LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SD „Stjepan Radić”

Policija privela muškarca zbog snimanja u kupaonama na Savi

Muškarac s područja Zagreba pokušao je snimati unutar kupaona Studentskog doma „Stjepan Radić”. No, zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara uspješno je priveden.

Muškarac s područja Zagreba pokušao je snimati unutar kupaona Studentskog doma „Stjepan Radić”. No, zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara uspješno je priveden.

Stanje sigurnosti u studentskim domovima nije na zavidnom nivou, mnogi će složiti. Premda su njihovi stanari odrasli ljudi, valja napomenuti kako im neprestano prijete svakojaki rizici upravo zato što ih je velik broj na okupu i što dijele pojedine prostorije.

Rekonstrukcija zagrebačkih domova nije podrazumijevala izgradnju posebnih kupaona za svaku studentsku sobu na popularnoj Savi. Tako stanari Studentskog doma Stjepan Radić dijele kupaonu s ostatkom kata i postaju potencijalna meta neslučajnih prolaznika.

Proteklih se dana na Savi proširila vijest o muškarcu koji je iskoristio ovaj nedostatak te je pokušao snimati aktivnosti unutar kupaona da bi naposljetku, zahvaljujući brzoj reakciji domskih zaštitara, on bio priveden, što je potvrdio i sam upravitelj.

– Predstavnica Domskog odbora kontaktirala me oko 20 sati i obavijestila o dotičnom muškarcu, a nakon toga su ga domski zaštitari pronašli i zadržali do dolaska policije. – rekao je upravitelj Boženko Ćosić.

Budući da se radi o naselju s više od četiri tisuće kreveta, teško je očekivati da domski zaštitari samostalno mogu uklanjati svaki potencijalni izvor prijetnje. Kontrolu ulazaka u paviljone dodatno onemogućava upravo brojnost studenata jer se svi međusobno ne mogu poznavati, ali si kolegijalno svakodnevno otvaraju vrata. Privedeni muškarac, prema upraviteljevim riječima, 1986. je godište te stiže sa zagrebačkog područja. Kako se radi o mladoj osobi, teško je pretpostaviti da on ne pripada mjestu na kojem se našao.

Studentica iz spomenutog doma obavijestila je svoje sustanare o aktualnim događanjima na Facebook grupi doma. Također, savjetovala je svima da pripaze na zatvaranje požarnih vrata te je napomenula da se brojevi porte, koju u ovakvim situacijama treba kontaktirati, nalaze na vratima svakog polukata. 

– Kad god uočite potencijalne opasnosti, budite slobodni kontaktirati portu i upravu kako se ovakve situacije ne bi ponovno događale. – poručuje upravitelj doma.

 

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U ZAGREBU