SD Stjepan Radić

Pojavio se opasni glodavac u studentskom domu; evo što o problemu kaže sanacijski upravitelj

Štakor, glodavac, glodavci, štetočine

U studentskom domu Stjepan Radić pojavio se štakor, a na Šari je to, čini se, stara vijest. Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj, otkrio je može li se ovaj problem trajno riješiti i koji mu je uzrok.

U Studentskom domu Stjepan Radić pojavilo se novo iznenađenje i to još jednom ono neugodnog karaktera – u dom je zalutao štakor. Štakor je, kako je naveo student na Facebook objavi domske grupe, zadnji put viđen 24. studenog u osmom paviljonu oko 13 sati.

Studenti su zasigurno već naviknuli na slične situacije pa su se upravo zbog toga našalili na vlastiti račun sarkastičnim komentarima na spomenutoj objavi, no istaknuo se i jedan komentar koji navodi da su studenti SD Ante Starčević već godinama u lijepoj simbiozi sa štakorima.

Iako je bolje šaliti se na vlastiti račun nego dizati paniku, riječ je o opasnom glodavcu koji može prenijeti gomilu bolesti pa nije dobro da upravo ovi glodavci postanu novi stanari studentskog smještaja jer će se bez dizanja panike vjerojatno reagirati tek kada bude prekasno. Zbog navedenog problema kontaktirali smo upravu doma SD Stjepan Radić, kao i Studentski centar u Zagrebu te dobili sljedeći odgovor

– Tema o kojoj tražite mišljenje svakodnevni je posao djelatnika SD Stjepan Radić. Razlog je lokacija doma, odnosno blizina Save i Jaruna te velika zelena površina između KIF-a, Selske i Horvaćanske. Samo ove godine od početka rujna imali smo problema sa stršljenovima, osama, paucima, mravima, a svi problemi rješavani su sa Sanitarnom službom SC-a, u okviru zakonskih uvjeta. Zadnja kompletna deratizacija svih prostora bila je 16. listopada 2019. Pitanje štakora nije pitanje od jučer, a eventualni ulazak štakora u paviljone moguć je samo nagrizanjem remera (spojna guma) između WC-školjki i spoja sa zidom, te ulaskom kroz otvorene prozore. Problem o kojemu je riječ vezan je uz progrizanje u 8. paviljonu gdje otklanjanje kvara čeka još keramičarske radove. Napominjemo još da ovakve vremenske prilike (obilne kiše uz višu temperaturu) pogoduju najezdi glodavaca. – izjavio je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj.

Ako je suditi po odgovoru, studenti će jednostavno morati naučiti živjeti s ovim napastima s vremena na vrijeme i biti na oprezu jer se, bar za sada, ne mogu poduzeti mjere koje bi trajno riješile problem.

Komentari na članak

Vezani članci

Centar grada

Studentski stanovi

Potraga za boravištem u Osijeku

Za one koji ne uspiju dobiti dom u Osijeku, cijene stanova su prihvatljive s obzirom na njihovu adaptiranost i lokaciju za razliku od onih zagrebačkih. Također je čak duplo manji broj oglasa, pa je i brzo reagiranje na oglase ključno.

facebook

Facebook grupe

Studentski život na društvenim mrežama zagrebačkih studentskih domova

Društvena mreža Facebook vrlo je korisna. Navedeno dokazuju i Facebook grupe zagrebačkih studentskih domova u kojima si mladi međusobno pomažu, zabavljaju se, komuniciraju i dijele korisne informacije.

Cro Cop

Mirko Filipović gostovao na sportskoj tribini

IZVJEŠTAJ: Iza imidža grubijana krije se pacifist, ljubitelj životinja, prirode i šaljivdžija

Mnogobrojnim posjetiteljima pričao je o svom životu i karijeri uz puno humora i bezbroj anegdota koje su ga pratile na putu.

SCool Fest

Dođite na Savu

Radićevi dani otvaraju SCool Fest

Ove će godine na Radićevim danima biti otvorenje Scool Festa, studentskog spektakla koji će se održati na tri lokacije u centru Zagreba, od 20. do 28. svibnja 2016. godine. 

Sveučilišni kampus u Splitu

Studentski centar Split

Spuštena bodovna granica za smještaj u domovima; potrebno potpisati ugovor do 18. listopada

Spuštene su bodovne granice za smještaj u dvama splitskim domovima. Svi koji su ostvarili pravo na mjesto, odnosno na subvenciju, trebaju potpisati ugovor do 18. listopada.