Razvijanje pravničkih vještina

Pravnikova stručna praksa po deseti put povezuje studente s odvjetničkim uredima

Pravni fakultet u Zagrebu

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.

U tijeku je natječaj za X. Pravnikovu stručnu praksu. Projekt je započeo kao ideja ambicioznih studenata željnih praktičnih znanja, a stasao je u stabilnu tradiciju koju je prepoznao Pravni fakultet i izvrsno prihvatila studentska populacija.

Ova stručna praksa svake godine uspješno povezuje sposobne studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima, a s ciljem stjecanja konkretnog iskustva u radu s kvalitetnim mentorima. Ideja je proizašla iz činjenice da studenti nakon završenog studija imaju veliko teorijsko znanje, ali o načinu kako pravo zapravo funkcionira u praksi znaju vrlo malo. Na ovaj način naučeno na fakultetu uče primijeniti u stvarnim predmetima. Otkrivaju kako najbolje komunicirati sa strankama te se upoznaju s budućim kolegama odvjetnicima. Projektom se otvara prilika da studenti već tijekom studija razviju prijeko potrebne vještine.

Deseto izdanje obuhvaća nekoliko novosti, među kojima je najbitnija ta da je proširen popis odvjetničkih ureda koji se uključuju u projekt. Natječaj je otvoren za studente treće, četvrte i pete godine studija. Također, ovo je prilika studentima koji praksu odrade u odvjetničkim uredima da ostvare 10 ECTS-a na petoj godini studija, sukladno uputama o praktičnim vježbama na stranicama fakulteta. Onima koji su odradili praksu, a nisu još upisali Praktične vježbe devetog semestra, ECTS-i će se priznavati uz podnošenje molbe za priznanje obavljene prakse. Sve dodatne podatke možete pronaći u službenom tekstu natječaja koji je u cijelosti objavljen na službenoj stranici udruge Pravnik i na Facebook događaju.

Prijave traju do petka, 17. ožujka u 23:59 sati. Šalju se na adresu strucna.praksa@gmail.com, a trebaju sadržavati ime i prezime kandidata, godinu studija, prioritetno poredana tri ureda u kojima kandidat želi odrađivati praksu te životopis. Po završetku roka za prijave kandidati će biti kontaktirani e-mailom.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišni kampus

Komunikacijske i prezentacijske vještine

Dubrovački Studentski zbor ponovo priprema govorničku školu

– Ponosan sam što Govornička škola „Grgur Ninski“ postaje kontinuiran događaj na Sveučilištu u Dubrovniku. – rekao je Marko Plavčić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Studenti i volontiranje

Europska volonterska služba

Potpuno pokriveni troškovi i džeparac za volontiranje u Rumunjskoj

Do 17. prosinca mladi koji žele razviti svoje kritičko mišljenje mogu se prijaviti za volontiranje u Rumunjskoj gdje će pomagati djeci, a svi će im troškovi biti pokriveni.

Marjanska bicikijada

Humanitarna akcija

Više od osamdeset biciklista doprinosi humanijem Splitu

Prikupljena sredstva donirat će se Centru Juraj Bonači za sportsko-edukativno uređenje dvorišta s ciljem podizanja kvalitete boravka i provođenja raznih aktivnosti na otvorenom prostoru, što u konačnici poboljšava senzorno-motoričke sposobnosti korisnika.

https://pixabay.com/photos/people-girls-women-students-2557399/

Jesenski stručni seminar

Organiziraju se seminari za studente tehničkih usmjerenja koji žele učiti i putovati

BEST Zagreb pruža odličnu priliku studentima s tehničkih i tehnoloških fakulteta da jesen provedu na zabavan način, a usput i nešto nauče. Prijave su otvorene do 12. svibnja.

Voogle konferencija 2016

Voogle konferencija 2016

Poslovne prilike za studente na konferenciji u Varaždinu

U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Ulaznice za studente su besplatne.