Razvijanje pravničkih vještina

Pravnikova stručna praksa po deseti put povezuje studente s odvjetničkim uredima

Pravni fakultet u Zagrebu

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.

U tijeku je natječaj za X. Pravnikovu stručnu praksu. Projekt je započeo kao ideja ambicioznih studenata željnih praktičnih znanja, a stasao je u stabilnu tradiciju koju je prepoznao Pravni fakultet i izvrsno prihvatila studentska populacija.

Ova stručna praksa svake godine uspješno povezuje sposobne studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima, a s ciljem stjecanja konkretnog iskustva u radu s kvalitetnim mentorima. Ideja je proizašla iz činjenice da studenti nakon završenog studija imaju veliko teorijsko znanje, ali o načinu kako pravo zapravo funkcionira u praksi znaju vrlo malo. Na ovaj način naučeno na fakultetu uče primijeniti u stvarnim predmetima. Otkrivaju kako najbolje komunicirati sa strankama te se upoznaju s budućim kolegama odvjetnicima. Projektom se otvara prilika da studenti već tijekom studija razviju prijeko potrebne vještine.

Deseto izdanje obuhvaća nekoliko novosti, među kojima je najbitnija ta da je proširen popis odvjetničkih ureda koji se uključuju u projekt. Natječaj je otvoren za studente treće, četvrte i pete godine studija. Također, ovo je prilika studentima koji praksu odrade u odvjetničkim uredima da ostvare 10 ECTS-a na petoj godini studija, sukladno uputama o praktičnim vježbama na stranicama fakulteta. Onima koji su odradili praksu, a nisu još upisali Praktične vježbe devetog semestra, ECTS-i će se priznavati uz podnošenje molbe za priznanje obavljene prakse. Sve dodatne podatke možete pronaći u službenom tekstu natječaja koji je u cijelosti objavljen na službenoj stranici udruge Pravnik i na Facebook događaju.

Prijave traju do petka, 17. ožujka u 23:59 sati. Šalju se na adresu strucna.praksa@gmail.com, a trebaju sadržavati ime i prezime kandidata, godinu studija, prioritetno poredana tri ureda u kojima kandidat želi odrađivati praksu te životopis. Po završetku roka za prijave kandidati će biti kontaktirani e-mailom.

Komentari na članak

Vezani članci

Rotate the industry

Konferencija na FSB-u

„Rotate the industry”: Velika poslovna imena, simulirani intervju za posao i CV

Najpoznatija imena iz polja ekonomije, prava, strojarstva, informatike i farmacije svoja će znanja pokušati prenijeti sudionicima konferencije koju organiziraju Studentski zbor FSB-a i Rotaract klub Zagreb Centar, a koja će se održati 7. travnja na FSB-u.

https://www.pinterest.com/pin/519180663286765039/

Europska nagrada

Otvoren natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu

„Cilj natječaja je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.” – stoji u opisu natječaja.

Fb cover

Studentski.hr te poziva:

Postani i ti dio najveće studentske priče!

Pozivamo vas da se pridružite našem timu kako biste stekli nova radna iskustva, usavršili svoje vještine te proširili svoju i našu mrežu prijateljstava i poznanstava!

Muzej iluzija pretvara se u Muzej realnosti

Suradnja Muzeja iluzija i UNICEF-a

Odvažite se iskusiti realnost u Muzeju iluzija

Muzej iluzija danas i sutra pretvara se u Muzej realnosti, i to prvi u svijetu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Get in the ring

Natjecanje "Get in the ring"

Uspješni osnivači startupa odmjeravaju snage u boksačkom ringu

Razvojne institucije HUB385 i Zagrebački inkubator poduzetništva pripremili su bogat dvodnevni sadržaj za hrvatsko izdanje globalnog programa "Get in the ring". Prijave za natjecatelje otvorene su do 7. travnja.