstvenika pokazuje u kojim državama je najjeftinije, a u kojim najskuplje studirati. U obzir su uzeti troškovi školarine i života.

AZVO, predstavljanje rezultata istraživanja

Rezultati istraživanja

Većina srednjoškolaca želi studirati, tek nešto više od polovice svoju budućnost vidi u Hrvatskoj

– U istraživanju je detaljno obrađeno nekoliko tematskih cjelina, poput očekivanja učenika i aspiracija za nastavak obrazovanja ili ulazak u svijet rada, zatim informiranosti učenika o upisima u sustav visokog obrazovanja, znanjima o provedbi ispita državne mature i upisima na studijske programe, čimbenicima odabira studija, doživljaju vlastite budućnosti i budućnosti države i svijeta. – istaknuo je Boris Jokić.

https://pixabay.com/photos/workplace-team-business-meeting-1245776/

Trodnevna besplatna edukacija

Universitas uči studente kako uspješno studirati

U sklopu projekta UniMARS provodi se trodnevna edukacija kojoj je cilj poboljšavati znanja i omogućiti stjecanje novih vještina za uspješno studiranje. Zakazana je za razdoblje od 22. do 24. listopada, a ulaz je slobodan.

Posao

Rad i studiranje

Kako posao uskladiti sa studiranjem

Kao što to znaju svi koji su probali, uspješno balansiranje između faksa, posla i privatnog života nije nimalo jednostavno. Ali nije neizvedivo!

Štrebanje

Sebastijan Ivasović

Studiranje kao moda - studiranje i ostale tlake...

Sveučilišta su puna nemotiviranih studenata koji na visoko obrazovanje gledaju kao na još jednu petogodišnju srednju školu.