SD Stjepan Radić

Pojavio se opasni glodavac u studentskom domu; evo što o problemu kaže sanacijski upravitelj

Štakor, glodavac, glodavci, štetočine

U studentskom domu Stjepan Radić pojavio se štakor, a na Šari je to, čini se, stara vijest. Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj, otkrio je može li se ovaj problem trajno riješiti i koji mu je uzrok.

U Studentskom domu Stjepan Radić pojavilo se novo iznenađenje i to još jednom ono neugodnog karaktera – u dom je zalutao štakor. Štakor je, kako je naveo student na Facebook objavi domske grupe, zadnji put viđen 24. studenog u osmom paviljonu oko 13 sati.

Studenti su zasigurno već naviknuli na slične situacije pa su se upravo zbog toga našalili na vlastiti račun sarkastičnim komentarima na spomenutoj objavi, no istaknuo se i jedan komentar koji navodi da su studenti SD Ante Starčević već godinama u lijepoj simbiozi sa štakorima.

Iako je bolje šaliti se na vlastiti račun nego dizati paniku, riječ je o opasnom glodavcu koji može prenijeti gomilu bolesti pa nije dobro da upravo ovi glodavci postanu novi stanari studentskog smještaja jer će se bez dizanja panike vjerojatno reagirati tek kada bude prekasno. Zbog navedenog problema kontaktirali smo upravu doma SD Stjepan Radić, kao i Studentski centar u Zagrebu te dobili sljedeći odgovor

– Tema o kojoj tražite mišljenje svakodnevni je posao djelatnika SD Stjepan Radić. Razlog je lokacija doma, odnosno blizina Save i Jaruna te velika zelena površina između KIF-a, Selske i Horvaćanske. Samo ove godine od početka rujna imali smo problema sa stršljenovima, osama, paucima, mravima, a svi problemi rješavani su sa Sanitarnom službom SC-a, u okviru zakonskih uvjeta. Zadnja kompletna deratizacija svih prostora bila je 16. listopada 2019. Pitanje štakora nije pitanje od jučer, a eventualni ulazak štakora u paviljone moguć je samo nagrizanjem remera (spojna guma) između WC-školjki i spoja sa zidom, te ulaskom kroz otvorene prozore. Problem o kojemu je riječ vezan je uz progrizanje u 8. paviljonu gdje otklanjanje kvara čeka još keramičarske radove. Napominjemo još da ovakve vremenske prilike (obilne kiše uz višu temperaturu) pogoduju najezdi glodavaca. – izjavio je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj.

Ako je suditi po odgovoru, studenti će jednostavno morati naučiti živjeti s ovim napastima s vremena na vrijeme i biti na oprezu jer se, bar za sada, ne mogu poduzeti mjere koje bi trajno riješile problem.

Komentari na članak

Vezani članci

http://www.stucos.unios.hr/wp-content/uploads/2015/04/IMG_9107.jpg

Rezultati natječaja

Dva studentska centra objavila privremene rang-liste za smještaj u domove

Objavljeni su privremeni rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima u Rijeci i Osijeku. Prigovori se podnose u roku od 8 dana od objave rezultata.

Jedanaesti paviljon, Sava

Studentski dom „Stjepan Radić”

Obavijest (budućim) stanarima „Save” o postupku koji prethodi ljetnom smještaju

Postavljena je nova obavijest u Studentskom domu „Stjepan Radić” na kojoj su navedeni potrebni koraci za prelazak u ljetni, odnosno produženi smještaj.

useljenje ruganje

Komentar stanara

Mjesto u studentskom domu mora ostati privilegija

Studentski domovi Sava i Cvjetno još uvijek su nedovršeni, a studenti su se u njih već uselili. Cijene smještaja drastično su se povećale, no mnogi studenti su odbili platiti stanarinu za prvi mjesec kao znak bunta prema Studentskom centru.

Europske sveučilišne igre 2016

Europske sveučilišne igre

Zašto nije počela obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje?

Europske sveučilišne igre bit će održane u Zagrebu i Rijeci u sedmom mjesecu 2016. godine, a do početka igara obećana je obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

SCool Fest: Pobjednice

Sedmi dan SCool Festa

FOTO: Studentski dani sporta na Savi

Danas nas očekuju državno prvenstvo u košarci te, između ostalog, završnice turnira u odbojci i nogometu. Nakon toga, za zabavu su u dvorištu Studentsog centra zaduženi Kuzma & Shaka Zulu i Ljetno kino.