SD Stjepan Radić

Pojavio se opasni glodavac u studentskom domu; evo što o problemu kaže sanacijski upravitelj

Štakor, glodavac, glodavci, štetočine

U studentskom domu Stjepan Radić pojavio se štakor, a na Šari je to, čini se, stara vijest. Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj, otkrio je može li se ovaj problem trajno riješiti i koji mu je uzrok.

U Studentskom domu Stjepan Radić pojavilo se novo iznenađenje i to još jednom ono neugodnog karaktera – u dom je zalutao štakor. Štakor je, kako je naveo student na Facebook objavi domske grupe, zadnji put viđen 24. studenog u osmom paviljonu oko 13 sati.

Studenti su zasigurno već naviknuli na slične situacije pa su se upravo zbog toga našalili na vlastiti račun sarkastičnim komentarima na spomenutoj objavi, no istaknuo se i jedan komentar koji navodi da su studenti SD Ante Starčević već godinama u lijepoj simbiozi sa štakorima.

Iako je bolje šaliti se na vlastiti račun nego dizati paniku, riječ je o opasnom glodavcu koji može prenijeti gomilu bolesti pa nije dobro da upravo ovi glodavci postanu novi stanari studentskog smještaja jer će se bez dizanja panike vjerojatno reagirati tek kada bude prekasno. Zbog navedenog problema kontaktirali smo upravu doma SD Stjepan Radić, kao i Studentski centar u Zagrebu te dobili sljedeći odgovor

– Tema o kojoj tražite mišljenje svakodnevni je posao djelatnika SD Stjepan Radić. Razlog je lokacija doma, odnosno blizina Save i Jaruna te velika zelena površina između KIF-a, Selske i Horvaćanske. Samo ove godine od početka rujna imali smo problema sa stršljenovima, osama, paucima, mravima, a svi problemi rješavani su sa Sanitarnom službom SC-a, u okviru zakonskih uvjeta. Zadnja kompletna deratizacija svih prostora bila je 16. listopada 2019. Pitanje štakora nije pitanje od jučer, a eventualni ulazak štakora u paviljone moguć je samo nagrizanjem remera (spojna guma) između WC-školjki i spoja sa zidom, te ulaskom kroz otvorene prozore. Problem o kojemu je riječ vezan je uz progrizanje u 8. paviljonu gdje otklanjanje kvara čeka još keramičarske radove. Napominjemo još da ovakve vremenske prilike (obilne kiše uz višu temperaturu) pogoduju najezdi glodavaca. – izjavio je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj.

Ako je suditi po odgovoru, studenti će jednostavno morati naučiti živjeti s ovim napastima s vremena na vrijeme i biti na oprezu jer se, bar za sada, ne mogu poduzeti mjere koje bi trajno riješile problem.

Komentari na članak

Vezani članci

Europske sveučilišne igre 2016

Europske sveučilišne igre

Zašto nije počela obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje?

Europske sveučilišne igre bit će održane u Zagrebu i Rijeci u sedmom mjesecu 2016. godine, a do početka igara obećana je obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

Ljubavni par

Ljubav

Problemi studentskih veza na daljinu

Nedostatak komunikacije jedan je od ključnih problema veza na daljinu, no uz uzajaman trud svi se problemi mogu riješiti.

Cvjetno naselje dvorište 2019

SC Zagreb

Ponovno spuštena bodovna granica za useljenje u studentske domove

Ponovno je spuštena bodovna granica za ostvarenje prava na smještaj u zagrebačkim studentskim domovima. Useljenje je moguće do 18. studenoga.

SCZG dvorište

Studentski centar u Zagrebu

Isplaćene subvencije za rujan i listopad

Visina potpore (subvencije) iznosi 400,00 kn mjesečno, a studenti bi taj iznos trebali primati sve dok se ne završi rekonstrukcija studentskih domova, što bi se trebalo dogoditi negdje oko Nove godine. 

Centar grada

Studentski stanovi

Potraga za boravištem u Osijeku

Za one koji ne uspiju dobiti dom u Osijeku, cijene stanova su prihvatljive s obzirom na njihovu adaptiranost i lokaciju za razliku od onih zagrebačkih. Također je čak duplo manji broj oglasa, pa je i brzo reagiranje na oglase ključno.