Razvijanje pravničkih vještina

Pravnikova stručna praksa po deseti put povezuje studente s odvjetničkim uredima

Pravni fakultet u Zagrebu

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.

U tijeku je natječaj za X. Pravnikovu stručnu praksu. Projekt je započeo kao ideja ambicioznih studenata željnih praktičnih znanja, a stasao je u stabilnu tradiciju koju je prepoznao Pravni fakultet i izvrsno prihvatila studentska populacija.

Ova stručna praksa svake godine uspješno povezuje sposobne studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima, a s ciljem stjecanja konkretnog iskustva u radu s kvalitetnim mentorima. Ideja je proizašla iz činjenice da studenti nakon završenog studija imaju veliko teorijsko znanje, ali o načinu kako pravo zapravo funkcionira u praksi znaju vrlo malo. Na ovaj način naučeno na fakultetu uče primijeniti u stvarnim predmetima. Otkrivaju kako najbolje komunicirati sa strankama te se upoznaju s budućim kolegama odvjetnicima. Projektom se otvara prilika da studenti već tijekom studija razviju prijeko potrebne vještine.

Deseto izdanje obuhvaća nekoliko novosti, među kojima je najbitnija ta da je proširen popis odvjetničkih ureda koji se uključuju u projekt. Natječaj je otvoren za studente treće, četvrte i pete godine studija. Također, ovo je prilika studentima koji praksu odrade u odvjetničkim uredima da ostvare 10 ECTS-a na petoj godini studija, sukladno uputama o praktičnim vježbama na stranicama fakulteta. Onima koji su odradili praksu, a nisu još upisali Praktične vježbe devetog semestra, ECTS-i će se priznavati uz podnošenje molbe za priznanje obavljene prakse. Sve dodatne podatke možete pronaći u službenom tekstu natječaja koji je u cijelosti objavljen na službenoj stranici udruge Pravnik i na Facebook događaju.

Prijave traju do petka, 17. ožujka u 23:59 sati. Šalju se na adresu strucna.praksa@gmail.com, a trebaju sadržavati ime i prezime kandidata, godinu studija, prioritetno poredana tri ureda u kojima kandidat želi odrađivati praksu te životopis. Po završetku roka za prijave kandidati će biti kontaktirani e-mailom.

Komentari na članak

Vezani članci

Silente

Akcija „Ti & Silente”

Zapjevajte s grupom Silente na pozornici Doma sportova

Grupa Silente pokreće akciju u kojoj će njihovi fanovi dobiti priliku nastupiti zajedno s popularnim Dubrovčanima na najvećem koncertu njihove karijere – u Domu sportova 20. veljače.

 Festival 25 FPS

Internacionalni festival

Uranjanje u budućnost filma na predfestivalskom druženju 25 FPS-a

Ususret novom izdanju festivala 25 FPS, održat će se zagrijavanje s dokumentarcem „Budućnosti filma“ u zagrebačkom MM centru.

regrutacija Studentski.hr

Regrutacija članova

SIK i Studentski.hr nude priliku za brušenje vještina i bogaćenje životopisa

Udruga SIK i portal Studentski.hr otvaraju svoja vrata svima željnima prakse i novih iskustava. Do 17. ožujka pronađi svoj novi tim u udruzi, prijavi se i postani dijelom naše brojne obitelji kojoj smijeha i zabave nikad ne nedostaje.

Film

Revija hrvatskoga kratkometražnog filma

Filmska RUNDA traži volontere

Svim se zainteresiranima pruža prilika stjecanja novih znanja u okruženju filmaša. Prijave za volontiranje otvorene su do 18. svibnja.

regrutacija Studentski.hr

Regrutacija članova

Osiguraj blistavu budućnost, Studentski.hr tebe traži!

Brojni timovi najvećeg studentskog portala u Hrvatskoj i ove jeseni otvaraju svoja vrata svima željnima prakse i novih iskustava. Do 15. listopada pronađi svoj novi tim, prijavi se i postani dijelom naše brojne obitelji kojoj smijeha i zabave nikad ne nedostaje.